Widok

styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 29 (*6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy watek kobietki

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasia O 06.01.2010- Jaś- 59cm waga 4220
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
katerrina 08.01.2010 - Zaspa -dziewczynka 60cm waga 3800
KR 11.01.2010 - córeczka Amelka :)
Asia 12.01.2010 - Monika 54 cm waga 3140
Gosiak 12.01.2010 - Alex-Wojewódzki 62cm waga 4300
Łasiczka123 12.01.2010 - Antoś - Kliniczna 56cm waga 3900
Weronka 13.01.2010 - Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600
Kiti 15.01.2010 - Maja Zaspa 53cm waga 3040
muszki29 17.01.2010 - Pawełek Wojewódzki 53cm waga 3000
aniella - 18.01.2010 - Kamila Wojewódzki 53 cm waga 2900
Olaolenka 19.01.2010 - Nikodem Swissmed 52cm waga 2880
Marta245 19.01.2010 - Tymoteusz Kliniczna 55cm waga 3650
Mamamikołaja 20.01.2010 - Mikołaj Kliniczna" 54cm waga 3240
anka777 21.01.2010 - Martynka 57cm. waga 3500
Weroniczka 22.01.2010 - Lenka 52cm. waga 2700
Mawina - 23.01.2010 - Wojtuś, Zaspa, 55 cm, waga 3820
Naomi02 - 26.01.2010 - Nadia - Wejherowo 52 cm waga 3300
Angel8338 - 28.01.2010 - Iza - Kliniczna 56cm. waga 3600
Tola fasola - 29.01.2010 - Marysia - Swissmed
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Pszczoła - 05.02.2010 synek 54 cm, waga 3500- Swissmed

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, czy któraś ma jakiś namiar na instruktora języka znaków dla niemowlat w Gdańsku -moga byc migusie albo bobomigi.
cześć dziewczyny,

Czy Wasze maluszki też mają problem ze zmianą czasu? Wczoraj położyliśmy Olcie tak jak zawsze i godzinę się męczyliśmy aż usnęła, dziś powtórka z rozrywki chciałam ją wcześniej położyć i wykąpaliśmy o 19 potem jedzonko i o 20 ją płożyłam tak się męczyła 3h płakała marudziła szok i dopiero pół godziny temu usnęła. Uświadomiłam sobie że zawsze zasypiała o 22 i teraz było przesunięcie o godzinę i się zgadza i wczoraj i dziś usnęła o 23!!!! Mam nadzieję że się przestawi i znów bedzie chodzić spać przed 22...

Ola nie rozumiem dlaczego musiałaś płacić za posiew a za bakterie znalezione to już w ogóle jakaś paranoja!!!!!

Dejwi ja wierzę że tacy ludzie są na świecie i super jak w życiu są tego potwierdzenia i słyszy się właśnie takie jak Twój przykłady :) super że akurat padło na uczciwego człowieka.:)

Kupki u Olci też teraz są rzadziej raz dziennie czasami raz na 2 dni i są stanowczo mniejsze niż wcześniej. Trochę się tym martwię bo mam wrażenie że chciałaby zrobić kupkę bo się napina a niestety nie wychodzi, choć wiem że kupki raz na 4 dni mogę być przy karmieniu piersią i nie ma czym się martwić. Kolor tez jest inny nie są żółte tylko takie ciemne.

oki idę się położyć choć na chwile
kolorowych snów
Ola, bezsensu, żebyś płaciła za posiew !! Dlaczego w ogóle musisz płacić za to badanie ? Nie wspominając, że kolejny raz może być tak samo, że wprowadzisz do moczu bakterie z kału :/
Spróbuj małemu podawać na sam początek 90ml nan i 30ml pepti ;) bo dzieci pepti nie lubią i musisz go przyzwyczaić do tego smaku :))))
Podawaj jak coś tylko jedną miarkę pepti przez kilka dni, później na pół na pół i tak stopniowo oszukuj go :)

KRiAmelka, dowiedz się jeszcze jaka to nietolerancje, czy nabyta, czy wrodzona.
KR no dla mnie to też bez sensu,za glupi posiew wychodz,że zapłaciłam 75 zł,a jal by było kilka bakterii to juz w ogole bym zabuliła-w Pruszczu tak jest!!!!

A po wizycie u pediatry ok,te bakterie sa od kału więc posiew musze robic jeszcze raz:(
Pediatra przepisala Bebilon Pepti i tu jest problem,bo Niko tego mleka nie chce pić!Tak ryczał,że aż się siny zrobił,zadz.do doktor kazała zmieszać NAN z BEBILONEM PEPTI,tak zrobilam-gdzie tam nic nie pomogł,płacz taki ze z tego zmęczenia usnąl,a nie jadł 4 godziny!!!Teraz mu dałam samo NAN i zjadl i smacznie spi...

Napiszcie mi prosze po co to Pepti skoro Niko zjadł juz duze opakowanie Nanu i nic mu na buzce nie wyskoczył,jak to jest z ta skaza bialkowa czy alergia???
dodam jeszcze ze niby wizyta prywatna a trwała 15 min,bo pani doktor zapisala na ta sama godz.dwie osoby...poszlam prywatnie bo myslalam ze bedzie wiecej czasu na pogadfanie,mialam troche pytan i nie dowiedzialam sie nic!!!!!!!!
Ale zła jestem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kasiu bardzo Ci dziękuję za pomoc:):):) I ZA DOBRE WIEŚCI:) nie mam pojęcia jaka jest ta nietolerancja-czy nabyta czy wrodzona. ALe faktycznie żadne inne niepokojące rzeczy się z nią nie dzieją- np. przybiera ładnie. Jeszcze raz dzięki jestem teraz spokojna i mogę iść spać:)
Bardzo się cieszę, że Twoja Amelka dobrze się rozwija. Ćwicz z nią dużo to na pewno nadgoni rówieśników a pewnie i przyjdzie taki moment, że nawet przegoni :):):)

image

KRiAmelka, no więc pytałam się o Was :) Nie mam złych wieści :))))
Odstawienie dzidzi od cycucha ze względu na nietolerancję laktozy następuje jeśli, dziecko ma nie pożądane objawy , typu spore uczulenie które nie znika, luźne stolce ze śluzem itd.
Jeśli Amelce nic złego nie jest to nie trzeba odstawiać.
Podstawą również jest pytanie, na które ja nie umiałam Pani dr odpowiedziec, czy nietolerancja jest nabyta, czy wrodzona

Byliśmy również u dr Mazurkiewicz ( neurolog )
Amelka to LENIUCH !! Rozwija się dobrze, nic złego się z nią nie dzieje, nie ma żadnych obniżonych napięć, ale dla Pani dr to dziecko 2 miesięczne ;) a nie 3 ;)
Kolejna lekarka zapytała, czy aby na pewno
Amelka została wyjęta z brzucha w 40tc

Dostaliśmy wskazówki co do ćwiczeń na Amelki lenistwo związane z trzymaniem rączek wzdłuż ciała :) i w ogóle słabo wypracowanych mięśni rączek, ale nie nie mamy panikować, dziecko rozwija się dobrze :))))))) ufffff !!!!!

Zmykam teraz dziewczyny, bo masa rzeczy do zrobienia, a zaraz noc :)
ola- bez sensu z tymi badaniami... nie kumam przecież płaci się chyba po prostu za badanie moczu a nie za to czy coś znajdą czy nie. Jak tak to rozumieć to temu któremu nic nie znaleźli powinni oddać te pieniądze:) szkoda, że te bakterie są ale pewnie zaraz się da je wyleczyć:) dostaliście antybiotyk??

Eh.... a ja czekam jak na szpilkach kiedy Kasia się pojawi na forum mam nadzieję z dobrymi dla mnie nowinami.... :)

image

pati zaciskam zęby i dzięki małej mam tyle siły musze sobie radzić co mi z tego żeby siedziec w domu i płakać i jak mi jest ciężko to patrze na mała i się ciesze że nie musze wracac do pracy a małej oddawać do żłobka ps. kiedy spacer dziewczyny i kolejne spotkanie proponuje po swietach czekam na propozycje
:) Kasandra, ja to bym chetnie poszla na te cwiczenia, tylko, ze kurka ja jeszcze nie moge po tym zabiegu.. Ale trzymam za Was kciuki!! A tak w ogole to muszew Ci powiedziec, ze ja strasznie Ciebie podziwiam!! Sama z malutka tyle czasu!! Moj maz mial dluuugi tydzien -wracal do domu ok 21 a w weekend mial szkolenie i tez go nie bylo. I choc Filip to anioleczek to strasznie smutno i trudno mi nieco bylo. "Szapo ba":) -nie wiem kurka jak to sie pisze hihi:):)
dejwi to ja jestem w takim samym szoku jak Ty....

Odebralam wynik i niestety jalkies dwie bakterie w moczu:(dobrze,że dziś wizyta...
Angel nic nie jadlam takiego,trudno bede karmic sztucznym,przeciez go nie zagłodzę....
Aj ciągle coś,ale za to supwe dresik kupiłam Malemu w Crokodillo,bo w Pruszczu otworzyli:)
KR ja w Pruszczu mieszkam i trudno się teraz do pediatry dostać,trudno zaplace...
Ale mam do Was pytanko-otóż jak oddawałam mocz na psiew płaciłam 24 zł i teraz musiałam dopłacić 25 zł za jedną bakterie i 26 zł za drugą,a jakby był jałowy to nic bym nie dopłacała,Wy też tak miałyście????Kurcze to za kazda bakterie albo 25,albo 26 zl.A jak jest ich kilka???Az sie boje swój zbadac,hheheh
dziewczyny jestem dzis w ciężkim szoku !!

wczoraj zgrubiam portfel ... nawet wiem gdzie kiedy i jak
portfel znalazla jakaś Pani i dzwoniła by oddać (w portfelu byl nr telefonu do ludzi z którymi kiedys pracowałam i jakoś wkoncu na mnie trafili)

znalazl się z pieniędzmi

normalnie jestem w szoku i ciesze sie ze sa jeszcze tacy ludzie na swiecie ja ta Pani
:)

Jezu, ale mnie naszło...przypomniałam sobie własnie wieczór przed porodem jak pisałam tu do Was i czytałam i...ach...a te nasz skarbki juz takie duże :) Takie CUDA! Mój własnie z tatusiem na spacerku, a ja świąteczne przygotowania juz zaczynam powoli.
Mój Miki też miewa gęste kupy czasem i bardzo, bardzo obfite;):):) A czasem zwykłe żółte i rzadkie.Nie ma reguły.
Fermina, co do śladu po szczepieniu, Miki tez ma zgrubienie sinawo czerwonawe , które zmienia się czasem jest takie jakby miało się już wygoic, a zaraz znowu rośnie. Nie martw sie o to. Ja tez tu na początku panikowałam, ale dziewczyny mnie do pionu postawiły:)
Czesć dziewczynki ja też się w nowym watku melduje po pierwsze w środe w multikinie godzina 12 nostalgia anioła kto się melduje po drugie czwartek 10,30 gimnastyka dla dzieciaczków i mam na Marusarzówny koszt 20zł może ktos chętny a po 3 KUPA moja zrobiła dzisiaj kolor pistacjowy za chwile poszedł bąk i kupa żółta cały czas jest na sztucznym mleku tym antyalergicznym i zdurniałam a wizyta dopiero 7 masakra nie wiem co o tym mysleć
ola- no tak nie pomyślałam z tą produkcją...faktyczne byś tylko przy maszynie siedziała:) bez sensu... no to trzymam kciuki żeby leniuszek przestał leniuszkować i wziął się do roboty :) a gdzie mieszkasz?? bo np u mnie na Ujeścisku to dzwoni się rano do lekarza i na ten sam dzień jest rejestracja. Okropnie żeby do pediatry tak długo czekać...

image

Kurcze ale dziwne zeby tak przestalo mu smakowac:/ Moze zjadlas cos co wplynelo na smak mleka? Jakis czosnek albo cos;-)
Ja na Twoim miejscu chyba bym sie pomeczyla z tym cycusiem bo szkoda mleka jak masz go tyle:/
Angel mam tą Tomiego butle,a nawet trzy-dwie nie używane...z tej to w ogóle ciągnąc nie chce tej od Tommy....
Niko tylko tą antykolkową Dr Brown'sa...to też mały żarłok,ale on w ogółe mojego mleka nie chce!!!! Dzis ładnie chwycił sutek,ciągnie z 2,3 minutki i w ryk,zaczął tak ryczeć że zrobiłam mu sztuczne,tylko smoczka w buzi poczuł od razu spokój....chyba mu już mamy mleczko nie smakuje,moja wina nie potrzebnie na noc z wygody sztuczne dawałam,ale z drugiej stony w nocy co godzinę na cycku wisiał i ja byłam mega nie przytomna,a teraz budzi sie w nocy po sztucznym tylko raz...
U nas tez problem z kupkami:/ Czasami tez wlasnie jest taka klejaca i gesta a do tego zielona... No i niestety czasami tez czopek musze podac:/ Bo i 4 dni bez kupki byly.

Ola a jaka masz butelke? Ja dokarmiam tommee tippee close to nature i zero problemow. Tak samo butle jak i piers ciagnie. Tyle ze Iza to mega zarlok jest:P No ale smoczek z tej butli przypomina piers i moze faktycznie to dziala;P
Kr tak,mogę ściągać tylko im więcej ściągam to tym większa produkcja,niestety....musialabym sciągać co godzinę...ale powalcze jeszcze z tym cyckiem:)

a co do kupek to Niko nie robił 4 dni,zadzwoniłam do pediatry kazała dać czopek glicerynowy i po tym czopku zrobił meeeggaaa kupe,taka brązowa,na pół rzadką...ale teraz od dwoch dni znowu brak kupek:(

Umowiłam sie dzis na prywatna wizyte do pediatry,bo mam kilka pytań,a na książeczke to dopiero na kwiecień...
dzieki za odpowiedź, KRiAmelka co do kupek.. to mój synek choć kariony wyłacznie mm wiec dieta ta sama, to kupki ma rózne, bywały i zielone, bardziej zbite. Nie wiem, od czego to zalezy, moze za duzo herbatki rumiankowej mu podawałam. Ale jkos mnie to nie martwi, bo nie zauwazylam jakis innych brzuszkowych doelgliwosci. A kupki to standard raz dziennie, czasami zdarzają sie dwa, rzadko trzy razy:)Raczej zółte, papkowate:) ale są raz bardziej zbite, raz mniej:0 Nie wiem od czego to zalezy, bo przezciez dieta ta sama:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry