Widok

test negatywny :) :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej wczoraj mialam watpliwosci, dzisiaj zrobilam test i w ciazy nie jestem, z jednej strony strasznie mi przykro bo juz sie nastawilam, ze bede mamusia :)) no ale z drugiej dobrze, bo planowalismy pare m-cy pozniej. a tak przy okazji, poleccie mi dobrego ginekologa, bo jezeli to nie ciaza, to co z moim okresem?!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam domieśniowy i nic mnie nie bolało

to źle ci zrobili
bo jak mi tesciowa robi to nic nie boli

bosz... a mnie tak boli, ze nie wyrabiam, wiecie o czym mowie jezeli mialyscie kiedykolwiek domiesniowy zastrzyk, mam nadzieje ze jak sie jutro obudze to nie bede o tym nawet pamietac :)))

ja też w tabletkach dostałam, jeszcze zresztą mam

ja dostalam w tabletkach nie w zastrzyku. podjezykowo. zastrzyk to chyba jakaś bardziej doraźna metoda ;]

helo :) mialyscie racje, zrobila mi zastrzyk z progesteronu i dostalam jeszcze globulki... strasznie mnie pupa boli- nie wiedzialam, ze jeszcze robia tam zastrzyki... :(

dokładnie założenie jest takie jak pisze Wiper co do badań.

neli napisał(a):

> anette ile masz lat?jeżeli mogę wiedzieć?
22:))

Kala, a miałaś badane przeciwciała tarczycowe?

Właściwie nie ma takiej choroby jak niedoczynność, ona musi być czymś wywołana. A jeżeli już się zdiagnozuje Hashi, to pacjentowi otwierają się oczy na mnóstwo objawów...
Szczerze mówiąc to nikt nie stwierdził u mnie Hashimoto. Mialam problem z wyregulowaniem cyklu, PCO, wrogi sluz i niedoczynność.
Beatko, luteina (progesteron) jest na wywolanie okresu lub na podtrzymanie ciąży.
Już podawałam adres tego forum hashimotowego:

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24776

Ale chyba nie zaszkodzi jeszcze raz. Tam udziela się kilka mamuś z Hashi, trochę dziewczyn starających się o dzidzię oraz te, które trafiły na forum dopiero po kilku stratach...
ja mam Hashimoto, jutro chętnie z wami pogadam jeszcze o tym ale musze spadać już
do jutra papa
image
Kala i Asia, czym macie wywołaną tę niedoczynność? Macie Hashimoto, tak jak ja?
kala79 ja tez biorę Euthyrox - skoro miałaś takie problemy to może już powinnam przestać uważać....
i próbowac zajść

image
to jest hormon, daje się go na wywołanie krwawienia

a an co jest ta luteina?

Asiu, nie podejrzewam, zeby chciala mnie naciągnąć. Po prostu powiedziala: "Po co marnować czas na starania, może lepiej pomyśleć o in vitro". Ale badania, które zleca pewnemu laboratorium są sporo droższe niż w Inviccie (np. prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem, u Niej płaciłam 120 zł, a w Inviccie 70 lub 80). Pozdrawiam i zycze powodzenia.
P.S. Też mam problemy z tarczycą - niedoczynność. Biorę Euthyrox.
anette ile masz lat?jeżeli mogę wiedzieć?
Asia, ale wiesz, że PCO lubi sobie współwystępować z "tarczycą". Masz Hashimoto?
hmmm, nie wiem o czym mowicie :)) przestancie mnie straszyc jakimis lekami... bosz, ale przynajmniej jutro bede przygotowana na rozmowe z pania p i e r d o l n i e t a ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry