Widok

test ciążowy - bardzo blada 2ga kreska

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktoś z Was też tak miał? test zrobiłam dziś - 26 dc, po południu....1 krecha wyraźna, druga bladziuchna..........
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tez tak mialam na tescie i wyszło ..ciąża;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli mnie nie dotyczy :)
z forum prawnego :

jeżeli kobieta jest w ciąży, to zwolnić nie może, ale w sytuacji, kiedy umowa o pracę kończy się takiej kobiecie przed upływem 3 miesiąca ciąży, to pracodawca nie ma obowiązku przedłużać jej umowy.

przykłady:

kobieta jest w 10 tygodniu ciąży. umowa kończy się za 2 tygodnie. pracodawca nie musi jej przedłużać, więc lepiej jak nie wie o ciąży.

kobieta jest w 13 tygodniu ciąży. umowa kończy się za 2 tygodnie. pracodawca ma obowiązek przedłużyć umowę co najmniej do dnia porodu.
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba tak, ciąża jest chroniona w pracy od własnie 3go, ale niech się bardziej wprawione koleżanki wypowiedzą ;)
a teraz pytanie z innej beczki :) czy to prawda, że mogą mnie zwolnić z pracy do 3ciego miesiąca? mam umowę o pracę jeszcze 1,5 roku do jej końca....
to to samo, d***aston trochę mocniejszy ale to to samo, też progesteron jak luteina :)
aha, a to pewnie tak na wszelki wypadek karza barc, szczerze powiem nie wiem, ale nie zaszkodzi mysle. ja d*phaston jadłam bo poroniłam wczesniej
bardzo dobrze, ja mam brać jak nie ma miesiączki jak się pojawia odstawiać bo progesteron hamuje jajeczkowanie, dlatego bierze się od połowy cyklu po jajeczkowaniu jak jest ciąża to zdecydowanie tak ! na podtrzymanie ;)
brałam ją na wyregulowanie cykli i miałam nie odstawiać jeśli test będzie pozytywny...
luteina na podtrzymanie chyba tak
moja blada kreseczka potwierdziła się Betą :) wizyta u lekarza w środę 21.11 oszaleje.....biore luteinę, to dobrze?
dziewczyny ja należę do lux-medu (abonament od pracodawcy) i tam mam za darmo betę - ze skierowaniem. A bez skierowania kosztuje 40zł.
ja robiłam betę ze skierowaniem - wtedy miałam abonament w Endomedzie i nie musiałam nic płacić.

ogólnie ile kosztuje - zależy gdzie robisz. najtaniej chyba w AM coś ok 20zł? http://forum.trojmiasto.pl/beta-hcg-cena-t419488,1,16.html

ja wolałabym wydać raz te 20zł na betę niż kilka razy po +/-10zł na test w aptece ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zawsze płacę za betę i z tego co wiem to jak piszę stokrotka nie ma możliwości zrobienia go za free. może się mylę.
ale na bete to chyba nie ma refundacji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
kochane czy Wy za każdym razem płacicie za betę? Nie idziecie do gina po skierowanie? Wiem, że zaraz będą komentarze, że do gina się dostać to masakra, ale po skierowane to chyba można iść do pierwszego lepszego wolnego. (p.s. nie wiem jak to jest w przychodniach, bo ja robiłam tak w lux-medzie)
No wiem że mogą się mylić,ale słyszałam że w drugą stronę,jak kobieta jest w ciąży a test wychodzi negatywny.
Bo testy mogą się mylić dlatego warto zrobić betę ;-)
A czy sam test może się mylić,jeśli tak to z jakiego powodu daje wynik pozytywny?Bo mi tak dwa pokazały,a pózniej okres.
Ania każdy robi jak uważa. Jeżeli kogoś nie stać na badanie bety to oczywiste niech zrobi za parę dni jeszcze raz test ciążowy. Ja na początku robiłam betę co dwa trzy dni i nie uważam , że źle wydałam te pieniądze. Baaaa raz uratowało mi to niemal życie. Okazało się, że w trakcie poronienia beta rosła i że mam jeszcze jednego gościa w jajowodzie. Więc każdy nich działa zgodnie z własnym sumieniem i portfelem. To, że tak doradzamy to tylko słowa. Nie znamy się a tym bardziej swoich sytuacji materialnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry