Widok

test owulacyjny - kiedy działać ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam

Dzisiaj rano pojechałam do laboratorium i zrobiłam wszystkie badania typu hormony, prolaktyna, progesteron, TSH.
Wszystko wyszło idealnie po środeczku :):):) Jestem z tego zadowolona :):) Wracając zaszłam do apteki i kupiłam testy owulacyjne. Staramy się o dzidziusia 3 miesiąc..Zrobiłam test i wyszły 2 grube krechy. Według tego owulacja powinna nastąpić w ciągu 24-36 godzin. Z tego co zrozumiałam to w tym czasie musimy działać tak?? Dobrze że zakupiłam te testy bo według kalendarzyków internetowych dzisiaj zaczynają się dni płodne a największe szanse miałabym 26 września czyli poniedziałek a test wykazał najbliższą dobę. Nie wiem co o tym myśleć według tych kalendarzyków i moich obliczeń starałam się bardziej po owulacji z tego wychodzi. Macie jakieś doświadczenia z tymi testami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a nie możesz codziennie ? ;)
Witam

No właśnie nie zawsze mamy czas i okazję niestety :( Ale staramy się bardzo. Dzisiaj na podstawie tych testów dochodzę do wniosku że jeżeli faktycznie owulację będę miała w ciągu 24 godzin to do tej pory źle obliczałam owulację. Zawsze miałam regularne cykle po 28 dni mniej więcej i z kalendarzyka wynika to ok 16 dni cyklu a dzisiaj mam 12 i już test wyszedł. Wniosek z tego, że przez ostatnie 2 cykle po prostu owulację przegapiłam :P
plemniki maja duza zywotnośc także radze dzis i dla powtórki jutro :)
A ja nie radzę codziennie się przytulać bo wtedy plemniki nie są tak mocne. Zaleca się współżycie co 2 dni bo odnawia się sperma i takie tam.
Pamiętaj, żeby spokojnie poleżeć troszkę po wszystkim, żeby żołnierzyki mogły dotrzeć do celu (ja np.robiłam świece po hehe).

Życzę owocnego weekendu :-))))
Myśmy działali codziennie od momentu pozytywnego testu owulacyjnego...codziennie gdyż wyniki mojego męża są super...ja też mam cykle 28-dniowe, a owulacja czasami 12-14dc
Nam udało się także w sam środeczek owulacji - i po kilku miesiącach bezowocnych prób wykorzystaliśmy podpowiedź mamy naszego kolegi - ponoć z dawnien dawna stosowanej metody - w pozycji "na pieska" :) po 10 dniach na teście ciązowym były dwie kreski ;D
Cześć

Ja znowu piszę bo nie wiem jak mam interpretować te testy :( Od 23 je robię i codziennie mam dwie krechy łaćznie z dzisiejszym testerm. Co to oznacza? Od piątku codziennie się staramy ale z testów wynika chyba że cały czas jestem przed owulacją tak? Bo już nie wiem jak to interpretować
Testów owu nie robi sie z pierwszego moczu jak ciążowe, tylko w ciagu dnia, do godziny 19, najlepiej codziennie o tej samej porze...

No i ta druga kreska ( testowa ) musi byc taka jak kontrolna, albo ciemniejsza... i to znaczy, ze owu bedzie w przeciągu najbliższych 24-48 godzin
Ja wiem że nie robi się rano - wszystkie testy robiłam popołudniu ok godziny 15.00. A jeżeli chodzi o te kreski to ja od 23.09.2011 mam codziennie dwie grube kreski, ta testowa jest nawet ciemniejsza od kontrolnej. Więc od piątku działamy bo według tego owulacja powinna być w ciągu 24-48 godzin i dzisiaj jest 4 dzień i dalej 2 kreski
No to moze pokazuja przed owu a poźniej owu... ;) nie wiem
niestety, ale czasami testy owulacyjne są do niczego, nie każda kobieta jest z nich zadowolona:/ może byś spróbowała się udać na monitoring
No dzięki sama już nie wiem. Staramy się dalej :) może coś z tego wyjdzie :) Jak nie to się nie nastawiam, poczekamy spokojnie. W październiku idę do ginekologa jak nic nie wyjdzie popytam co możemy robić dalej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry