Widok

styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 29 (*6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy watek kobietki

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasia O 06.01.2010- Jaś- 59cm waga 4220
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
katerrina 08.01.2010 - Zaspa -dziewczynka 60cm waga 3800
KR 11.01.2010 - córeczka Amelka :)
Asia 12.01.2010 - Monika 54 cm waga 3140
Gosiak 12.01.2010 - Alex-Wojewódzki 62cm waga 4300
Łasiczka123 12.01.2010 - Antoś - Kliniczna 56cm waga 3900
Weronka 13.01.2010 - Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600
Kiti 15.01.2010 - Maja Zaspa 53cm waga 3040
muszki29 17.01.2010 - Pawełek Wojewódzki 53cm waga 3000
aniella - 18.01.2010 - Kamila Wojewódzki 53 cm waga 2900
Olaolenka 19.01.2010 - Nikodem Swissmed 52cm waga 2880
Marta245 19.01.2010 - Tymoteusz Kliniczna 55cm waga 3650
Mamamikołaja 20.01.2010 - Mikołaj Kliniczna" 54cm waga 3240
anka777 21.01.2010 - Martynka 57cm. waga 3500
Weroniczka 22.01.2010 - Lenka 52cm. waga 2700
Mawina - 23.01.2010 - Wojtuś, Zaspa, 55 cm, waga 3820
Naomi02 - 26.01.2010 - Nadia - Wejherowo 52 cm waga 3300
Angel8338 - 28.01.2010 - Iza - Kliniczna 56cm. waga 3600
Tola fasola - 29.01.2010 - Marysia - Swissmed
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Pszczoła - 05.02.2010 synek 54 cm, waga 3500- Swissmed

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wstyd sie przyznac ale tez koło tego masakra jakas ide na areobick z moja niunia w czwartek aktywna mama moze tam sie czegos dowiem
Ksandra a ile kg zostało ci na plus?
Ja mam 17 kg i nie mogę się tego pozbyć.
nie martw się mi tez nie idzie a na spacery dwa razy dziennie nie wiem czy mam tak jak ty siły bo dla mnie to wyprwa
Jejku!Wy już po dwa razy dziennie wychodzicie?
My narazie tylko raz tak ok godz 12 i spacer zajmuje nam max 2 godziny.szystko przez to że mieszkam w domu 3 piętrowym i starganie wózka z samej góry to poprostu wyczyn godny mistrza.Ja zawsze znosze wózek częśćiach.A o zostawianiu wózka na dole nie ma nawet mowy bo mamy sąsiadów meneli i nie iadomo czy po kilku minutach wózek dalej by stał.
A jak idzie wam powrót do dawnej formy?Ja moge powiedzieć że mi wcale nie idzie..:(
Magda ja po NDT widzę duuże postępy.

Ola potrafi zająć się sama zabawą z karuzelą lub grzechotkami tak około 1,5h :) bosko gada do nich :) już teraz po rehabilitacji nawet potrafi rączkami uderzać w zabaweczki bo wie że jak uderzy to albo zagra albo zagrzechocze :)

MY wychodzimy raz dziennie tak na 1,5-3h w zależności od pogody i czy Olcia nie jest głodna a później jeszcze na balkonie sobie podsypia około godzinki :)
dziewczyny metoda wychodzenia dwa razy kurcze nie wiedziałam ja jak wychodze o 11 wracam o 14 to teraz jeszce popołudniowy spacer czy jak pytanie którA jutro chętna z dzieciaczkiem do kina nostalgi anioła leci na 12 multikino
Tak, jeden ok 13 do 15, 15:30, drugi ok 17. Od jutra chcę trochę zmienić te godziny bo mały rano jest bardzo zmęczony (wstaje o 6) a chcę by spał mi na dworzu, więc będę chodziła trochę wcześniej
sama nie wiem:) tak na oko trafiam, dlatego biorę dwa przykrycia i jak coś to odkrywam. Zawsze można tez kurteczkę rozpiąć. Myślę, że nie ma aż tak dużego znaczenia długość rękawka. Ja czasem mam wrażenie, że przesadziłam z ilością ubranek i mały się zaraz zagotuje, ale wcale nie jest przegrzany.
A w jakich godzinach chodzisz na spacer? Jeden rano a drugi wieczorem czy jak?
Mam nadzieję, że to od hormonów.
Magda, od ilu stopni body z krótkim? przepraszam że pytam tak szczegółowo,ale codziennie mam z tym problem. łapie się też na tym że połowe spaceru spędzam na rozmyślaniach czy nie jest mu za ciepło,zimno.
My już od 3 tyg spacerujemy 2xdziennie. jednego dnia byliśmy łącznie 4,5godz, ale szczerze mówiąc wieczorem padłam jak kawka ;)
Może to uczulenie od czegoś nowego co zjadłaś niekoniecznie od nabiału, a może hormonalne. Mojej siostry córeczka ma co chwila wysypkę na buźce i jej lekarka mówi, ze to hormonalne. Nie ma co od razu rezygnować z nabiału.

Body to różnie. Zależy ile jest stopni.

A spacerki to tak 1,5 - 2 godzinne. Na razie jeden dziennie, ale już lada dzien pewnie będzie drugi wieczorem.
Magda, faktycznie Franio spory klopsik ;) dzięki za odpowiedź. Co do bodów to na długi rękaw czy na krótki?
a tak w ogóle ile razy wychodzicie na dwór?, ile godzin?
Tymek dostał taką delikatną kaszkę na buźce, pewnie będę musiała zrezygnować z nabiału, choć i tak mało go zjadam. U nas w kupce niestety też jest śluz. wcześniej myślałam, że to taka kupka, no ale mama mnie uświadomiła.
Marta, Franio potrafi się sobą zająć tak do pół godziny, ale to musi mieć dobry humor:)
My dziś zaszczepieni. Franio waży 625o niezły klopsik z niego:) Nastawiłam się, że będzie sobie spał (tak było po ostatnim szczepieniu), a ja w tym czasie zrobię zaproszenia na chrzest a tu niespodzianka: Franio tylko lekko "przymulony", ale na szczęście grzeczny i udało mi się już zrobić zaproszenia:) Tak jak Dejwi robiliśmy sami na ślub i teraz też się napaliłam, że zrobię.

Marta, ja nie ubieram już w kombinezon tylko w kurteczkę, a dziś to miał nawet polarek. Pod spód body i spiochy (lub bluza i spodenki). Przykrywam do polowy śpiworkiem i nakładkę też biorę i w zależności czy słońce mocno grzeje czy nie to odkrywam i przykrywam i odkrywam i tak w kółko:) a czapeczkę to tylko cieniutką i często zdarza się, że jeszcze jakiś kaptur ma.

Styczniówko, dziś moja pediatra jak dowiedziała się, że mały rehabilitowany jest metodą ndt to stwierdziła, że przy tej metodzie to ona efektów nie zobaczy. A jak u Was? Widać już efekty? Chcemy po świętach spotkać się z p. Elą, żeby oceniła jeszcze ona Frania tylko, że ona zaleca Vojtę:/

Ola my mieliśmy skierowanie na posiew. I jak wyszedł + i jak - to nic nie płaciliśmy. Robiliśmy w Brussie.
Ja tak na szybciutko.
Ola, jeśli nie miałas skierowania na posiew to płaciłaś.
Już śpiesze z wyjaśnieniami - jak jest czysty to nic z nim nie robią, a jak coś jest w sensie głupie bakterie - to musza zrobić antybiogramy, zeby wiedzieć jakie antybiotyki zabiją tą, konkretną bakterię. Pewnie za to płaciłaś.

Moja niestety nie porusza się w łóżeczku, przez te pieluchy. Pojutrze idziemy na kontrol i juz się boję...
dzięki styczniówko. ja sprawdzam na karku czy jest ok, ale on ma w kurteczce kaptur i wydaje mi się, ze choćby nie wiem jak cienko ubrała to i tak będzie ciepły. dzisiaj z tego wszystkiego wróciłam szybciej ze spaceru bo mi płakał. kupiłam mu nowa kurtke i stad ten problem. chyba po prostu przejdę z powrotem na ocieplana bluze.

mój Tymek jak skończył 7 tyg ważył 5480, dziś kończy 10 a jutro idziemy go ważyć.

My również mamy problem z zasypianiem. muszę małego później kłaść bo chyba po 19 to dla niego za szybko.
dziewczyny, czy wasze maluchy potrafią się długo sobą zająć? dużo je zabawiacie?
Ola u mnie też się sprawdził smoczek z butli TT. Małemu jest bez różnicy czy pije z piersi czy z butli. swoją drogą mój z piersi ciągnie krótko, - zazwyczaj 5min
my właśnie wróciłyśmy ze spacerku :) extra pogoda już nie mogę się doczekać aż będzie cały czas tak ciepło i zrobi się zielono :)

Marta ja przykrywam tylko cienkim kocykiem i tej osłonki nie zakładam. Najważniejsze żeby nie przegrzać i nie za cienko ubrać najlepiej sprawdzić dzieciątko czy nie spocone lub czy nie zimne i wówczas będziesz wiedzieć czy dobrze ubierasz. Moja Olcia to zmarźlak więc my ubieramy dość ciepło body, kaftanik rajstopki spodenki kombinezon i cieńsza czapka. Nie taka zupełnie cieńka tylko taka pośrednia między zimową a letnią.

ile ważą teraz wasze maleństwa? moja córcia 4400 :)
Dziewczyny. Ja mam odwieczny problem z ubieraniem. Jak ubieracie teraz Wasze maluchy na dwór? Czy przykrywacie jeszcze gondole oprócz kocykiem, tą osłoną?
Dziewczyny,a Wy jak oddawałyście posiew to mialyscie skierowanie???Moze dlatego tyle zapłaciłam,bo bez skierowania???No i gdyby ten mocz był jałowy to bym nie musiała tych 51 zł dopłacać,bez sensu!!!! A gdzie jest jeszcze laboratorium????

Niko juz chętniej pije pepti:)
styczniowko a ja od 2 dni sie zastanawiam o co chodzi z wieczornym spaniem Izy:) I nie wpadlam na to ze czas zostal przesuniety:P Dzieki:) Tez mam nadzieje ze jej sie przestawi bo tez ma problemy z zasnieciem...
witam w piękny, słoneczny poranek:):):)

uspokoiłyście mnie trochę tym, że Wasze maluchy też mają rewolucję w kupkach:) czyli to ten wiek... :)

Amelka jeszcze nie odkryła, że ma rączki:( mam nadzieję, że niedługo dogoni Wasze pociechy:) ale w końcu trzyma grzechotkę!!! :) tylko nie kuma, że ją ma chyba ale trzyma:)

Kasiu spróbuję się dowiedzieć na wizycie o tą nietolerancję...ciekawe w sumie jaka to różnica... chociaż te wszystkie objawy które mnie zaniepokoiły pojawiły się pod koniec pierwszego miesiąca więc chyba nabyta no ale postaram się to sprawdzić...

A dziś Amelii... :) złóż całusa od nas Kasiu:):):)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry