Widok

styczniowe i lutowe mamy 2011

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny zbieramy ekipę :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jejku ale ci zazdroszcze!
hej :)
mnie lekarz skierował na podstawowe badania już na pierwszej wizycie (krew, mocz i do tego kazał mi tsh zrobić) a było to jakoś w 3 tc.
Co do spania to najchetniej przesypiałabym cały dzień :) a że mam ku temu możliwość (ze względu na specyfikę pracy siedzę sobie w domku) to korzystam z tego kiedy tylko mam ochotę :)
u mnie dopiero 8 tydzień więc kompletnie nic nie widać a że to pierwsza ciąża to doczekać się nie mogę! ja byłam u lekarza w 5 tygodniu i mi nic nie zlecił także na następnej wizycie jak sam nic nie powie to się upomnę :)
mi brzuch trochę wywaliło ale w sumie schudłam, co jest objawem pozytywnym bo i tak mam ciała o wiele za dużo ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Ja też mam szczegółowe badania za sobą.
Lekarz powinien na 1 szej wizycie je zalecić.

U mnie brzuszka brak, w 1 ciazy już miałam arbuzika małego, teraz wolniej :)- i dobrze!
moim zdaniem lekarz powinien przepisać komplet badań już na pierwszej wizycie, chyba że najpierw chce USG z potwierdzeniem że ciążą jest żywa,
ja mam już wszystkie poważniejsze badania za sobą, została jeszcze cukrzyca ale to badanie dopiero za kilka tygodni
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hej hej,

no u mnie senność sięga zenitu. Jak nie zdrzemnę się zaraz po pracy to o 18 jestem nieprzytomna.
miałyście już robione badania krwi (takie podstawowe morfologia etc.) ? zastanawiam się kiedy powinien je lekarz przepisać :)
Witajcie,
Kolejny tydzień za nami. Ja czuję się w sumie świetnie :-)
Senność jeszcze jest ale nie tak uciążliwa jak wcześniej, mdłości brak, tylko brzuszek już widoczny i wczoraj musiałam się udać na jakieś pierwsze zakupy, bo nie miałam co ubrać :-)
Chyba polowanie na używane ciuszki ciążowe będzie trzeba zacząć szybciej niż myślałam.
Miłego tygodnia wszystkim
witajcie
ja z mam styczniowych 2010:)
gratuluję
i powodzenia na forum,

sprzedaję swoje rzeczy ciążowe-
moze akurat któreś z was wpadna w oko

Sprzedam SUPER zestaw UBRAŃ CIĄŻOWYCH
CAŁOŚĆ TYLKO 120 ZŁ

http://picasaweb.google.pl/Moitresor/SUPERZESTAWCIAZOWYGRATISY#

informacje kierowac na adres agata.gda@gazeta.pl

pozdr
a córcię dźwigam bo nie mam innego wyjścia, mąż oczywiście kąpie małą bo ja nie dałabym rady na kręgosłup, ale jako że pracuje musimy sobie dawać radę we dwie :) staram się nie przesadzać i noszenie polega na przenoszeniu z miejsca na miejsce
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

generalnie czuję się rewelacyjnie, upałów nie znoszę w ogóle i niestety na słońcu puchnę :/ tak samo miałam w pierwszej ciąży
siedzę w domu bo na dwór nie mam jak wyjść, co prawda mieszkam na wiesce ;) i mam dość zacieniony ogród ale jest takie multum komarów, że nie da się wysiedzieć na dworze, jestem pogryziona strasznie a co gorsza komary dopadają też moją córcię i żadne preparaty nie działają na dłuższą metę, bardzo żałuję bo w taką piękną pogodę Emi jest na słonku 1-2 h, a mogłaby praktycznie cały dzień spędzić :/
no ale na cały sierpień jedziemy do Gda, a między blokami dużo trudniej o komara ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

dzięki Salambo, chodziło właśnie o to usg w 12 - 13 tyg. Ja teraz jestem w 8, więc jeszcze trochę muszę na nie poczekać.
i ja chciałabym się dołączyć :-)
termin 28-01-2011r.,
męczą mnie mdłości i bóle brzucha po 8 godzinach spędzonych w pracy przed komputerem :-/
I o ile mdłości mam nadzieję niedługo miną, to z tym siedzeniem troszku gorzej.
Czekam teraz z niecierpliwością (za 2 tyg.) na usg prenatalne
staram się jak mogę wyręczać mężem lub dziadkami - pewnie z czasem nie będzie wyjścia i tak czy inaczej nie będę go nosić. No i liczę że w ciągu miesiąca Mały sam ruszy :))
No ja akurat jestem w nieco lepszej sytuacji.
Nasz synek ma 1,8 miesięcy, zasuwa sam, nie nosze go już.Czasami go basenu wsadzam na dworze, czy pod prysznic,ale to nie jest dla mnie wysiłek na mega skale.

Ale wiem z rodzinnego doświadczenia, jak cięzko jest przy chodzących maluchu i bedąc w ciązy równocześnie.

Siostra moja nie nosiła dziecka, miała zakaz ze względu na zagrożoną ciążę.

Jak możesz, niech Ci ktoś pomaga przy trudniejszych "chwytach".
witam Dziewczyny,
podczytuję Was od kilku dni i postanowiłam się dołączyć. Jestem mamą 13-miesięcznego chłopca i parę dni temu odkryłam że zostanę mamą po raz drugi. Mój synek uczy się chodzić, drepcze za jedną ręką ale sam jeszcze nie chodzi i dużo go muszę jeszcze nosić. I w związku z tym mam pytanie, jak sobie z tym radzicie. Ja troszkę się boję nosić teraz Małego, to ok 6 tydz ciąży i wiem że nie powinnam dzwigać. Staram się go nie nosić, ale czasem poprostu trzeba, np. przy kąpieli. Oczywiście mąż mi pomaga ale wiadomo, czasem mama musi przytulić i tyle. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :))
Salambo, a jak się czujesz w ogole?

Doskierwają Ci upały?
Ja ogólnie na słońcu się byczyć nie lubię, więc i tak unikam i w cieniu wegetuję;)
na USG w 13 tyg. lekarz powinien sprawdzić: biometrię płodu, echostruktury czaszki i kręgosłupa, serduszko, żołądek i pęcherz moczowy, przezierność karkową i długość kości nosowej - to tak z grubsza :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

o które usg Ci chodzi?
W którym tyg jesteś?
dziewczyny u mnie to dopiero pierwsza ciąża to możecie poradzić co powinien lekarz sprawdzić na tym usg żebym wiedziała na co zwrócić uwagę?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry