Widok

pytanie leczenie bezpłodności.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Drogie forumki, zawsze bardzo mi pomagacie więc i tym razem pytam się Was o poradę.

Chodzę z mężem do invicty. Do młodego lekarza. Niestety wyniki nasienia mojego M. nie były zbyt dobre. Właściwie były bardzo słabe. Poprzednie wykonywał w Invimedzie i wg podawanych tam norm wyniki również były słabe - nasz lekarz stwierdził ze invimed posługuje się starymi normami i w rzeczywistości są idealne.

U mnie hormony w normie. Niestety AMH (rez. jajnikowa) wyszła słabo.
Lekarz stwierdził jedyną słuszną drogę - inseminacja lub in vitro.

Wg niego polepszenie jakości nasienia poprzez leki, witaminy itd nie mają naukowego udowodnienia, a w naszym przypadku czas odgrywa ważną rolę i nie warto się w to bawić.

I teraz moje pytanie brzmi....czy rzeczywiście lekarz miał rację czy taka jest filozofia invicty że wszystko skupia się na inseminacji i in vitro? Pytam się bo wiąże się to z niemałymi kosztami....

Rozumiem że wszystko kosztuje. Ostatecznie jestem w stanie zebrać potrzebne pieniądze ale ....niewiem, jakoś ciągle mam wrażenie że w tej klinice chcą mnie naciągnąć na kasę.
Czy ktoś miał podobne doświadczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jest, udało się, proszę mocno trzymać kciuki za powodzenie.....:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
klara, dopiero teraz doczytałam twój wpis. 3mam kciuki! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki:)
Któraś z forumowiczek pisała , że trafiła do dr. Rogozy i ma bliźniaczki, ja też parenaście lat temu do niego trafiłam, po długim leczeniu zaszłam w ciąże potem w drugą i po mimo zabezpieczania się w kolejne. Doszło do tego, że mam czwórkę wspaniałych dzieciaczków i teraz muszę się wybrać do niego, że jak mnie tak skutecznie odetkał, to niech mnie już zatka, bo pomimo, że dzieciaczki są naprawde kochane, to czwóreczka wystarczy. Ja osobiście polecam dr. ale jak któraś chce mieć tylko jedno dzieciątko to może lepiej iść do innego lekarza ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
jejciu aż miło się czyta takie posty jak Twój Agato!!!!! ;)))))))
popieram:)
a ja jestem mamą bliźniąt od pół roku :) chodziłam do invicty i uważam że atmosfera jest bardzo przyjazna :) dr Szczyptańska to specjalista w swojej dziedzinie, korzystałam z in vitro do skutku mi z lekami wyszło ok. 11-12 tys zł. teraz już chyba nie ma tego programu jest chyba tylko in vitro all inclusive..ale KLinikę polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jozia, jesli parametry nasienia meza sa bardzo slabe, niech wybierze sie na doplerowskie usg jader - byc moze ma zylaki powrozka nasiennego, ktore powoduja, ze krew sie cofa, temperatura jest w nasieniowodach za wysoka i plemniki zwyczajnie wymieraja.
Zylaki mozna laparoskopowo usunac, po 3-4 miesiacach od operacji u mojego meza ilosc plemnikow z 1,5 mln wzrosla do prawie 16 mln. Teraz mija 8 miesiecy od zabiegu i niedlugo wybieramy sie na kolejne badanie. Mam nadzieje, ze liczba 'chlopakow' stale rosnie :)
lekarzowi się nie daje szansy, skoro samemu ma się skomplipkowany problem zdrowotny; kwestia tego, na jaki etap inwazyjnego postępowania pacjenci się decydują, co może, ale wcale nie musi wykryć przyczynę problemu. To lekarz w dobrej wierze przeprowadza diagnostykę zgodnie ze standardami;
Szansę to się daje piłkarzowi wchodzącemu do pierwszego składu drużyny, a nie by rozwikłacać czasem bardzo trudną zagadkę biologiczną. Z takim podejściem zmieńcie lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trzeba zmienić. Polecam Invictę. Profesjonalnie, szybko, skutecznie.
skomplikowana sprawa. Może warto dla pewności zaczerpnąć informacji u kogoś innego. I sprawdzić, jak długo uprawia zawód lekarza, czyt ktoś zupełnie młody i niedoświadczony, czy nie uczący się już rutyniarz.
ja leczylam sie w invikcie (wczesniej w invimedzie, ale zwialam stamtąd) i jestem b zadowolona. lekarze profesjonalni i ciepla, zyczliwa atmosfera. Koszty wysokie, jak wszedzie (zdecydowalismy sie na in vitro) - wyszlo w sumie ok. 15 tys., ze wszystkimi badaniami, wizytwami itp, ale najwazniejsze, ze udalo sie za pierwszym razem :) chodzilam do dr Stencla i dr szczyptanskiej - oboje bardzo fajni, znaja sie na rzeczy, jasno tmulaczą i opisuja różne mozliwości, zanim podejmiesz decyzje. nie mialam wraznia, ze ktos mnie na coś naciąga, raczej lekarze starali sie unikac zbednych badan. gdycbyś chciała o coś dopytac, pisz smialo!

w odpowiedzi na opinię Anita_gruba

Invicta to świetna klinika. są profrsjonalni tacy ciepli w podejściu. Wysoki poziom diagnostyki. podejscie do pacjent a sredie, w zależności od kasy. Czy ktoś si czuje oskubany przez firmę pana profersora?
oskubany z kasy? Każdy, kto miał z nim kontakt. Nie znam nieoskubanych. Oczywiście robi to eleganco, po profesorsku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej. Z mojej strony mogę tylko przesłać słowa pocieszenia. U mnie na usg podczas corocznego badania gin stwierdziła że pecherzykow jest jak u kobiety przed menopauza i muszę zrobic rezerwę. Dodam że jestem przed 30 więc wynik rezerwy poniżej wszelkich norm był dla mnie wielkim zdziwieniem. Zaczęłam z mężem pić Prenatal pro baby (dość drogi jak na witaminy ale co gorsza przeochydny w smaku) i po pierwszej próbie zaszłam w ciążę:)) teraz jestem na półmetku i życzę Tobie żeby też się udało-uszy do góry wyniki badań to nie koniec świata jak pokazuje nasz przypadek.
raany, odkopałam wątek i zauważyłam, że sporo osób się wypowiedziało. Dziękuję bardzo. Osobiście - a waszymi namowami przeniosłam się do dr Piątkowskiego i jestem zadowolona. Nie sądzę żebym wróciła do invicty...
A tak na marginesie,bez złości,to leczy się NIEpłodnośc a BEZpłodność się stwierdza i nie leczy...:)
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
hahahha no doczekałam się w końcu uszczypliwych uwag :D No cóż...... Dziękuję za czujność. Poprawię swoje przejęzyczenie.
Przecież napisałam że bez złośliwości ale żeby widzieć różnice bo jak lekarz stwierdza niepłodnośc to dramatu nie ma gorzej jak bezpłodność, to żeby to rozróżniać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
jozia i co byłaś już na wizycie? jakieś badania Ci zlecił? a mężowi? mąż jest starszy od Ciebie? pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry