Widok

stosowałam NPR

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
niestety z marnym skutkiem, dwa dni temu 3 różne testy pokazały dwie kreski :(

wiem, mogłam bardziej uważać, niestety na takie rady już za późno :((

jestem strasznie zestresowana i zdołowana tą sytuacją, ciągle płacze i myśle o śmierci, jednak aborcje wykluczam - nie potrafiłabym zabić nawet siebie a co dopiero niewinne dziecko,

do tego wszystkiego najprawdopodobniej za miesiąc strace pracę :((

wizyta u lekarza w przyszłym tygodniu ale może do tego czasu mogłybyście polecić jakieś tabletki uspakajające?

ps. z góry przepraszam wszystkie starające się jeśli Was uraziłam swoim załamanie z powodu ciąży
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję :)

nie wiem czy pięknie - ale z serca :)

po mojej chwilowej załamce zaczęłam działać :) we wtorek wymieniamy okno, wykładzinę wybrałam na Allegro (byliśmy wczoraj w Praktikerze - ani wykładzin ani tapet ciekawych nie mają)... dzisiaj zajedziemy do Castoramy, a jutro lub w niedzielę do Liroya :)
najgorsze jest to, że do końca sierpnia mój Mąż nie ma ani jednego dnia wolnego (w tygodniu - tak miał do tej pory ale 1 kolega zwolnił się, a 2 jest na urlopie)... tapetowanie, malowanie itp. wypadną na weekend za tydzień - dzięki temu, że święto jest w sobotę, to będzie miał 2 dni wolne :)
na przyszły tydzień będę musiała umówić się z sąsiadem z działki (starszy Pan, złota rączka, stolarz) żeby przyjechał przerobić nam szafy :P bo Mariusz nie będzie miał czasu na taką zabawę... :/

najfajniejsze jest to, że przy tak małym pokoju i konieczności zmieszczenia tylu mebli itp. każdy cm jest na wagę złota!!! np. nasz 37 cal TV nie chce się zmieścić w regale - brakuje 3cm! ;P

ech - ale damy radę :) pocieszam się myślą, że są ludzie żyjący w gorszych warunkach ;P w jeszcze większej ciasnocie :)
Agusia, w Castoramie jest taniej niż w Praktikerze. Robię remont własnie i sprawdzałam to. Na 10 l farbie Dulux róznica jest około 10zł...

Na cały ten temat nic chyba nie napiszę... Bo wyjdzie, ze wredna jestem i tyle. Zastanawiam się tylko czy autorka wątku jest po ślubie kościelnym... Jeśli jest, to zdaje się, że przyrzekała podczas ślubu, że będzie miała potomstwo itd... I dlaczego do licha nie zabezpieczała się skoro nie chciała mieć dzieci??? Wiadomo, że NPR to dobry jest do zachodzenia w ciążę (mi w 2 cyklu się udało dzięki niemu). Brak słów...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ewwa nie jesteś wredna

ja jestem niemądra i nie powinnam była "podciągać" adoptowania dzieci do posiadania potomstwa

i za swoją głupotę muszę teraz zapłacić :(
smith , dowiadywałaś się, jaka jest procedura i jak wiele trzeba przejść, by adoptować dziecko? nie oszukujmy się, ale z waszą sytuacja materialna NIKT nie dałby wam dziecka, to raz, dwa, że adopcja ze wskazaniem to praktycznie nieosiągalna dla normalnych ludzi sprawa, a trzy : z takim podejściem, chcę adoptować, bo boje sie lekarzy to żaden psycholog się nei zgodzi by oddac wam pod opiekę dziecko !!!! bo dzieci tzreba kochać, pragnąć ich ze wszystkich sił i zrobić wszystko by móc je mieć i jeśli się nie udaje to jest się w stanie pokochac każde dziecko, a takie; sory; wygodnictwo to zwykły egoizm !! żaden psycholog nie wyraziłby zgody by ludziom z takimi przekonaniami jak wy oddać dziecko

załatw swoje sprawy i odpocznij, pomyśl, że daliście komuś nowe życie, dzięki temu, że się kochacie, będize na świecie istotka, która zawładnie waszym sercem od pierwszej chwili, nawet jeśli pojawi się wtedy gdy nie będzie wam to na rękę ... za za jakiś czas uznasz, że to dar od Boga, że zdecydował za ciebie
tokio masz racje

i to też mnie dołuje: dlaczego dochodzi na świecie do tego żeby tak samulubna, wygodna i myśląca TYLKO o swoich cierpieniach osoba miała zostac matką, a inna, która na to naprawde zasługuje - nie

dlaczego dzieci pojawiają się w takich rodzinach w których NAWET państwo nie pozwoliło by na adopcję ze względów materialnych (i innych)

i mimo że jestem samolubna i egoistyczna to naprawde zal mi mojego dziecka że będzie miało taką matkę, chociaż matka to chyba za duże słowo dla mnie :(((((((((((
matko smith , co ty wypisujesz ............normalnie masz zawsze masz takie czarne mysli czy tylko teraz ???????
ja Ci mowię zacznij się przestawiać na pracę w trybie " mamusia " bo nie potrzebnie stresujesz siebie i dziecko . Zobaczysz , będziesz dobrą mamą ,
no to widzę poprawę :P
żal ci tego dziecka, bo zasłużyło na lepszą matkę ? zobaczysz, zrobisz wszystko, by być jak najlepszą mamą, jestem tego pewna, po prostu musisz sie otrząsnąć z tego szoku :) głowa do góry i pogłaskaj brzuszek ode mnie :*
Smith zacznij wreszcie myśleć pozytywnie, i o sobie i o dziecku. zasługujesz na to, by być mamą, i na pewno będziesz bardzo dobrą mamą, jak tylko pozwolisz sobie przyzwyczaić się do tej myśli i przestaniesz się zadręczać.

a co do tego, że NAWET państwo nie dałoby takiej czy innej rodzinie prawa do adopcji, to akurat kiepski argument, bo o adopcję jest po prostu cholernie trudno i to nie jest tak, że tylko te rodziny, które dostają adoptowane dziecko, są odpowiednie do tego, by je w ogóle mieć.

trzymaj się, będzie dobrze, jeszcze będziesz przeszczęśliwa, tylko daj sobie czas i nie dołuj się tak :*
my planowalismy dziecko wyszlo nam szybciej niz myslelismy w momencie gdy obydwoje jestesmy bez pracy. po tym przeszlo mi przez glowe ze wlasnie wyrzucilam swoja kariere w bloto i co my zrobilismy. dzis dowiedzielismy sie ze stracilismy to dziecko i nie ma wiekszej tragedii niz to. nie pisze zeby cie straszyc tylko zeby dac ci pewna pperspektywe i zycze zeby wszystko bylo ok z toba i dzieckiem. powodzenia
sorry ale jak dla mnie durne to gadanie naprawde. Jak byś nie chciała dziecka tak mocno jak twierdzisz, to na pewno byś nie stosowała NPR. Nie przezkadzało by Ci nawet to ze 'starasz' sie być katoliczka.Przykro mi bardzo ale taki lęk przed ciążą jaki niby ty miałaś powoduje że kobiety zabezpieczają się wszystkimi możliwymi sposobami, a nie stosują NPR, które w powszechnym, potocznym rozumieniu jest dość zawodną metodą.Teraz trudno- chwila nieuwagi, uśpiona czujność i masz. Tylko po co teraz te wątki? Teraz to trzeba się ogarnąć i przestać się nad sobą użalać. Przykro mi
W pełi zgadzam się z poprzedniczką, kobieto weź się w garść! Jak nigdy nie chciałaś mieć dziecka tylko adoptować, to trzeba było sobie podwiązać jajowody i byś miała po problemie. W ogóle nie rozumiem takich kobiet jak Ty, które nie stosują nawet głupiej prezerwatywy i liczą na cud, że nigdy nie zajdą w ciąże, ha, genialne podejście. Skoro teraz tak rozpaczasz to świadczy to jedynie o Twojej nieodpowiedzialności, sama do tego doprowadziłaś, więc teraz nie ma już co rozpaczać, że będziesz musiała urodzić. I masz rację, jesteś straszną egoistką, więc może przemyśl oddanie po porodzie dziecka rodzinie, która od początku do końca będzie go pragnęła, zamiast ryczeć.
w pełni sie z toba zgadzam gabi :)

nie co robic z siebie teraz ofiary losu
chyba się trochę zagalopowałaś gabi-
"I masz rację, jesteś straszną egoistką, więc może przemyśl oddanie po porodzie dziecka rodzinie, która od początku do końca będzie go pragnęła, zamiast ryczeć."

...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
a ja mysle ze gabi ma 100 % racji.
a ja myslę, ze żeby w ten sposób osądzać trzeba się trochę zastanowić.
...a potem przyjdą noce
a ja mysle ze zeby stosowac tylko NPR w momencie kiedy nie chce sie zajsc w ciążę to dopiero trzeba sie zastanowić :)
nie Tobie osądzać.zwłaszcza teraz.
...a potem przyjdą noce
skoro pojawił sie taki watek na forum to czego założycielka oczekuje? ze kazdy bedzie sie litowal i pisal, ojej jakas ty biedna....... trzeba bylo myslec wczesniej i stosowac jeszcze jakies zabezpieczenie.
kreska wystarczy wyciągnąć wnioski z tego co pisze na kobieta, że dziecko to najgorsza rzecz jaka mogła się jej przydarzyć i że zepsuje jej całe życie, bo sobie nie wypłynie z mężem w morze, że Bóg ją ukarał. W całej sytuacji po prostu żal mi tego maleństwa, a tak jak niektóre z Was nie będę się użalać nad matką, bo wie skąd się biorą dzieci. Takie jest moje zdanie i już.
Aleksanda ma rację, zakładając taki wątek i pisząc takie rzeczy trzeba było się liczyć z różnymi opiniami, nie tylko pozytywnymi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry