Widok

starające się X - SZCZĘŚLIWY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
i dużo pozytywnych fluidów:) ))))))

właśnie próbuję się wbić do jakiegoś lekarza w dniu dzisiejszym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
walerka mysle, ze dasz rade! bedzie dobrze!
ja juz po wizycie u gina, powiedzial, ze po zabiegu jest ok.. i stwierdzil ze najlepiej jest odczekac ze staraniem przynajmniej 4m-ce:( az 4 m-ce.. eh.. wypytywalam tez o przyczyne powiedzial ,ze trudno ja okreslic, bo wyniki ktore robilam przed ciaza byly dobre.. ale mam powtorzyc prolaktyne i tsh i jeszcze kilka badan mam zrobic.. Dziewczyny czy prolaktyne powinnam robic w jakims konkretnym dniu cyklu, czy nie ma to znaczenia? bo oczywiscie z emocji zapomnialam spytac...
no ja mam pewnos ze nie bede w dniu wyjazdu :-)
jakos musi byc nie mam wyboru. tak wlasciwie to mi tylko 2 cykle staran przepadna i bedzie z tego 3 miesiace prawie.
Melpomena, jesli tu bywasz pytanie do Ciebie,chcialam spytac o znajomych jakich sie podaje w dokumentach co do adopcji. Co wowczas jelsi ktos nie ma nikogo takiego kto moglby cokolwiek o nas powiedziec lub jelsi te osoby odmowia wizyty w osrodku czy tez spotkania z pracownikami?Czy wowczas moze byc rodzina czy w ogole nikt o nas nie swiadczy?Oni biora pod uwage taka opcje?
Slonko podrzucam Ci link, jest tam wiele cennych informacji w temacie adopcji. Powodzenia :)

http://www.adopcjazewskazaniem.pl/forum/index.php?redir=1
Ania81 z tym czekaniem 4 miesiące to nie jest tak do końca. Z tego co sie zorientowałam co ginekolog to inna teoria.
Na ogół każą poczekać 2,3 cykle ale są też lekarze, którzy zalecają czekać 6 miesięcy. Po zabiegu szczególnie ważna jest obserwacja miesiączki-czy jej przebieg jest taki sam jak te dotychczasowe tj. obfitość, ilość dni itd.). Poza tym najważniejsza jest jednak psychika. To jest podstawa. Ważne jest czy stanęłaś na nogi po tym ciężkim przeżyciu. Niektóre kobiety rozpamiętują to wszystko miesiącami i gdyby sytuacja się powtórzyła-często takie przypadki kończą się wizytami u psychologa i leczeniem.
gosiar, masz racje. co lekarz to opinia..w szpitalu pytalam 3 lekarzy i kazdy stwierdzil ze 3 cykle min trzeba odczekac.. Wczoraj lekarz powiedzial mi ze 4mce najlepiej pol roku, ale jesli sie wczesniej zdarzy to bedziemy walczyc zeby wszystko bylo ok.. coz postanowilam ze po 3-4cyklach zaczne proby.. w koncu za pierwszym razem udalo sie dopiero prawie po roku wiec... jesli badania beda dobre i wszystko zagojone to nie chce marnowac czasu.. Psychika faktycznie czasem sklania do tego zeby poczekac, ale ja jestem silna baba:)
Dziewczyny podczytje was od czasu do czasu i wszystkim oczywiscie bardzo kibicuje
mnie bylo tak ze kazdy lekarz mowil co innego , ja poszlam po pierwszej miesiaczce po zabiegu ,lekarz stwierdzil ze wszystko ladnie zagojone i powiedzial ze juz mozemy sie starac, bo jak mowil cialo swoje a psychika swoje, wiec po co czekac skoro zagojone i dzialac, dzialac. Ijak sie okazalo po miesiacu juz bylam w ciazy(nie doczekalm 2 cyklow)Wiec dziewczyny jak tylko sie wszystko wygoi dzialajcie, ja teraz koncze 1 trymestr ,trzymam za was wszystkie kciuki
sylwia: to super. Zyczę Ci zdrówka i spokoju do samego rozwiązania.Ja czytałam b. dużo o "życiu PO" poronieniu i wiele dziewczyn nawet nie odczekało pierwszej @ po zabiegu i mają zdrowe maleństwa i w czasie ciąży było wszystko ok.
Ja też uważam,że jeżeli wszystko się ładnie zagoiło i kobieta czuje, że może działać-powinna się temu poddać. Ja obecnie mam 1-szą @ po zabiegu, poczekam na kolejną i po niej zaczne staranka (jeżeli badania, które zalecił mi gin wyjdą ok).I wierze BAAAAARDZO, że tym razem wszystko skończy się happy endem.
Moje wyniki byly dobre ,poza prolaktyna ktora byla ciagle podwyzszona po ciazy,oczywiscie od razu dostalam duphaston,ale to bardziej zapobiegawczo.Teraz ciesze sie 2 ciaza, chociaz nigdy nie zapomne 1 dziecka, bo dla mnie to bylo dzieckowyczekiwane, chciane i kochane,wiec dziewczynki bawcie sie i testujcie
np w anglii zalecaja od razu jezeli jest wsio ok bo tu panuje przekonanie ze kobieta jest bardziej plodna. mysle ze najwazniejsza jest psychika bo fizycznie z regoly jest ok juz po miesiacu. ja musze czekac i ciesze sie ze nam sie wczesniej nie udalo, bo mmogloby to sie skonczyc jak poprzednio
też słyszałam, że kobiece narządy po wyczyszczeniu są bardziej podatne na zapłodnienie
No dziewczyny - u mnie w końcu owulacja była!!! Ale się cieszę! Odstawiłam ten przepisany przez gin Duphaston i odrazu owu się pojawiła!
Przytulanki też były - a jakże :) i to nie raz :):):)
teraz PROSZĘ o trzymanie kciuków i dobre fluidy!!!
to trzymamy kciuki ;)

kto testuje w najbliższym czasie??? :)
no trzymamy kciuki bardzo mocno:)
kurcze widze, ze nawet nie co lekarz, ale co kraj to inne poglady.. ja jednak mimo wszystko odczekam 3cykle i w tym czasie powalcze z moja nadwaga:) bo niestety do szczuplych nie naleze, a jak zrzuce jeszcze 10kg to bedzie mi latwiej w ciazy:)a moze tez łatwiej bedzie w nią zajść:) juz 3kg za mna, taki to cel sobie znalazlam zeby nie myslec o tym co bylo:)
Poza tym wszystkiego najlepszego dziewczeta z okazji naszego świeta:) a co! zycze wszystkim cudownego dnia i spelnienia naszych marzen o małym pieknym zdrowym bobasku:)
Blue Bell trzymam kciuki za Ciebie.Daj znać kiedy będziesz testować.
witam staraczki ;)
Mam pytanie do bardziej doświadczonych staraczek: czy czułość testów ciążowych jest różna i jaki test polecacie? I jeszcze jedno: czy to możliwe aby test wykrył ciążę po 3 dobach od zapłodnienia? Ile czasu powinno minąć? Dzięki z góry. Miłego dnia Dziewczyny ... i więcej słoneczka!!!
Blubell jestem przykładem że testy nie zawsze pokaża prawdę, tylko test z krwi jest wiarygodny. W domu robiłam tydzień po tygodniu 2 testy i za każdym razem jedna kreska, tydzień później poszłam na krew i szok wynik bety HCG 3431, aktualnie mija mi 7 tc i myslenie pozytywne. Zrób za tydzień krew i może coś sie już pojawi...:)
po trzech dobach od zapłodnienia to raczej test jeszcze nie wykryje ciązy, poczekaj moze jeszcze z dwa tygodnie i zrób test albo idz na bete, powodzenia :)
lepsza beta, ja juz przestałam wierzyć w testy sikane......po nich tylko szok przerzyłam jak zobaczyłam gigantyczny wynik bety hcg

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry