Widok

styczniowe i lutowe mamy 2011

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny zbieramy ekipę :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witaj bronka miło gościć kolejną mamusię zapraszam do 6 części naszego wątku :)
cześć ja dopisuje sie do maminek styczniowych...u mnie już wszystko dobrze ale jak każda kobieta która zostaje po raz pierwszy mamą jestem pełna obaw czy wszystko będzie ok:)
już jest kolejny 3 wątek :)
http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowe-i-Lutowe-Mamusie-2011-3-t172372,1,16.html
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Karolinko nie ucichłyśmy poprostu mamy następną część naszego wątku zapraszamy link powyżej:)

image
Cześć.... coś ucichłyście dziewczyny :) może ożywimy jakąś dyskusję , może być ciekawie :)

image
proszę bardzo
http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowe-i-Lutowe-Mamusie-2011-t171191,1,130.html

image
Podajcie nowy link bo nie mogę znaleść :(
Trzeba też pamiętać o nawilżaniu brzuszka aby nie powstały rozstępy
napewno trzeba tylko dbać o laktację:) nie bój sioę jeść trzeba żeby robiło się mleczko no i pić po 3l wody
super właśnie otym myslałam bo tyle trzeba przewijać....
he he powiem Ci że napawasz mnie optymizmem :P słyszałam już co prawda że podczas karmienia piersią dużo się traci więc mam tylko nadzieję że u mnie też tak będzie :P
dziewczyny założyłam nowy wątek bo ten już długi. Zapomniałam ponumerować...ale trudno
ja podczas karmienia miałam taką ochotę na słodycze a przecież poza ciastem drożdżowym i biszkoptami nie powinno się za wiele jeść słodyczy...
image
Devil83 nie martw się ja przytyłam jakieś 15 kg przy pierwszej ciąży. po porodzie był szok, że mam taki wielki brzuch ale po jakimś czasie wszystko dosłownie spadło mimio że jadłam jak smok! duzo daje karmienie piersia, w nocy po karmieniu małego mąż leciał mi robic zestaw kanapek i tajk jadłam 24h/dobę. po 2-3 m-cach poszłam z małym do pracy to wszyscy mówili że jestem szczuplejsza niż byłam przed ciążą.
Moja kumpela przytyła 25 kg wyglądała jak balon z wodą. A potem tak schudła ale jadła tylko potrawy z parowaru gdy karmiła córcię:) będzie dobrze. Waga jest ostatnią sprawą o która się martwię:)
to ja ci mogę trochę oddać już teraz :P
Dziecko z mlekiem dużo ściąga kalorii. Znam kilka osób które zawsze były trochę okrąglejsze a po ciąży schudły. Ja mam nadzieję że wrócę do swojej wagi albo przytyję 5 kg ale tak aby poszło w tyłek i nogi bo trochę za chude mam
no oka może nie że boję... ale bawiam się że łatwo mi nie będzie... znam niestety siebie i wiem że dosyć ciężko mi się zaprzeć i zrzucić chociażby 10 kg :/ chociaż może jakbym naprawdę musiała to byłoby inaczej...
no muszę przyznać że tego się najbardziej boję... :/ wagi :/
Z masą ciała trzeba uważać. Ja przy pierwszej ciąży przytyłam ponad 30 kg, masa wyjściowa 50 kg. Łatwiej było mnie przeskoczyć niż obejść. Na szczęście dużo ważyło dziecko i wody więc miałam ok 10 kg do zrzucenia - pikuś :)
sorki za powielenie... mój błąd ;/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry