Widok

skrętne kółka w wózku - zaleta?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jaką macie opinię na ten temat? czy warto mieć takie koła?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
uważam że tak ale tylko duze koła skrętne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
duże pompowane jak najbardziej na tak :)
Warto! Nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich zabraknąć. ;)
Komfort prowadzenia jest nieporównywalny z wózkami bez skrętnych osi. Czasem to naprawdę ułatwia, kiedy można prowadzić wózek jedną ręką i nie trzeba się z nim siłować. :)
uwazam ze są niezbędne

raz nie zauważyłam ze zablokowałam przednie koła i normalnie nie umiałam jechać wozkiem
w kazdy zakret wjedziesz bez problemu, kazdy zakamarek sie wcisniesz co jest wazne np chodzac po sklepie i ciagle cos wymijajac

a zzawsze jak Ci nie bedzie pasowac mozna je zablokowac
jamam xlandera i ma własnie duze pompowane kola przednie - po sniegu sobie je blokuje, a zwykle mam je skretne i super sie prowadzi, np przy wychodzeniu z przychodni jedna rekaotwieram drzwi druga z lekością prowadze wozeczek :-)
tak tak tak. możesz prowadzić wózek jedną ręką.
a w "trudniejszych" warunkach je zablokować.
ja rowniez jestem za wygoda skretnych kolek, choc czasem przeszkadza gdy np przy zejsciu z paru schodkow sie zblokuja nie w ta strone
a bron Boze!
tylko i wylacznie nie skretne i pompowane.lekka jazda,nawet w zaspach sniegowych.
No,ale jak kto woli...:)
Jak najbardziej zaleta. Jeśli w danym momencie skrętne koła przeszkadzają np na wertepach można je zablokować i mamy wózek ze sztywnym zawieszeniem. 100% zadowolenia;)
Zaleta.
prowadziłam wózek 1reką, w ciasnych miejscach obracałam wózek praktycznie w miejscu!
my mamy mutsy ze skretna osia , a teraz jeszcze spacerowke ze skretnymi kolkami i nie wyobrazam sobie miec inaczej. dla drugiego dziecka tez napewno kupie wozek ze skretna osia.
skretne jak najbardziej ale pompowane
ja na takim sniegu jak teraz blokuje i jedziemy bez wiekszych problemow
TAK!TAK!TAK!
Ja rowniez uwazam skretne kola ze zalete:))
Ja mam wózek bez skrętnych kółek i uważam, że czasem by się przydały, ale da się przeżyć i bez nich. Dla mnie ważniejsze przy zakupie były duże i solidne pompowane kółka.
Niestety, polskie osiedla mają "kwiatki" typu skośny dziurawy podjazd o długości 50cm, moim wózkiem tam nie wjadę i wciągam po schodach. Z drugiej strony, przejeżdżam bez problemu przez torowisko, a często widzę jak mamy z wózkiem o skrętnych kółkach się męczą, bo dziura na dziurze, a kółka się same obracają.
Jak najbardziej tak i żadne inne,temu co wymyślił mutsy ze skrętną osią nobla trzeba dać:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak najbardziej na tak :)
tak ale duże
Skrętne, duże i pompowane. Jak najbardziej TAK :)
Ja też uważam, że duże skrętne koła są ok!

Co prawda nie jestem jeszcze użytkowniczką wózka, ale z tego co mogłam wypróbować w sklepie, to na prawdę jest wielka różnica w komforcie prowadzenia wózka ze skrętnymi kołami a na tradycyjnym zawieszeniu. Myślę, że w sklepie, między alejkami, nic się lepiej nie sprawdzi jak skrętne koła. A w cięższych warunkach, np na spacerach, zablokowane przednie pompowane koła, spełniają równie dobrze swoją rolę jak te tradycyjne - nie skrętne :)

Mój typ: Tako Jumper X
my mamy duze(pompowane) skretne. po pol roku uzytkownika uwazam ze to genialne. nie trzeba kombinowac i podnosic zeby skrecic. zakrecasz praktycznie w miejscu. nasz jeszcze ma funkcje zablokowania kol na prosto. ale nie korzystam z blokady
Ja rowniez jestem na tak za skretnymi kolami,jest wygodnie i w sklepie i prowadzac wozek jedna reka;)
dzięki za opinie;) wczoraj nabyłam wózek, koła nieskrętne, duże pompowane, myślę że sprawdzą się świetnie. manewrowałam jak szalona po mama i ja dwiema wersjami - skrętnymi i nie i stwierdziłam, że nie ma dla mnie aż takiej różnicy, a te są stabilniejsze i mam do nich większe zaufanie. zobaczymy jak w praktyce;)
mamy wózek z dużymi kołami, pompowanymi :) skrętnymi :)

i to dla mnie ogrooooomna zaleta :) na spacery jeździmy z odblokowanymi kółkami :) ale np. przy wyjeździe z piwnicy - blokuję 1 koło (jest tylko pół podjazdu) :P
Fiolka jak manewrowałaś wózkami w sklepie to domyślam się że bez dziecka tak? Jeśli bez obciążenia to faktycznie różnica jest mało zauważalna, różnica zaczyna być znaczna kiedy w wózku siedzi kilkukilogramowe dziecko.
Dziwię się trochę Tobie, że zdecydowałaś się na wózek z nieskrętnymi kołami mimo tylu pozytywnych opinii na temat skrętnych. No chyba że była to kwestia finansowa to ok, lub od początku byłaś za konkretnym modelem a opinii nie brałaś pod uwagę;)i
Hehe, też się trochę zdziwiłam - kiedy 99% osób twierdzi, że skrętne koła są lepsze, lepiej się spisują, komfort jazdy jest nieporównywalny - osoba, która najpierw pyta o opinię w rezultacie kupuje zupełnie co innego. Fajnie - tylko w takim razie po co Ci były te opinie, bo ja nie bardzo widzę sens, ale może się nie znam? :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry