Widok

Przeziębienie/grypa w III trymestrze

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mój mąż od wczoraj chory..ból głowy, gardło, temperatura..ja dzisiaj wstaję i dziwny zrywajacy kaszel..obawiam się, że załapałam już cos od niego..co mogę wziać w tej sytuacji? Piję wode z cytryna i miodem oraz kanapkę z masłem i czosnkiem.. Czy są jakieś bezpieczne leki w ciąży? I czy np Berodual mogę wziać do inhalacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Paracetamol,wit.c spokojnie możesz .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co do berodualu to lepiej zapytać lekarza ale moja mała miała inhalacje z berodualu ,pulmicortu,atroventu i do tego antybiotyk w wieku niespełna 1,5 mc więc jakiaś krótktrwała inhalacja nie powinna zaszkodzić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A nie przyszło Ci do głowy aby zapytać lekarza ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też jestem w III trymestrze i dopadł mnie okropny kaszel i katar. Internista kazał brać Prenalen, wit. C i syrop z cebuli. Męczyłam się strasznie. Mój ginekolog przepisał mi antybiotyk, a pediatra mojej córki potwierdziła, że to była bardzo dobra decyzja. Także może udaj się po prostu do swojego lekarza i on wybierze odpowiednie leczenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Berodul możesz Mam astmę i musiałam przyjmować większą dawkę w ciąży wszystkich wziewów dawki obniżone były w 9 miesiącu.
Zgadza się , zakażenie bakeryjne jeżeli do niego doszło może przejść na małe i po urodzeniu ono będzie musiało brać antybiotyk,oczywiście antybiotyk tylko wtedy gdy istnieje taka konieczność.
Możesz robić inhalacje z soli fizjologicznej, z tego co wiem Berodual można brać, ale pod kontrolą lekarza, woda hipertoniczna do nosa + prenalen katar + prenalen syrop + syrop islandzki na złagodzenie kaszlu lub tabletki isla do ssania (też z porostem islandzkim), jeśli to zatoki można płukać je sinus rinse lub irgasinem, a oprócz tego: miód, cytryna, czosnek, herbata malinowa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rozumiem że udzielające tu porad , mają wykształcenie medyczne i badały pacjentkę .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Podpisuje sie pod Kowalska, oprocz Berodualu- z pewnościa bez zlecenia bym tego nie stosowala- a i widze ze pediaatra juz od tego odchodzi... bardziej sol fizjologiczna, hipertoniczna, morska.
Robie inhalacje tez z nebu-dose, wyzsze stezenie soli.
syrop islandzki zamiennie z isla, nie laczyc dawek raczej.
Ja mialam zalecenie rozniez Engystol - homeopatyczne pod jezyk i tylko takimi zestawami sie ratowalam w ciazy i pomagalo, polecam
tantum verde, drosetux, prenalen- syrop i tabletki a na zatoki sinupret
potwierdzam, sinupret w tabletkach można, krople nie, bo zawieraja alkohol. Co do tego czy badałysmy pacjentke? Kazdy jest dorosły i potrafi sam ocenic, czy chce sprobowac lekow bez recepty, czy pojdzie od razu do lekarza, co do lekow ktore wymienila, ze mozna to jestem pewna ze w ciazy mozna je brac, czesc z nich jest nawet w specjalnych seriach dla ciezarnych, tak jak prenalen.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry