Widok

starające się X - SZCZĘŚLIWY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
i dużo pozytywnych fluidów:) ))))))

właśnie próbuję się wbić do jakiegoś lekarza w dniu dzisiejszym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
majls na pewno jest tak jak mówisz :) a z tą macicą to cos jak ze mną: 3 lata nikt nie widział u mnie endometriozy...
ech, próbuje sie wbic na wizyte do dr Maciejewskiego - tego który prowadził mi moją 1 ciąże i wówczas sie dowiem co i jak. Intuicja mi popowiada, że to płyn owowdniowy, który sie wchłonie, a moja intiicja zwkle mnie nie zawodzi:) W przyszły piątek mam zamiar mówic o ciązy w pracy.....hm, ciekawe jak to przyjmą:), ale w końcu moge się wymiksować z kwietniowych szkoleń w warszawie.
jak się nie uda w tym miesiącu, to chyba odpuszczę na jakiś czas... z drugiej strony chcę zajść w ciążę do października więc to mi nie ułatwi...
Mar-chew rozumiem Cie..czasami jak sie o tym wszystkim mysli to ma sie naprawde dosyć..;(
jakoś tak smutno mi sie zrobiło..chyba złapałam doła... :(
Asiiek - co to za doły? Ja staram się nie nakręcać i nie myśleć za wiele - im bardziej się staram - tym gorzej mi to wychodzi...
ja też staram sie nie mysleć a jak juz to tylko pozytywnie...ale jakoś dzisiaj cięzko mi to wychodzi :( od rana ciężarne klientki, potem zadzwonila do mnie kumpela, ze jest w ciązy..której wogóle nie planowała..ehhhh
A my we wtorek uruchamiamy machine :) Zaczynamy z adopcja... umowilismy sie juz na konkretna godzine na spotkanie, osrodek tez wybrany :) Jak sie nam poszczesci to moze za rok zostane mama :)))
Slonko trzyma za Ciebie mocno kciuki i mam nadzieje, że doczekasz się upragnionej ciąży bo wieże, że tak będzie:) a poza tym będziesz miał wtedy dwójkę wspaniałych dzieci
Dzisiaj mam 17 dc i wg mnie owulacje... przez ostatnich kilka dni sluz typowo plodny, bialko jaja kurzego, a dzis bol owulacyjny, silny zreszta... nagle wieczorem dostalam krwawienia, czy plamienia nie wiem jak to nazwac ale zwykle owulacyjne to lekko rozowy, zabarwiony sluz a tym razem to byla mocno czerwona krew bardzo rzadka... az sie przestraszylam. Niby jest cos takoego jak plamienia owulacyjne ale u mnie nigdy to az tak krwiscie czerwono nie wygladalo, i sporo tego, ze az musialam sie przebrac bo nie zdazylam po wkladke tak cieklo...tak nagle. gdyby nie to ze 2 tyg temu robilam test beta HCG i wynik byl negatywny pomyslalabym ze moze to poronienie... nieladnie to wygladalo. Czy u was tez tak wyglada plamienie owulacyjne?Czy to raczej cos innego... O zaplodnieniu w tym m-cu nie mam co marzyc bo stosujemy gumki, a w zeszlym... testy krwi sie chyba nie myla, wiec co to bylo?
słonko który ośrodek wybraliście jeśli można wiedzieć?
hejka :)
a ja sie załamałam , mialam w invikcie 5 miesiecy monitoring w tamtym roku i mowili ze mam zawsze owulacje ze super jajeczka i zawsze pekaja....a teraz endokrynolog podejrzewa u mnie PCO? zastanawiam sie kto ma racje kurde:///czy któras z was walczy z tym PCO? i jak to ma sie do zajscia w ciaze.....
Myśliwskie Wzgórze- Gdańsk :)

Co to moze byc, to o czym pisalam w poprzednim poscie?:/
Caly czas mam jakies krwawienie...dzisiaj tez :/
oj to niedobrze slonko..skoro mialas bete to poronienie to raczej nie jest..dziwne
Slonko poronienie jest dosc bolesne, zwlaszcza ze bylby to kolo6-7 tydzien. poszlabym z tym do lekarza bo plamienie srodcyklowe nie jest dobre ale poronienia bym nie podejrzewala.
PCO wcale nie oznacza brak owulacji, ja mam a owulacja u mnie jest, zreszta Iza z PCO zawszla w ciaze naturalnie. wszystko zalezy jak daleko masz to posuniete PCO, tak sobie mysle bo do konca nie wiem. U mnie to stwierdzno na podstawie podwyzszonego testosteronu (kiedys nie mialam) i USG.
Mam pytanie co do testow owulacyjnych. tak z ciekawosci zaczelam testowac i w poniedzialek mialam negatywny, we wtorek i srode pozytywne. to kiedy jest owulacja? mierze temp i sprawdzam sluz i szczyt sluzu mialam we wtorek i skok tem w srode.
Słonko, test z krwi nigdy się nie myli a skoro kochacie się w gumkach to o ciąży raczej mowy nie ma.
Pocieszę Cię tym że ja też tak miałam właśnie w okresie owulacyjnym, no ale niestety do dziś nie wiem co to było bo jak już wkońcu po 4 miesiącach( co cykl to samo) postanowiłam iść do gina to okazało się ze jestem w ciąży.

Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki.

Mało się udzielam, ale śledzę Was i buzia mi się śmieje kiedy kończy się jeden wątek a zaczyna drugi.
Oby te wątki szybko się kończyły.

Ps. We wrześniu zamierzam dołączyć do Was, mam nadzieję ze mnie przyjmiecie- chciaż wolałabym zeby do tego czasu juz żadnej z was tu nie było
Ale ja nie mam PCO!!! Co miesiac rowno 17dc mam owulacje:)
Jedyne co stanowi u nas problem to wrogosc sluzu co uniemozliwia zaplodnienie...
A wczoraj co jak co ale bol byl potworny, az musialam sobie pomoc panadolem...a raczej na bol jestem wytrzymala. Dzisiaj juz tak nie boli ale kjrew ciagle jest i to nie wkladka a podpaska...
U lekarza bylam z plamieniami srodcyklicznymi ze mam brac luteine, bo to jest przyczyna progesteronu... ale luteina 16-26 dc, a ja sie dzien speznilam z luteina :( przez to myslenie o adopcji i co juz by byl efekt w postaci krwawien? Zmartwilo mnie to troche...w tym m-cu akurat uzywamy gumek ale zalozmy ze bysmys ie normalnie starali... to jak we krwi sie kochac? :/ srednio przyjemnie...
W gumkach to my sie od tygodnia kochamy...a dotad 4 lata bez...no ale fakt ze mi sie tez tak wydaje ze test z krwi sie chyba nie myli

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry