Widok
z forum prawnego :
jeżeli kobieta jest w ciąży, to zwolnić nie może, ale w sytuacji, kiedy umowa o pracę kończy się takiej kobiecie przed upływem 3 miesiąca ciąży, to pracodawca nie ma obowiązku przedłużać jej umowy.
przykłady:
kobieta jest w 10 tygodniu ciąży. umowa kończy się za 2 tygodnie. pracodawca nie musi jej przedłużać, więc lepiej jak nie wie o ciąży.
kobieta jest w 13 tygodniu ciąży. umowa kończy się za 2 tygodnie. pracodawca ma obowiązek przedłużyć umowę co najmniej do dnia porodu.
jeżeli kobieta jest w ciąży, to zwolnić nie może, ale w sytuacji, kiedy umowa o pracę kończy się takiej kobiecie przed upływem 3 miesiąca ciąży, to pracodawca nie ma obowiązku przedłużać jej umowy.
przykłady:
kobieta jest w 10 tygodniu ciąży. umowa kończy się za 2 tygodnie. pracodawca nie musi jej przedłużać, więc lepiej jak nie wie o ciąży.
kobieta jest w 13 tygodniu ciąży. umowa kończy się za 2 tygodnie. pracodawca ma obowiązek przedłużyć umowę co najmniej do dnia porodu.
Madness is the gift, that has been given to me!!
ja robiłam betę ze skierowaniem - wtedy miałam abonament w Endomedzie i nie musiałam nic płacić.
ogólnie ile kosztuje - zależy gdzie robisz. najtaniej chyba w AM coś ok 20zł? http://forum.trojmiasto.pl/beta-hcg-cena-t419488,1,16.html
ja wolałabym wydać raz te 20zł na betę niż kilka razy po +/-10zł na test w aptece ;)
ogólnie ile kosztuje - zależy gdzie robisz. najtaniej chyba w AM coś ok 20zł? http://forum.trojmiasto.pl/beta-hcg-cena-t419488,1,16.html
ja wolałabym wydać raz te 20zł na betę niż kilka razy po +/-10zł na test w aptece ;)
Ania każdy robi jak uważa. Jeżeli kogoś nie stać na badanie bety to oczywiste niech zrobi za parę dni jeszcze raz test ciążowy. Ja na początku robiłam betę co dwa trzy dni i nie uważam , że źle wydałam te pieniądze. Baaaa raz uratowało mi to niemal życie. Okazało się, że w trakcie poronienia beta rosła i że mam jeszcze jednego gościa w jajowodzie. Więc każdy nich działa zgodnie z własnym sumieniem i portfelem. To, że tak doradzamy to tylko słowa. Nie znamy się a tym bardziej swoich sytuacji materialnych.