Widok
Ja od dzieciństwa mam tarczyce niedoczynność moja mama i brat mają nadczynność tarczycy. Oni są po zabiegu w akademii medycznej brali tabletkę (sorki, ale nie wiem jak się to nazywa) i mogą odstawić mniejsze dawki leku. Ja jestem na Euthyrox 75/100. Nie polecam dr Grundkowskiego w szpitalu na zaspie( przychodni) mam problemy z wagą, ale żeby mówić ze Nie będzie dla mnie łóżka jak Bedze rodzic to chamstwo jak przychodzę, co pół roku to mam winki TSH zobaczy przepisze leki i dowidzenia na ostatnim USG znalazł guzki i nic z tym nie robi. Związku z Tyn mam pytanie możecie polecić jakiegoś lekarza na NFZ w Gdańsku? Inka najważniejszy jest dobry lekarz to podstawa.
Zanim udam się do lekarza (o ile się udam) pozwolę sobie zapytać na forum.
Otóż jakiś parę tygodni temu robiłam sobie badania i takie otrzymałam wyniki:
TSH 17,50 (norma 0,27-4,2)
FT4 12,62 (norma 12-22)
FT3 4,3 (norma 3,1-6,8)
Z racji podwyższonego TSH postanowiłam powtórzyć badania i oto co mi wyszło:
TSH 10,20
FT4 14,49
FT3 4,21
Skąd taka różnica w poziomie TSH? FT4 też zupełnie inne...
Otóż jakiś parę tygodni temu robiłam sobie badania i takie otrzymałam wyniki:
TSH 17,50 (norma 0,27-4,2)
FT4 12,62 (norma 12-22)
FT3 4,3 (norma 3,1-6,8)
Z racji podwyższonego TSH postanowiłam powtórzyć badania i oto co mi wyszło:
TSH 10,20
FT4 14,49
FT3 4,21
Skąd taka różnica w poziomie TSH? FT4 też zupełnie inne...
Jesli robiłaś badanie w Brussie to radze powtorzyc je na Akademii Medycznej, bo slyszalam ze ludzie biora lekarstwa na tarczyce, a wcale jej nie maja. Po zrobieniu badania na Akademii Med. okazywalo sie, ze tarczyca jednak jest ok. Ja akurat mialam tez sprzeczne wyniki ale zwiazane z czyms innym i od tamtej pory zawsze robie jakiekolwiek badania wlasnie na AM.