Widok

przekłuwanie uszu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktos orientuje sie gdzie w gdańsku mozna przekłuc dziecku uszy za jednym razem, tzn. chodzi mi o zaklad kosmetyczny ktory posiada dwa pistolety i za "jednym" strzałem załatwia całą sprawę. Chciałabym oszczedzic dziecku stresu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
robią jednocześnie :)
sama widziałam, ale salon ten niestety już nie istnieje,
zgadnijcie co będzie na jego miejscu....
........ tak właśnie kolejny bank,
a to był salon z tradycjami, sama tam przekłuwałam uszy - w szacownym wieku lat 15 :)
zawsze chciałam mieć przekłute uszy, ale moja mama się nie zgadzała, do tej pory mam jeszcze 4 dodatkowe dziurki w jednym uchu ;)
i bez kolczyków nie wyjdę nawet ze śmieciami ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Zgadza się że nie zawsze, aczkolwiek małym dzieciom wszelkie rany i ranki goją się w nieporównywalnie szybszym tempie niż dorosłym.
Do ukończenia roczku nie ściąga się kolczyków bo dziurki potrafią zarosnąć w ciągu doby.
Agatha WIDZIAŁAŚ matki lalunie pchajace wozki,bedace na niebotycznie wysokich obcasach,papierosek w dłoni,odcien skory marchewki,a niemowle lezy w wozku ubrane w róż i kolczyki w uszach
Widziałaś, ale ICH nie poznałaś...
Jeżeli to Twój sposób oceniania ludzi - po wyglądzie - to już wiem, dlaczego nigdy się nie zrozumiemy.
starasz sie Agatho pokazać swą inteligencję i błyskotliwość, a oceniasz ludzi w/g stereotypów, jak każdy przeciętny Polak
Gruba - w pewnych wypadkach już nie trzeba kogoś dogłębniej poznawać, bo wszystko co najważniejsze widać na pierwszy rzut oka. Mnie głębia osoby kolczykującej niemowlę lub trzymającej papierosa przy niemowlęciu już nie obchodzi. Do tego wędzonka na twarzy i tipsiki już są tylko wesołym dodatkiem.
Gruba, staram się pokazać inteligencję i błyskotliwość? Na forach weselnik i rodzina?? Litości... :D Jestem dość inteligentna, czasem uda mi się i nawet czymś błysnę, ale nie na forach w rozmowach o tipsach :D
Ja tam myślę, że nie ma co się denerwować bo i tak nie mamy na to wpływu. A że "wrona orła nie urodzi" - to czy mamusia przekłuje uszy córeczce w wieku 6 miesięcy, czy ona sama to wymusi - mając np. 2 lata i 6 miesięcy (skąd to pragnienie ??? :))) - to nie ma chyba większego znaczenia.
Smutne ale prawdziwe, niestety.
wow - ależ temacik wywołał burzę... i lawinę złośliwości.
żałosna lekturka to była.
skąd w Was tyle żółci Kobiety???

też się nad tym zastanawiam

image
image
to nie żółć,ale próba reakcji na praktyki takie jak tatuowanie dzieci,kolczykowanie,piercing.ingerencja jak kazda inna.samo wyobrazenie sobie lezacego maluszka obok z baba z pistoletem do przekluwania uszu,pozniej krzyk dziecka,strach i zadowolony usmiech mamusi wywoluje u mnie dreszcze jak u wiekszosci.
Moyre litości...

moze ciebie to nie rusza,mnie rusza.
właśnie przebrnęłam przez ten zabawny wątek:))najlepiej się pozabijajcie, już tu o nic zapytać nie można, każdego pouczycie, co powinna robić ze swoim dzieckiem, jak się ubierać, a z tymi tatuażami to już Was ostro poniosło hehehehehehehe :)) nie porównujcie kolczykowania do dziarania niemowlaka...
Ja po prostu nie mam tak chorych fantazji jak Ty i tyle.

sysia no comment.zenada to co piszesz.
Po prostu takie porównania i teksty że komuś nie podoba się mama na obcasach są żałosne i moim zdaniem świadczą o dużych kompleksach o miernym poziomie inteligencji i rozumowania.
Ktoś kto ocenia ludzi po wyglądzie generalnie jest płytki.
Jak można porównać tatuaż do przekłucia uszu?? Jakieś duuuże problemy.
masz racje iza,ze wyglad o niczym nie swiadczy,ale przychylam sie tez do zdania Agathy,ze czasami taki wyglad mowi sam za siebie jak przykladowo matka ktora ubiera tak wysokie buty ze ledwo co idzie,ze opiera sie na wozku.nikomu nie chodzilo o to ze Pani noszaca buty na obcasie i po solarium jest glupia,ale o to,ze glupią jest Pani noszaca buty na bardzo wysokim obcasie utrudniajacym chodzenie i tym samym opiekowanie sie maluchem.a takie obcasy i solarium lacznie z dlugimi paznokciami dziwnie idzie zawsze w parze.Co innego sredniej wielkosci obcas,zadbane paznokcie a nie kilometrowe z cyrkoniami jedna na drugiej.Jasne teraz?:)
Każdy decyduje o swoim wyglądzie, jeżeli kobieta chce sobie kostki połamać jej brocha.
Może to wywołać uśmiech politowania natomiast co ma w głowie to już druga sprawa. Powiem tak niektóre kobiety szczególnie po porodzie lub jakiś czas po tym czują silną potrzebę poczucia się "atrakcyjną" zadbania o siebie - "pokazania" że mimo iż mam dziecko potrafię o siebie "zadbać".
Co do tego w jaki sposób to robią - rzecz gustu a o gustach się nie dyskutuje. Jeżeli dziecku nie dzieje się krzywda a przy tym mama jest szczęśliwa to nie widzę problemu.
Niektóre chodzą w ortalionach lub powyciąganych dresach , bez make-up'u patrzą na wszystkich wilkiem - takie też złe???
Wolny wybór.
nie, żenujące jest to w jaki sposób próbujesz narzucić swój pogląd.
Co Ci do tego jak kto wygląda ? i jaki to ma związek ze złym traktowaniem dzieci??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

mąż uzależniony od pokera internetowego. (15 odpowiedzi)

Mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Mój mąż jest uzależniony od pokera...

do góry