Widok

styczniowe i lutowe mamy 2011

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny zbieramy ekipę :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spuchnięta od czego?Ciepło Ci dokucza?

Ja czuję się ok, schowana w domciu siedzę, Janisz śpi.

Zachcianek zero, mdłości zero:)
Przeżyjemy!
widzę że wszystkie odpoczywacie bo nikt nie pisze :-)
ja dziś mam wizytę, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
myślałyście już jak i kiedy przekazać info o ciąży pracodawcy?
ja pracuję cały dzień przy kompie a w ciąży nie można dłużej niż 4h.
nie wiem jak zareaguje.
No to i ja się dopiszę do Waszej listy :-)))) Nie wiedziałam, że powstał już wątek 2011 :-))))

Ania 1979 - 30 grdzień
Salambo - 4 styczeń
trzydziestka - 27 styczeń
młoda żonka - 2 luty
gosiar - 8 luty

młoda_żonka: na pewno będzie wszystko ok. Napisz nam koniecznie jak już będzie po.

Ja już po pierwszej wizycie. Widziałam serduszko i maluszek jest większy o 4 dni niż wg OM. Muszę brać 3x1 dupka i 2x2 luteinę. Mam nadzieję, że ta ciąża skończy się dla mnie szczęśliwie. Póki co nikt z rodziny nic nie wie. I muszę się nie wygadać do 14tc...nie wiem jak mi się to uda ukryć bo już teraz mam brzuch jak balon
ja również mam dzisiaj wizytę:) mam nadzieję że dzidzię zobaczę i usłyszę serduszko :) i dzisiaj pani dr pewnie obliczy mi datę porodu i założy kartę ciąży:) troszkę się denerwuję żeby było wszystko dobrze ale też się bardzo cieszę. Dzisiaj również muszę powiedzieć pracodawcy o ciąży bo pracuję na 3 zmiany i przy kompie i pani dr od razu powiedziała że nie ma mowy żebym pracowała. Do wczoraj miałam zwolnienie i muszę zadzwonić że mnie nie będzie :)stresujący dzień ....
a czemu chcesz tak długo czekać żeby powiedzieć rodzince?
my rodzicom powiemy w sobotę, chcieliśmy poczekać do wizyty lekarskiej.
a w pracy w poniedziałek chyba.
ja sobie nie wyobrażam ukrywać tego tak długo tym bardziej że ciągle w rodzince jakieś imprezy i i tak by podpadło że wina nie piję np.
zresztą już były takie pytania więc dłużej nie da rady się wykręcać :-)
ja np. rodzicom powiedziałam od razu a rodzina jeszcze nie wszyscy wiedza o ciąży:)
cześć dziewczyny jestem w 5 tygodniu ciąży, byłam dzisiaj u lekarza, i stwierdził ze niepotrzebnie przyszłam bo on nic dla mnie teraz nie może zrobić i że mam przyjść za miesiąc, czy tak powinno być, to moja pierwsza ciąża i miałam do niego dużo pytań, ale mnie wkurzył i wyszłam może polecacie jakiegoś lakarza który poprowadzi dobrze ciąże.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
w 5 tygodniu to rzeczywiście mało co może ci lekarz powiedzieć. Jednak jak ja poszłam to lekarki mojej w tym samym czasie ci ty to zaleciła mi badania progesteron i estradiol czy są dobre, podobno to istotne badania. Dzidziusia jeszcze byś nie zobaczyła bo za wcześnie:) Ciąża nie powinna być dla ciebie stresująca więc jeśli nie czujesz się dobrze u tego lekarza to powinnaś go zmienić aby z przyjemnością i bez obaw chodzić na kolejne badania:) Jest tylu lekarzy że na pewno dobrze trafisz:) A szukasz lekarza z Gdańska, Sopotu, Gdyni?
Nie chcę mówić nikomu, żeby nie zapeszać. Straciłam swoją drugą ciążę właśnie w I trymestrze i mam już inne podejście do tego wszystkiego.
Poza tym wiem, jaki byłby to stres dla mojej mamy-po co ją denerwować? dzwoniłaby non stop i sprawdzała co u mnie. Wystarczy, że wie mężyk.

Wejdź sobie na znany lekarz. tam jest pełno opini o ginkach. Na pewno kogoś wybierzesz ze swojego miasta. A gin to móg chociaż Cię na jakieś badanka skierować...przykre to.
Cześć Dziewczyny! To i ja też się dopisuję. Terminu jeszcze dokładnego nie znam, dziś miałam pierwsze usg i pęcherzyk jest. Nic konkretnego nie usłyszałam, ale jakiś 5 tydzień dopiero.
Po 9 miesiącach starań w końcu się udało jupi!!!:)
Poza tym żadnych większych dolegliwości:)
Cześć Micasiu,
ja miałam usg na pierwszej wizycie, z usg wyszło, że ciąża ma 6 tyg. i 6 dni, 9 mm i widać było bijace serduszko, więc chyba przesadził, z tym miesiącem... faktycznie chyba lepiej zmień tego lekarza, jak już teraz robi problemy.
no zdenerwował mnie tylko biorę też eutyrox i glucophage, i nawet sam z siebie nie powiedział mi co dalej mam zrobić czy brać czy nie musiałam się dopytywać, dzwoniłam do znajomej i poleciła mi dr. Jagiełowicza z Gdańska, ogólnie wolałabym w gdańsku znaleźć lekarza ale jak co to mogę dojeżdżać, byle tylko poprowadził mnie bo ja naprawdę nie wiem co robić, i wolałabym na NFZ bo nie bardzo stać mnie na prywatnego lekarza.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Gosiar-gratulacje:)!!!!!!!!!!!ALe fajowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!że my razem, w 1 wąteczku&&&&&
Aniu też się bardzo cieszę, że razem będziemy mogły przeżywać ciążę :-)))) chociaż jeszcze tak do końca nie potrafię się cieszyć.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę i życzę zdóweczka
A Wy to teraz chyba jakoś na wakacje się wybieracie? planujesz pracować dalej czy od września dajesz sobie spokój?
Gosiu,
tak, wyruszamy w piątek-Bułgaria:)
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok:)

We wrześniu planuję wrócić do pracy, bedę dopiero w 6miesiącu, więc dam radę;)
Ale czas i tak pokaże, nic na siłę, pomnika mi nie wybudują za chodzenie do pracy:)
no to melduję sie po wizycie.
mój maluch ma 10,8 mm, 7 tydzień i 1 dzień ciąży.
wszystko jest ok także mogę zacząć się cieszyć.
jutro dzwonię do lekarza państwowego i spróbuję sie umówić żeby dostać skierowanie na badania- trochę tego jest.
pozdrawiam
Serduszko mojego dzidziusia przestało bić, ciąża umarła:((((((((((((((((wypisuję się z wątku i nie wiem jak dalej żyć.....
aguseek: przytulam Cię bardzo mocno. Wiem dziewczyno co czujesz bo sama przez to niedawno przechodziłam. Mogę CI tylko powiedzieć, że z każdym dniem będzie lepiej. Czas goi rany. Opłacz swoje maleństwo i daj sobie czas na żałobę. WIem, że to przykre ale organizm kobiety wie co robi. Z jakiegoś powodu tak musiało się stać-gdyby to dziciątko miało być chore..nie chciałabyś tego na pewno. A tak sobie patrzy na Ciebie z góry i wróci do Ciebie-zobaczysz. W odpowiednim momencie, gdy będziesz gotowa a organizm silny-wróci do Twojego brzuszka i będziecie się sobą cieszyć nawzajem.

Jak będziesz chciała pogadać to śmiało pisz: gos_ka83@op.pl

Zapalam światełko dla Twojego Aniołka . Ja swojego też noszę cały czas w serduszku
aguseek bardzo mi przykro, trzymaj się mocno

ja już po pierwszych badaniach, mam niestety białko w moczu i muszę robić dodatkowe badania :/
jadę dziś do pracy złożyć L4 i rezygnację z wychowawczego
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
agussek-naprawdę mi przykro, 3maj się :-(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry