Widok

styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 29 (*6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy watek kobietki

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasia O 06.01.2010- Jaś- 59cm waga 4220
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
katerrina 08.01.2010 - Zaspa -dziewczynka 60cm waga 3800
KR 11.01.2010 - córeczka Amelka :)
Asia 12.01.2010 - Monika 54 cm waga 3140
Gosiak 12.01.2010 - Alex-Wojewódzki 62cm waga 4300
Łasiczka123 12.01.2010 - Antoś - Kliniczna 56cm waga 3900
Weronka 13.01.2010 - Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600
Kiti 15.01.2010 - Maja Zaspa 53cm waga 3040
muszki29 17.01.2010 - Pawełek Wojewódzki 53cm waga 3000
aniella - 18.01.2010 - Kamila Wojewódzki 53 cm waga 2900
Olaolenka 19.01.2010 - Nikodem Swissmed 52cm waga 2880
Marta245 19.01.2010 - Tymoteusz Kliniczna 55cm waga 3650
Mamamikołaja 20.01.2010 - Mikołaj Kliniczna" 54cm waga 3240
anka777 21.01.2010 - Martynka 57cm. waga 3500
Weroniczka 22.01.2010 - Lenka 52cm. waga 2700
Mawina - 23.01.2010 - Wojtuś, Zaspa, 55 cm, waga 3820
Naomi02 - 26.01.2010 - Nadia - Wejherowo 52 cm waga 3300
Angel8338 - 28.01.2010 - Iza - Kliniczna 56cm. waga 3600
Tola fasola - 29.01.2010 - Marysia - Swissmed
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Pszczoła - 05.02.2010 synek 54 cm, waga 3500- Swissmed

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczynki tez slyszalam ze cos krazy w powietrzu i lepiej uwazac na maluszki wiec moze faktycznie przelozmy to spotkanie jak sie wszystko unormuje i pogoda tez bedzie stabilniejsza,bo wekend byl fatalny grr
KriAmelka moja jak ciagle wisiala na cycu to przybierala ponad norme stad kazano mi robic przerwy takie co 3godz i faktycznie spowolnila tempo przybierania wychodzi na to ze karmie ja 4-5razy w ciagu dnia a w nocy ma sztuczne 2 razy.Fakt ze jak dzieci przesypiaja noce to plus dla mamusi ze moze pospac ale minus dla dzidzi na przybieraniu bo jesli chodzi o piers to jest bardzo wartosciowe i tłustsze mleczko wlasnie w nocy.Mysle ze narazie nie powinnas sie przejmowac ,raz dzidzie wiecej przybieraja raz mniej,zobacz jak bedzie znow za 2tyg.
Straszna ta katastrofa...
Zapalam światełko za wszystkich co zgineli i oddaję HOŁD i KONDOLENCJĘ....
Basia, możesz mi napisac jaki Wy macie termometr dla Marty ??
Muszę AMi kupić nowy, bo ten co mamy raz pokazuje 37 raz 35 :/
Muszę go zareklamować, a teraz kupić porządny bezdotykowy
Dejwi podawaj często pierś Martusi żeby Ci się nie odwodniła, Kasiu Amelce też herbatki podawaj bo przy dużej ilości wodnistych kup bardzo łatwo o odwodnienie naszych maluszków. Ale z tego co piszecie 3 kupy to nie tak strasznie więc na pewno będzie dobrze. Najważniejsze że nie wymiotuja co jest bardzo częste przy wirusie rota. Teraz niestety panują wirusy najgorszy jest teraz ten przejściowy etap.

Ja też w tym tygodniu odpadam ze spotkania. Nie chce aby Olcia coś złapała bo w czwartek mamy szczepienie.

My karmimy 5-6 razy a nocki Olcia też całe przesypia i przybiera nam około 500gramów miesięcznie teraz waży 4550kg.
No ja też, bo nie chcę żeby Ami zaraziła jakieś dziecko.
Dejwi, moja rozwolnienie ma i czerwone gardło. Lekarka w szpitalu kazała obserwować, podawać ten proszek żeby się Mała nie odwodniła, do tego kropelki na gardło raz dziennie i czekać do poniedziałku.
Lekarka mówiła, że to jakiś wirus, nawet rota :( ale na razie nic złego się nie dzieje, nie ma w ogóle gorączki, kataru, tylko czerwone gardło i luźne stolce które nawet nie można nazwać rozwolnieniem bo dziś zrobiła 3, tylko, że u niej to już dziwne, bo jak dziecko robi raz na 2-3 dni kupę to 3 dziennie to dla mnie dużoooooooo :)

ale apetyt ma super :) humor jej dopisuje, więc mam nadzieję, ze to zwykły wirus :)
Dejwi pilnuj tylko małej żeby się nie odwodniła, może kup jej w razie czego ten proszę ( GASTROLIT )
My jeśli nie przejdzie Amelce jedziemy do dr Bałandy w poniedziałek
e no Kasia31
to mozejakis wirus panuje
moja tez miala czerwone gardlo i ta kupa ...

dziewczyny może odpuścmy sobie spotkanie naszych dzieci ... bo sie pozarazaja nawzajem jesli to wirus jakis

a o uszy mi sie obilo ze jakis wirusik lata w powietrzu

ja pasuje ze spotkania

Ja tak na szybciutko. My odpadamy ze spacerów w ogóle w przyszłym tygodniu :(
Byliśmy dziś na Zaspie w szpitalu bo Mała coś ma rozwolnienie i chrypka się utrzymuje.
Na razie mamy nie panikować, bo osłuchowo jest czysta, gardło dosłownie minimalnie zaczerwienione, ale nie wiadomo czy coś nam się z tego nie rozwinie :(
Boję się jak cholerka, że znowu coś :(
Szczególnie martwi mnie rozwolnienie :(
Dejwi, najpóźniej jutro dowiem Ci się co i jak :) i smskie dam Ci znać. Uciekam dziewczyny bo Amelka marudzi
Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! a ja mam pytanie- ile razy karmicie maluchy w ciągu dnia?? Bo może moja tak mało przybiera bo ją za rzadko karmię (5 POSIŁKÓW) albo może ma wpływ to, że przesypia już całe noce... ehhhhh już sama nie wiem:( ale bardzo się martwię............. 130 g na dwa tygodnie to tak malutko:( może po tym nutramigenie trochę przybierze...

image

ana wadze raczej spadlaciut przez tydzien niz przytyla
wazy 6390

slyszlam ze poniedzialek ma byc slicznie

dziewczyny to niech ktoras z was zdecyduje kiedy to spotkanie ... ja juz nie mam do tego glowy dzis :( mozemy przelozyc na kolejny tydzien zeby wiekszosci pasowalo

Magda, my tez musimy cwiczyc ta metoda Filipa. Przyznaje-tez mi nie jest lekko, nawet chcialam zmienic terapeute i metode ale -moja kuzynka tez okazalo sie, z ecwiczyla swojego malucha ta metoda i maly teraz smiga bez problemu. A ja poczytalam o tej metodzie-okazalo sie, ze maluchy krzycza bo sa unietuchomione a nie bo je boli-a tego sie najbardziej balam. Zreszta my tez juz widzimy postepy...
Co do spotkania-jesli taka bedzie pogoda to chyba i wtorek bedzie pod znakiem zapytania, no nie... buuu. jak pech to pech...
Trzymajcie sie dziewczyny, Dejwi-z Martunia bedzie wszystko dobrze!! Zobaczysz!!
Trzymam kciuki!!!
papa
Co do spotkania to szkoda, że przekładacie. Mi, jak już pisałam, wtorek nie pasuje. No trudno...

Marta, też było mi miło. Szkoda, że tak na szybko, ale lekarz wzywał:) A tak w ogóle to wreszcie będę bogata skoro mnie nie poznałaś ;)

Styczniówko, wczoraj była u nas p. Ela (rehabilitantka). Baaardzo dokładnie wszystko wytłumaczyła, co się dzieje z małym, jaki ma problem teraz i jak powinno być. Cieszę się, że się z nią spotkaliśmy. W porówaniu do spotkan w OWI to dużo się dowiedzieliśmy. Stwierdziła, że Franio jest teraz jak 2 miesięczne dziecko, więc dobry moment, żeby już z nim ćwiczyć, bo wiadomo, ze później byłoby już coraz ciężej.
No i zaczęliśmy z Vojtą. Nie jest nam lekko...Ale szczerze po dwa razy ćwiczyliśmy i już widać efekty i różnice w zachowaniu Franka. Mamy ćwiczenie takie ok. 2 minut i mamy ćwiczyć 2-3 razy dziennie. Narazie jest bardzo ciężko i ciągle się zastanawiam czy ćwiczyć tą metodą, ale wiemy, że efekty będą dużo szybciej widoczne, więc się nie poddaję.
a tak w ogóle Tymek waży już 6kg - we wtorek skończy 12tyg. Jak ja się cieszę,że już prawie 3 miesiące - podobno najcięższe za nami.
Pediatra dała nam na te krostki na buźce fenistil. odczekam na razie z podawaniem, bo jest napisane że może się pojawić bezdech.
co do spotkania, to spróbuję się wybrać, choć zobaczę jeszcze na którą zapisze mnie ginekolog.
Magda fajnie było Cię zobaczyć, a Franio prawdziwy słodziak ;)
Dejwi, a mała przybiera na wadze?
Ja wczoraj byłam kolejny raz u pediatry. U nas też dłuższy czas występuje śluz. Dwa razy było go więcej niż zwykle. Kupki też są takie rzadkie. Na buźce ma krostki. Babka stwierdziła, że póki w kupce nie ma krwi to jest ok, bo przybiera na wadze i nie mam się martwić. Ale jakoś nie jestem spokojniejsza. Poczekam jeszcze i najwyżej zamówię prywatną wizytę.
na polanki jak cos ...

Dejwi, do jakiego szpitala chcecie iść w razie czego ? Warto może prywatnie lekarza wezwać i jak coś być pod dobrą opieką lekarza w szpitalu
jak sie uspakaja na piersi to chyba nicmu niedolega oprócz tesknoty za mamA:)

mala ma juz wodniste kupki ale nic pozatym, lekarze nie wiedza o co chodzi - ale mam juz skierownaie do szpitala jakby sie pogorszyło

boje sie o Marte dziewczyny jak cholera
do tego jesli to ZUM to szpital - jesu jak sobie przypomne lezenie 4 dni po porodzie to mi sie plakac chce ze znow do szpitala ale teraz juz z wiekszym dzieckiem ktore kocha swoja mate, spacery, tatę, spi ze mna echhh normalnie załamka

nie wiem jak to przezyje

boje sie ze mi sie odwodni a ja tego nie zauważę ... masakra

Dejwi a co z tymi kupkami,caly czas jest śluz? to moze sama wpierw odstaw troszke przetworow mlecznych bo to czesto powoduje tez sluz i zobacz czy bedzie poprawa.szpital to chyba jeszcze nie spokojne kochana no chyba ze masz jeszcze jakies niepokojace objawy ?

Kasia twoja niunia slicznie wazy a tak sie balas ze taka kruszynka a tu prosze superowo byle jej tylko te zakrztuszenia przeszly i coreczka jak malowana :)))

kurcze wyszlabym na spacerek a tu taka pogoda masakra :(( gdzie te wiosenne sloneczko i cieplusie dni.

dziewczyny mam takie pytanko waszym zdaniem jesli dziecko placze ale uspokaja sie przy piersi to czy mozna myslec ze placze cos mu dolega i cyc go uspokaja czy raczej gdyby cos mu dolegalo to cyc by nie pomogl i raczej mozna by myslec ze bardzo potrzebuje cyca bo czuje sie przy nim bezpiecznie?
ja mam problem z tymi piepsz... kupami i tez wole wtorek
o ile szpital nas nie czeka ...

Ada, dawaj zdjęcia przystojniaka :)
My też w spacerówce, ale na leżąco i w moją stronę świat widać ;)

Moja też urosła, waży 5,100 :) i ma jakieś 58cm :)
Za tydzień idziemy się szczepić na pneumokoki :/ i kolejna kasa, ale jednak zadecydowałam, że na to cholerstwo zaszczepimy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry