Widok

mustela czy oilatum soft?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakie kosmetyki radzicie kupić dla noworodka?
mustela żel do ciała i włosów + mleczko nawilżające (obydwie butelki z pompką) czy oilatum soft emulsję do kąpieli (na początek) + krem do ciała, a na potem mydło w kostce oilatum?
cenowo wyglądają podobnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli bys chciala uzywac oilatum to nic innego nie jest potrzebne :]

ja albo mocze pauline w oilatum ( i zadnych innych kosmetykow nie uzywam) a czasami myje ja wlasnie w mustelli.. ladnie pachnie i wlosy sie ladnie rozczesuja :]
czyli wystarczy wlać trochę emulsji oilatum do wanienki i umyć tą wodą, czy stosować tę emulsję jak żel do kąpieli czy szampon - troszkę na skórę?
Wlać do wanny, skórka dziecka jest ładnie nawilżona. Używałam oilatum ale wiem, ze jest polski odpowiednik oilam (chyba) rzekomo równie dobry ale tańszy.
Ja używam dla maluszka od urodzenia akurat Oillan, bo jednak po Oillatum soft miał podrażnienie ale to każde dziecko inaczej. Do kąpieli dodaje 1-2 zakrętek i tyle. Myję w tym samym płynie i buzie i włoski i ciałko. Musze dodać, że na początku trochę zmagaliśmy się z małą ciemieniuszką, używałam Olejuszki do jej zlikwidowania i nic a właśnie po oillan wszystko zniknęło. Teraz na słońce kupiłam mustele z faktorem 50 do cery wrazliwej ale jakaś jest dziwna, ma konsystencję jak maść i ciężko ją rozsmarować. Do kąpieli musteli nie próbowałam i trudno coś powiedzieć...
image
Ja polecam tańszy Emolium. A na spacerki Penaten z faktorem 50
dziękuję:)
a czy emolium nie jest do skóry z problemami? a jak rozsmarowuje się penaten na słońce?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
lk, Emolium jest do suchej, podranionej i swędzącej skóry oraz do stosowania u dzieci i niemowląt.
Ja używam tego:

image

Uważam też że fantastycznie nadaje się do kąpieli zwykła parafina z apteki, taka np.:

image

Kostuje koło 4 zł :)

Co do Penatena to jest to taki krem:

image

Jest bardzo lekki i rozsmarowuje się łatwo :) Koszt ok. 30 zł.
dziękuję:)
My używamy Oilatum, a do włosków dodatkowo szampon Hippa. Smarujemy też Hippową oliwką bo... tak ładnie pachnie ;) Ale skóra po Oilatum jest super, nawilżona, gładka - mimo że na początku córeczka miała problemy z suchą skórą.
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
Używałam Oilatum, gdy synek był mniejszy - pełną serię ("płyn" do kąpieli, szampon, krem, mydło) i byłam bardzo zadowolona.
W aptece namówiono mnie na Oillan - tragedia po prostu. Może i jest tańsze, ale lepsze nie.
Teraz używamy kosmetyków z serii Nivea Baby i jestem bardzo zadowolona.
mustela tylko i wyłącznie! żel do kąpieli, balsam do ciała,"cold krem" do twarzy (na niepogodę- dziecko urodzone zimą), poza tym w okresie ciąży krem na rozstępy i krem na biust POLECAM BEZWZGLĘDNIE przede wszystkim mega wydajne (stosujemy od początku tj od pażdziernika i cały czas pierwsze opakowania...), krem na rozstępy od 4 miesiąca posłużył do końca ciązy i co ważniejsze żadnego rozstępu :) a jeśli chodzi o skórę naszej niuni to żadnych problemów, gładziutka i mięciutka...a dodam jeszcze że próbowaliśmy na początku zachwalane oilatum i szczerze mówiąc bez porównania- może Mustela jest nieco droższa ale warto !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po Musteli żel nie jest potrzebne nawilżanie :) po emolientach też :) dla mnie są to kosmetyki, które rozwiązują wiele problemów na raz :)http://www.i-apteka.pl/pol_m_Dziecko-i-Mama_MUSTELA-334.html
Ja używałam po urodzeniu Oilatum, córce troszkę łuszczyła się skórka i po nim miała bardzo gładziuką, nawilżoną. Nie trzeba po kąpieli nic już używać,tylko osuszyć i ubrać. Teraz też mam zamiar to zakupić dla maluszka.
Polecam bardzo kosmetyki Musteli - szczególnie żel do mycia ciała i włosków. Cena może nie najniższa, ale jest bardzo wydajny i na długo starczy. Poza tym używamy balsam do ciałka, kremik do buzi, a do kąpieli Balneum.
image
a czy dla Was zapach kosmetyków Musteli nie jest zbyt duszący?
Ja mam próbkę płynu do kąpieli i głowy i nie mogę znieść tego zapachu :( czy to tylko ten płyn tak pachnie czy wszystkie produkty Musteli?
wszystkie produkty mustela bebe tak pachną - kocham ten zapach!! zmieniłam Młodemu wszystkie kosmetyki z oilatum na mustele :D
ale to kwestia gustu :) ja miałam próbkę żelu do mycia i kremu na odparzenia i byłam zachwycona :)
image image

polecam poczytać...
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
i to oraz inne analizy
http://www.srokao.pl/2012/10/analiza-kapiel-emolienty.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
albo balneum albo oilatum soft i nie potrzeba już żadnych kremów nawilżających. W aptekach internetowych na allegro można często znaleźć dobre okazje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

do góry