Widok

rolety antywłamaniowe

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanko:Niedługo odbieramy nasze mieszkanko,które jest niestety na parterze no i zastanawiamy się nad roletami.Czy ktoś orientuje się jaki jest koszt założenia takich rolet i np alarmu??Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To mi akurat chodziło w takim razie o rolety antywłamaniowe a nie zewnętrzne.

Rolety zewnętrzne i rolety antywłamaniowe to dwie różne rzeczy.

Rolety zewnętrzne nie są przesadnie drogie, ale chronią właściwie tylko przed utratą ciepła, a wyważyć je można byle kawałkiem metalu.

Rolety antywłamaniowe są kilkukrotnie droższe.

Jeżeli kilka rolet kosztowało 1200 złotych, to były to tylko rolety zewnętrzne.
Dziękuję bardzo za odpowiedz,coś tam w internecie będe musiała poszperać.W każdym razie z tego co piszesz to nie aż taki majątek,bałam się że będzie gorzej.

Wszystko zależy od wymiarów okien, no i czy wszędzie chcesz założyć. Ja za założenie rolet na wszystkich oknach (6 szt) zapłaciłam ok. 1200 zł, z tymże zaznaczam, że robił to znajomy mojego Taty i coś tam niby opuścił. Alarm też zakłądał nam znajomy..ale nie wiem ile płacił mu mój mąż. myśle, że alarmy z czujkami ruchowymi (ten najprostszy) powinny być poniżej 1000 zł, bo już przeszedł szał na tego typu rzeczy (przynajmniej te starsze modele)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

wycieczki objazdowe (26 odpowiedzi)

Szukam informacji o wycieczkach objazdowych w Europie. Chodzi nam o zwiedzanie np. autokarem...

do góry