Widok

przeterminowane pampersy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny, przyszłam do domu i okazało sie że kupiłam przeterminowane pampersy :trójki", są ważne do czerwca, czy któraś z was zakładała może swojemu dziecku przeterminowane pampki??jakie mogą byc dla dziecka skutki ich naszenia???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym z rachunkiem zawedrowala do sklepu i zażądała wymiany towaru !
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
to pieluchy maja termin waznosci?
nawet nie wiedziałam a mam zapas na dłuzszy czas

nawet zwykla wata higieniczna ma termin waznosci :)
image
ja tam nie patrze na ważność takich rzeczy

Bez przesady, jakby były rok po terminie albo dłużej, to można by się zastanawiać, czy może klej nie będzie puszczał itp. Ale miesiąc? Ja bym nie wymieniała. Na przyszłość sprawdzaj terminy przydatności. Ja tak robię. Czasem towary są przeceniane przez krótkie terminy.
co innego krotki termian a co innego po terminie - nie wolno sprzedawac wybrakowanych (w tym przeterminowanych) produktow nie informujac o tym klienta - to lamanie przepisow
image
Tak tylko po terminie produkt spożywczy np jest do wyrzucenia , co do pampersów to to że są po terminie to chyba nie aż taka tragedia.
Ja bym zużyła bo jakoś nie wyobrażam sobie iść do sklepu i reklamować pampersów z powodu miesięcznego przeterminowania:)
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym chyba jednak poszla i je oddala. z tego ci mi wiadomo w pampkach jest jakis olejek czy balsam, w kazdym badz razie cos co zapobiega odparzeniom i chroni pupcie niemowlaka. jesli sa one przeterminowane to ten balsam moze miec rozny wplyw na dziecko. ja bym chyba nie ryzykowala.
image

image
Lepiej napisz w jakim sklepie kupiłaś te Pampki żęby inni co tez tam kupili posprwadzali terminy.
A ten balsam kojący to zdaje sie jest na bazie rumianku, a na rumianek duzo dzieci ma alergie, wiec zamiast łagodzić może podrażnić, a już przeterminowany balsam to nie chce mi sie myslec co moze powodować;-)
nie chodzi o to czy przeterminowane miesiac czy nie
niech gnoje nie mysla w tym sklepie ze ludziom to ciemnote mozna wciskac

nie te czasy ze sie bralo ze sklepu co bylo !!
image
ja również bym poszła i oddała.
image
a ja w zyciu na to nie patrzalam nie wiedzialam ze pampki maja termin waznosci hehe
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
maja ale na pewno kilka lat więc pewnie mieli stare zapasy:)
image
na pampersach nie ma daty gwarancji tylko PRODUKCJI. Drobnym druczkiem z boku jest napisane,że sa ważne do 3 lat od daty produkcji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
bez przesady nie dajmy sie zwariowac miesiac czasu przy pampersach to nic. Ja bym normalnie zakładała. Na dziecki nie mozna tak wiecznie dmuchać i chuchać bo od takiego podejscioa potem są alergie i uczulenia. Jak sie dziecko od małego nie przyzwyczaja to potem starszy organizm sie buntuje. NIe zlinczujcie mnie odrazu ze na wszyusto sioe godzę ale odrobina brudku nikomu nie zaszkodziła :) ja 1 słysze w ogole o terminach na pampersach. Rozumiem jakbyu był z poł roku czy rok ale miesiac wg mnie to bez znaczenia to nie mleko czy smietana
image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

do góry