Widok
Na suchym jest obecnie duzo atrakcji poza fajnymi cenami domow:
- korty tenisowe kryte i na powietrzu
- 3 sklepy sporzywcze
- 2 apteki
- fryzjer
i pare zakladow pracy:
- magazyny stokrotki
- hurtownia sporzywcza
byl tez szpital / przychodnia dzienny , moze znowu otworza ??
Jest boisko do pilki noznej trawiaste i asfaltowe do kosza,
jest plac zabaw dla naszych milusinskich i taka silownia na swierzym powietrzu.
Sa 2 przedszkola prywatne (jaworek i sorbonka) chyba oba sa ze zlobkami.
Wszystko na miejscu w zasiegu spaceru.
- korty tenisowe kryte i na powietrzu
- 3 sklepy sporzywcze
- 2 apteki
- fryzjer
i pare zakladow pracy:
- magazyny stokrotki
- hurtownia sporzywcza
byl tez szpital / przychodnia dzienny , moze znowu otworza ??
Jest boisko do pilki noznej trawiaste i asfaltowe do kosza,
jest plac zabaw dla naszych milusinskich i taka silownia na swierzym powietrzu.
Sa 2 przedszkola prywatne (jaworek i sorbonka) chyba oba sa ze zlobkami.
Wszystko na miejscu w zasiegu spaceru.
jaworowe w pierwszym etapie wyglada super, wszystko w jednym klimacie - taka fajna ulica a w tym II juz gorzej, bo do wyboru już są różne domy i nie wyglada to tak efektownie. Tak to juz jest, inwestor obieca a i ta g.. z tego jest ;)
mi najbardziej szkoda terenów po szklarniach, postawili tam te pseudo "exclusive" wille, nikt nie kupuje a teren sie marnuje:/
ja mam nadzieje, ze jakies fajne osiedle domkow wybuduja po drugiej stronie Ivory. Suchy Dwór się powoli zabudowuje i koncza się fajne działki wiec warto sie zastanowic nad kupnem.
mi najbardziej szkoda terenów po szklarniach, postawili tam te pseudo "exclusive" wille, nikt nie kupuje a teren sie marnuje:/
ja mam nadzieje, ze jakies fajne osiedle domkow wybuduja po drugiej stronie Ivory. Suchy Dwór się powoli zabudowuje i koncza się fajne działki wiec warto sie zastanowic nad kupnem.
Jesli autorka rozwaza wies to jak najbrdziej. Ja mieszkalam tam z rodzicami podczas studiow i dojazdy wieczne z zegarkiem w reku pedem na autobus, zycie wedlug rozkladu jazdy (czy zdaze po zajeciach podjechac na Swietojanska zeby zdazyc miedzy jednym a drugim autobusem) Klopoty z wieczornymi powrotami (ostatni autobus wtedy byl chyba o 20.44 :)) i takie swoiste uziemienie -wspominam zle. Letnie slonce, rewa jak najbardziej, ale niestety proza codziennego zycia byla tylko prozą zycia :)
Masz absolutna racje, tylko ze to rozwazania, czy ta wies lepsza od innych, takie odnioslam wrazenie. I jak na wies to komunikacja dobra i jest cos w okolicy, bliskiej.
Ja mieszkam w centrum i kocham miasto, ale jesli ktos kocha wies to mysle, ze na Suchym Dworze sie nie zawiedzie.
Daleko do centrum to prawda, tak jak daleko jest z Fikakowa, a ludzie tam mieszkaja i to jeszcze w blokach, gdzie sasiad widzi wszystko w mieszkaniu sasiada. Bo blok na bloku i zero zieleni. Takze dla mnie jak mieszkac poza centrum (dla mnie powtorze ;) ) to dom na Suchym Dworze jest w porzadku.
Ja mieszkam w centrum i kocham miasto, ale jesli ktos kocha wies to mysle, ze na Suchym Dworze sie nie zawiedzie.
Daleko do centrum to prawda, tak jak daleko jest z Fikakowa, a ludzie tam mieszkaja i to jeszcze w blokach, gdzie sasiad widzi wszystko w mieszkaniu sasiada. Bo blok na bloku i zero zieleni. Takze dla mnie jak mieszkac poza centrum (dla mnie powtorze ;) ) to dom na Suchym Dworze jest w porzadku.
Minusem jest na pewno odległośc, niby blisko bo kilkanascie km do centrum Gdyni, ale jesli pracujesz poza obrebem Pogórze-Suchy Dwór to kupe czasu spedzisz rano stojac w korku, a potem po południu po 15 zaczyna sie to samo juz od połowy estakady Kwiatkowskiego sie stoi. Duzo kasy idzie na benzyne. Poza tym "spontaniczne" wyskoczenie do kina, restauracji czy znajomych przestaje byc spontaniczne, taksowka wieczorem do domu to koszt kilkudziesiecu zl. Wedlug mnie miejsce super ale dla emerytow lub innych niz pracuacy w centrum miasta na etacie..Potem dojdzie wozenie dzieci na basen, czy inne zajecia dodatkowe..