Widok

szpital zaspa-pytanie do mam

Zaspa Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wiekszość z was wie że chce rodzic na klinicznej .
Ale niestety jeżeli moja mała wyjdzie w tym tygodniu to moge jechac tylko na Zaspę bo mimo ze to początek 37 tc to mała jest uznawana za wcześniaka a na klinicznej maja blokade na wcześniaki(brak inkubatorów)

i teraz mam pytanie do mam , które tam rodziły.

Wiem ze na zaspie jest pokój odwiedzin i tylko tam można wyjść z dzieckiem do gości ale co z mężem czy on tez nie może byc na odziale? Bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby siedziec z nim w tym pokoju kilka godzin

A i jeszcze jedno pytania , jestem spakowana mam spora torbe a na klincznej wczoraj powiedzieli że takich duzych nie wolno . Jak to jest na Zaspie ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe, oj tysiola raczej nie. tak sobie napisałam, bo myślę, że jak ktoś ma zdjęcia z porodówki to właśnie ze swojego porodu i ich nie wklei :)

wiesz tysiola szalu to ponoc nie ma z tym pokojem- jedyne co to wygoda ze jestes sama:) chyba nawet wc nie ma w pokoju- ale to by trzeba bylo sprawdzic bo nie jestem tego pewna.

Ja myślę że te 450 to jest za 3 dni i pewnie z porodem rodzinnym razem , więc to nie jest jakaś kwota niemozliwa , ja gdyby wszpitalu woj mógł wchodzić mąż do tej sali z pewnością bym ją wzięła bez zastanawiania

lemka a wkleisz? chciałabym zobaczyć jak wygląda na zaspie

ja tam biore 1 jak bedzie wolna. kasy mi nie szkoda bo cenie sobie komfort i wygode:) a no i bez meza to jakos sobie nie wyobrazam. moze nie bedzie siedzia ze mna non stop ale jak przyjdzie to zawsze cos pomoze przytuli :) nie wyobrazam sobie lazenia z dzieckiem na korytaz do pokoju widzen- halas , przeciagi, zarazki ful obcych ludzi tylek cie boli a ty musisz siedziec na tych twardych krzeslach.

ile kobitek tyle wymagan:) kazdy bieze to co woli:)

matko tyle kasy to ja bym już sobie darowała...
3 dni to chyba wytrzymasz jak będziesz tylko jakiś czas widziała męża a nie non stop.
Będziesz bardzo zmęczona i na pewno w wolnej chwili będziesz korzystać ze snu, a w dwu osobowej sali będzie ci na pewno raźniej.

hehe, ja mam, leżę z moim synkiem tuż po porodzie.

za 3

ale te 450 zł to jest opłata za ile dni?

mi się obiło o uszy, że ok 150 zł za dobę....

ma ktoś fotkę pomieszczeń porodówki na zaspie? ;-)

kiwietniu jedynka kosztowala na zaspie 450 pln i maz kolezanki mogl z nia przebywac a jedynek jest 1 albo 2 szt(chyba)

właśnie nie jestem pewna czy może, lepiej się dowiedźcie, bo na oddział nikt nie ma wstępu.

ile jest tych jedynek.?Wiadomo ze porodu nie wyliczymy co do godziny i jak wszystkie pojedyńcze pokoje są zajęte to pewnie leży się w zbiorowej

dziewczyny, mam pytanie - czy to jest pewne, że jak wexmie się jedynkę na zaspie to mąż będzie mógł przebywać w pokoju? i ile kosztuje taka jedynka?
Magda zycze ci z calego serca zebys trafila na Kliniczna zaspa bleeeeeee:(

Madzia to moze zdecydujesz się na jedynkę na zaspie, wówczas będziecie mogli być cały czas w trójkę; ja sie tez zastanawiam nad tą zaspą między innymi z tego powodu

a ja wole zeby mąz mógł ze mna byc dlatego zaspa mi nie lezy

Wczoraj byłam na zajęciach Szkoły Rodzenia i oglądaliśmy co i jak (ZAspa). Całe szczęście goście nie mogą wchodzić na sale poporodowe, jest pokój odwiedzin i jak ktoś ma ochotę to tam sobie idzie i pokazuje dzieciaczka. Nie wyobrażam sobie rodzinek odwiedzających i siedzących w szpitalu pół dnia. Jest tam nawet taka kartka, na której było napisane, że u jednej mamy moga przebywać 2 osoby. Nie wiem czy jest to praktykowane czy nie, ale uważam, że reszta rodziny będzie miała czas na obejrzenie malucha i nie koniecznie musza się zwalac całymi rodzinami do szpitala....
no ja tez sie ciesze ze maja juz sie pcha do mamy i taty ale mnie naszedł strach .
zamiast bac sie tego cholernego porodu i bólu to mnie nic nie rusza a martwie sie czy mała bedzie zdrowa .
jakas paranoja normalnioe

o kurde ja sobie nie wyobrazam aby ktokolwiek oprocz mojej współspaczki był na sali...ja miałam cesarke ale abstrachując miałam taki nawał pokarmu ze lezałam wiekszosc dnia z wywalonymi piersiami owinietymi zamarznietymi pieluchami....no jakby to powiedziec-nie wygladałam na tyle imponująco;) aby pokazywac sie w tym stanie komukolwiek a juz w ogole obcemu facetowi...nadal uwazam ze gdybym miała raz jescze rodzic to zaspa...mimo nie najłatwiejszego porodu!super wspominam poród i lezenie po nim:)i bede tam rodzic kolejne bejbisie ze spokojina głową że w razie czego mam pod reka najlepszy oddział patologii noworodka i nie rozdziela mnie z maleństwem!!!!!
madzia bedzie super zobaczysz...wiadomo jak wszedzie trafiaja sie małpiaste połozne ,ale trezba je olac w koncu to ty rodzisz Waszego dzidziusia a u niej to tylko praca nie musi byc milutka ale na pewno bedzie dobrze wykonywała swoja prace i wierze ze zaopiekuje sie Toba najlepije jak potrafi....juz 37 tydzien1na SR połozna mowiła ze od 36 uwaza sie za ciaze donoszona w sensie maluszek juz sam ze wszystkim sobie radzi:)ale fajnie!!!!!!:):):):)juz niedługo Maja bedzie z Wami!Zdrówka i sił duzo,radosci i pozytywnego nastawiania!

Na Zaspie do wykupionej jedynki może wejść ktoś z rodziny. Przynajmniej tak było jak ja leżałam. Zdaje się, że całą noc ktoś był z dziewczyną, która tam leżała.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry