Widok

fotelik samochodowy 9-18 kg

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Muszę już zmienić fotelik na większy. Nie wiem jakie są dobre, dla szybko rosnącego brzdąca? Mam zabudżetowane pieniążki do kwoty 500 zł, tak więc fotelik z IsoFixem nie wchodzi w gre.

Proszę o pomoc w zakupie.
Piszcie jakifotelik macie, czy mają dodatkowy zagłówek, by główka nie opadała podczas spania i czy mają regulację siedziska na półleżąco, gdy dziecko zaśnie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy CONECO ZENITH (9-25 kg) cena na allegro 329zł + pełno gratisów :)
Jest super!!!!

image
ponoć najlepsze są Maxi Cosi (na Allegro w promocji można kupić za 575zł), ale Coneco też sa ok, ja tez niedługo będę się rozglądać za większym fotelikiem, myślałam właśnie o Maxi Cosi albo Graco... a w jakim wieku zmieniacie fotelik na większy?? moja mała za parę dni będzie mieć 5 miesięcy, ale jeszcze nie siedzi samodzielnie, więc chyba jeszcze powinna jeździć w 0-13
image
czytałam że coneco testach wypadło super, zajęło 2miejsce.
My Patuni zmieniliśmy jak miała6,5 m-ca ( fotelik 0-13 na pewno moja Pati by już nie weszła a ma 9,5kg)

image
Podstawowe kryteria zmiany fotelika na większy to:

1) waga dziecka przekracza limit dopuszczalny dla danego fotelika

2) głowa dla fotelików 0-13 kg lub linia oczu dla pozostałych fotelików wystaje ponad górną krawędź oparcia fotelika

3) pasy uprzęży fotelika nie dają się poprawnie zapiąć,
(problem zbyt krótkich pasów pojawia się głównie w wąskich fotelikach 0-13kg, najczęściej w okresie zimowym)

---http://fotelik.info---

ja bym dodała jeszcze taką informacje:
- gdy dziecko już stabilnie siedzi
- gdy pasy u góry nie są już na wysokości ramion, lecz pod łopadkami dzieciaczka
---------------------------------------------------

Skąd wiecie jakie są wyniki testów fotelika Coneco?
Niestety ja nie znalazłam go w testach zamieszczonych na polskiej stronie :
http://fotelik.info/pl/testy/

Macie może inne źródło odnośnie wyników testów?

Maxi Cosi oczywiście wygrywa, na równo z fotelikiem Roemer, ale są skubane drogie, a ja nie jeżdże autkiem na codzień, lecz tylko w weekendy, gdy mąż już jest w domku.

Coneco biore pod uwage :)

czytalam w gazecie ale to bylo jakieś pół roku temu...

image
My mamy Ramatti ijest ok. Jest to jden z tańszych (porównywalna cena do coneco).

Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

Ramatti są fajne tez oglądaliśmy natomiast wybraliśmy Coneco z tego względu że w ramionkach jest dość szeroki - szerszy od Ramatti.
Teraz to nie ma takiego znaczenia natomiast zimą czy jesienią jak dojdzie kurteczka to już ścisk.
Ja również przymierzam się do zakupu.. prawdopodobnie wybór padnie na Maxi cosi priori (575 na allegro).. ale podobały mi się również Chicco Key1 (z isofixem 680 na allegro) ale one zamiast z przodu nogi w isofixie mają taką kotwicę, którą wpina się przez zagłówek w tylnej kanapie w bagażniku. Nie każde auto ma tam taki specjalny uchwyt więc odpadł..
a punktowo wypada dobrze..

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
My tez mamy Ramatii (juz nam służy ponad rok) i bardzo sobie chwalimy. Nie taki drogi, a wszystko ma jak mieć powinien.
Maxi Cosi polecają

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Ja kupiłam chicco key 1 x-plus na allegro za 400 zł. Julka jeżdzi w nim dopiero od dwóch dni, ja jestem zadowolona. Zastanawiłam się też nad coneco, ale nie znalazłam go w żadnych testach, dlatego kupilismy chicco.

My kupiliśmy Maxi Cosi Tobi i mogę go polecić, tyle, że kosztuje 850 zł a nie 500. Około 500 kosztuje chyba Maxi Cosi Priori.

BJ, ja chyba też sie zdecyduje na Chicco, lecz najpierw obejrze wasze polecane foteliki na żywo :)

Dziekuje.

My kupiliśmy roemer king plus, jest drogi ale jeden z lepszych, początkowo chciałam maxi cosi tobi, ale ma strasznie wąskie siedzisko, chociaż też jest bardzo dobry

image
Ja tez najpierw ogladalam na zywo. Nawet kilka razy bo nie mogłam się zdecydować. W końcu jednak kupiłam na allegro. Zawsze 100zł więcej w portfelu.

Piri,
twoj fotelik jest na pierwszym miejscu pod względem bezpieczeństwa, dosiada wszelkie atesty zwłaszcza na rynku niemieckim.
Roemer żądzi, na równi z Maxi Cosi :)

Roemer na allegro chodzi za 800 pln, hmmm mysle ze nawet wart jest tych pieniędzy.
Ja jednak będe używać fotelika doraźnie, wiec pozostane chyba przy Chicco Key 1 Plus za 400 pln.

Ja mam Maxi Cosi, ale koleżanka ma Graco i sobie chwali prawie identyczny różni się kolorystyką
http://www.allegro.pl/item375923131__a_fotelik_graco_junior_0_18_kg_wys_0_zl.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

do góry