Widok

styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 29 (*6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy watek kobietki

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasia O 06.01.2010- Jaś- 59cm waga 4220
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
katerrina 08.01.2010 - Zaspa -dziewczynka 60cm waga 3800
KR 11.01.2010 - córeczka Amelka :)
Asia 12.01.2010 - Monika 54 cm waga 3140
Gosiak 12.01.2010 - Alex-Wojewódzki 62cm waga 4300
Łasiczka123 12.01.2010 - Antoś - Kliniczna 56cm waga 3900
Weronka 13.01.2010 - Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600
Kiti 15.01.2010 - Maja Zaspa 53cm waga 3040
muszki29 17.01.2010 - Pawełek Wojewódzki 53cm waga 3000
aniella - 18.01.2010 - Kamila Wojewódzki 53 cm waga 2900
Olaolenka 19.01.2010 - Nikodem Swissmed 52cm waga 2880
Marta245 19.01.2010 - Tymoteusz Kliniczna 55cm waga 3650
Mamamikołaja 20.01.2010 - Mikołaj Kliniczna" 54cm waga 3240
anka777 21.01.2010 - Martynka 57cm. waga 3500
Weroniczka 22.01.2010 - Lenka 52cm. waga 2700
Mawina - 23.01.2010 - Wojtuś, Zaspa, 55 cm, waga 3820
Naomi02 - 26.01.2010 - Nadia - Wejherowo 52 cm waga 3300
Angel8338 - 28.01.2010 - Iza - Kliniczna 56cm. waga 3600
Tola fasola - 29.01.2010 - Marysia - Swissmed
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Pszczoła - 05.02.2010 synek 54 cm, waga 3500- Swissmed

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A tu Ola coś dla Ciebie z kalendarza o siadaniu:

"Nie ulegaj pokusie sadzania dziecka z podparciem. Przez pierwsze półrocze życia kręgosłup człowieka nie jest jeszcze przygotowany do funkcjonowania w pozycji siedzącej. Możesz mu na nią pozwolić dopiero, gdy maluch sam zacznie siadać."

a co do spotkania to poczekajmy jeszcze co Pati25 wpisze i wybieramy - poniedzilaek lub wtorek

PATI ... wpisuj się ... :)

cytat z kalendarza anielli może ci Kasiu31 pomoże - ale nie trać czujności

"Rusza masowa produkcja śliny. Ślinienie się nie jest jeszcze raczej związane z ząbkowaniem, większość dzieci zaczyna ząbkować od ok. 5 miesiąca. Nie przestrasz się, jeśli niemowlę zacznie pokasływać (bez innych objawów infekcji) - nie nadąża jeszcze z przełykaniem śliny, stąd chrząkanie i kaszel."

Czesc Dziewczynki....
No u mnie tez etap wkladania rączek do buzi i towarzyszy temu lekki kaszelek,oczywiscie Maku slini sie jak bokserek,hihihi

Jak jest z tym siadaniem,Niko tez sie podnosi jak do siadania,a od ktorego miesiaca mozna juz dziecko sadzac,np.na kolanie????Bo ten moj Szkrab juz by chcial siedziec....

co do smoczkow,ja mam w jednej butelce do 3 miesiaca,a druga kupilam do 240ml i tam jest taki dosyc duzy smok ale Niko zaakceptował go bez problemu...
No i musze w koncu te chrzciny umowic,dzis jade do księdza!!!!Bylismy dwa razy i go nie zastalismy:(

No to kiedy to spotkanko i gdzie????
Acha,odnośnie tego śluzu,u Niko tez było ale minimalnie,a kupka w kolorze jajecznicy-tylko,że ja juz piersia nie karmię....mam sie niepokoić???Dzis zamówiłam wizyte,wiec sie moze teraz wszystkiego dowiem i pani pediatra nie umowila dwoch osob na ta samą godz.

A i moje dzecko kocha mate edukacyjna,obojetnie o ktorej go na niej położe po 15 min.zasypia i spi i spi...
ja czekma jak odezwie się na forum sara bo chyba jest moja sąsiadką jak mieszka koło parku spotkanie w praku super pójdziemy tam na kawke bo juz kawiarnia jest w pałacu opatów otwrat aja dzisja na 12 szczepienie drugie i jak zwykle mnóstwo pytań do lekarza spisanych na kartce dziewczyny ta pogoda mnie juz wykończa nie wiem zupełnie jak mała mam ubierać
Cześć dziewczyny !!
Ja właśnie wczoraj zastanawiałam się nad smoczkiem dla Amelii :)
Do butelki wciąż mamy tego do 2 miesiaca życia ;) i uspokajającego również :)

Patrzyłam wczoraj na smoczki z TT ale one jakieś wielkie są :/ zasłonią Amelii pół buzi ;)
Fajne są z NUKA i nad nimi się zastanawiam tylko nie wiem, czy Amelia będzie chciała inny kształt :)

Dziś znowu Mała narobiła mi stracha :( Wczoraj cały dzień się krztusiła :( a dziś podczas przewijania zachowała się tak jaby nie mogła złapać powietrza :(
Ja już nie wiem co może być przyczyną takich krztuszeń i duszeń :(
Zaraz po tym wyczyściłam jej nosek i faktycznie miała kilka kóz w nim ;) ale czy to może być przyczyna ??
Muszę iść chyba do lekarza niech ją osłucha bo wydaje mi się, że znowu jej coś rzęzi :/
Jeny, ja się wykończę nerwowo.

Natomiast miałam napisać jakie menu miałam na chrzciny :)

My mieliśmy barszcz biały ( z racji świąt )
na drugie danie
zrazy,piersi z kurczaka, mielone z grzybami
do tego 3 rodzaje surówek i ziemniaczki

Natomiast na kolacje zrobiłam własnej roboty paszteciki, bigos, sałatkę, wędlinka, jajka w majonezie

Jedzenia została nam cała masa :) Rozdaliśmy mięsa jak na weselu ;) bo u nas by się zmarnowało :) ale pierwszy raz rozbiłam sama imprezę na 14 osób i nie wiedziałam ile czeko zrobić, więc z mięsem przesadziłam "troszkę" :)

Dziewczyny, czy już wiemy kiedy się spotykamy ??
aniella, zapodaj raz jeszcze link do tego kalendarza :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
to ja znów zacytuję mój ulubiony kalendarz
"Rusza masowa produkcja śliny. Ślinienie się nie jest jeszcze raczej związane z ząbkowaniem, większość dzieci zaczyna ząbkować od ok. 5 miesiąca. Nie przestrasz się, jeśli niemowlę zacznie pokasływać (bez innych objawów infekcji) - nie nadąża jeszcze z przełykaniem śliny, stąd chrząkanie i kaszel."
"Pewnie dziecko odkryło już, jak smaczne, zabawne i fascynujące są jego własne rączki. Nie martw się, że ciągle pakuje je do buzi, ale pilnuj, by były często myte. Nie pozwalaj obcym osobom (np. na spacerze) dotykać rączek niemowlęcia."

to akurat ten etap

moja córcia też ogromnie się ślini takie bulbony puszcza że szok :) a piąstki też zajada pani z fitnesu mówiła żeby tylko pilnować aby samego kciuka dziecko nie ciumkało a całą piąstkę to nawet zachęcać dziecko do ciumania :)
mój też się slini, bardzo mocno nawet. Juz mu śliniaki zakładam, bo wszystkie bluzeczki ufajdane :)
mi się wydaje, że to jeszcze nie ząbki, trochę wcześnie, choć różnie to bywa. Gdzieś czytałam, żę to ślinienie, to rozrastanie się ślinianek, a pchanie piąstek do buźki to po prostu kolejny etap poznawczy :)
Christopher Morley
smoczki już wymieniłam tydzień temu:) mała bez problemu się przestawiła:)

dla mnie park oruński byłby super- mam bliziutko:)

dziewczyny- Amelka strasznie zacz ęła się ślinić (tak od 3-4 dni), i pcha do buźki wszystko co możliwe, całe pięści aż tak pociera sobie strasznie szybko i mocno o dziąsełka! Czy to możliwe że to już zęby????

image

sara03 czekam jak się odezwiesz 8646321
ja już przeszłam na 2 chrzest robię 13 czerwca też nie wiem jak wszystkich pomieszcze no i jutro drugie szczepienie a małej jakiś katarek się przypałętał i moż jutro szczepienia nie będzie
dzień doberek po Świętach!

styczniówko, ja się właśnie też zanoszę z zamianą smoczków. w ogóle chyba muszę też uchwyty do buteleczek kupić, albo butelki inne, bo Miki mi tak łapie za butelkę, możę się nauczy sam trzymać.

muszę się też pochwalić, że moje dziecię takie postępy zrobiło, że szok!
jak jest w pozycji pół leżącej na leżaczki, to już praktycznie sam się podnosi do siadania, wystarczy go chwycić za rączki i siup siedzi! :) i nawet utrzymuje równowagę. przez ostatnie parę dni udało mu się też obrócić z boczku na brzuszek!

na spacerkach skończyło się spanie, teraz mu się chce świat oglądać, no i tak chodzę z nim na rękach i pcham wózek :) mam nadzieję, że uda nam się szybciej przesiąść w spacerówkę, bo długo tak nie pociągnę.

wczoraj dostałam od przyjaciółki zdjęcia Mikusia z chrztu, zachwycona jestem! mój syncio taki przystojniak w tym stroju odświętnym, miał wielką muchę i wyglądał jak mały naukowiec :)) muszę zrzucić zdjęcia z płytki, to się Wam pochwalę.

Christopher Morley
dziewczyny mam do Was pytanie czy zmieniłyście już smoczki? bo te pierwsze to są 0-3mies
uf coraz lżejszy ten kamień kupkowy na moim sercu :)

Kiti fajnie ze mala byla grzeczna - ja mam nadzijee ze moja tez bedzie :)
kolejny ochrzczonydzieciaczek w naszej pace :)

ja wciąż szukam knajpy bo chrzczę Marte w okresie komunijnym ... o zgrozo też termin wybrałam :) w ostatecznosci mam duzy taras wiec jak pogoda dopisze zwale ludzi własnie tam :) hihihi

witanko po świetach..u nas po chrzcinach uff wszystko super sie udalo i tak jak mala jest strasznym placzkiem to w kosciele byla istnym aniolkiem i nawet o polaniu glowki nie plakala tylko zrobila podkowke ze sie jej nie spdobalo he za to byl jeden placzek ktory dawal koncert przez cala uroczystosc , myslalam ze to nasza taka bedzie a tu suprise he no ale tak szybko jeszcze w nia aniolek nie wstapil bo potem juz plakulkaka standardowo he w domku jedzonko super,my mielismy rosolek,3 rodzaje miesa,surowki przerozne no i na slodkosci sernik,jablecznik i pyszny smietanowo-brzoskwiniowy tort mniaam.malusia dostala zlote cudne kolczyczki,lancuszek z Bozia,pamietnik do prowadzenia,biblie i super zabawke taka gigant grajaca ruszajaca moznaa ja wieszac na szczeblach lozeczka lub ma palaki do postawienia na podlodze no i reszta kaski.no to tak w skrocie wygladalo :)

Dejwi u nas tez sluz czasami sie zdarzal i lekarz powiedzial ze przy karmieniu piersia to normalne.gdyby trwalo to dluzszy czas lub kupki zaczely by sie robic wodniste to wtedy trzeba sie temu przyjrzec.u nas tylko raz na jakis czas sie pojawia.
ja tam byłam autobusem, ale znajomi tam częst jeżdżą samochodem, centrum miasta to nie jest, myślę, że jest gdzie samochód zostawić
tak tak wiem
teraz nic nie zmieniamy
alejeszcze wiele spacerków przed nami :)

a o tym parku słyszlalm ze przyjemny :)
a jest tam jakis sensowny parking?

jeszcze raz, bo nie wyszedł aktywny
http://www.trojmiasto.pl/Park-Orunski-o7419.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry