(14 lat temu) 29 marca 2012 o 13:27
dostalam emial od pana:)
Witam Ponownie Panią,
Opinii pisemnej nie posiadam - ponieważ nie każdy lubi coś napisać a produkt jest nowy i jeszcze takich nie udało nam się uzyskać.
Rozmawiałem z kilkoma użytkownikami do których miałem śmiałość zadzwonić i na dzień dzisiejszy mogę tylko krótko zrelacjonować opinie:
Porównując do urządzenia Thermomix -> ponieważ osobiście rozmawiałem z kilkoma osobami mającymi nasze urządzenie i znającymi urządzenie Thermomix:
1. Większość przepisów da się łatwo zaadoptować -> ponieważ zasada działania jest bardzo zbliżona.
2. Zakres obrotów i temperatur jest bardzo zbliżony - tak więc i czasy przygotowania będą bardzo podobne.
3. Temperatura -> w naszym urządzeniu ustawia się temperaturę w odstępach 10 stopni - 40, 50, 60...130 stopni. Thermomix ma możliwość płynnego ustawiania temperatury -> czyli w naszym urządzeniu nie da się ustawić np. 85 stopni (tylko 80 lub 90 stopni). Jednak żaden z tych użytkowników nie zarzucał, że z tego powodu nie da się wykonać przepisu jakiś przepisów ponieważ zazwyczaj te 5 stopni nie robi większej różnicy.
4. Obroty wsteczne -> nie wiem w których przepisach jest to konieczne do użycia tak więc nie wiem, czy jest to bardzo istotne. Ten model ThermoMastera tego nie posiada. Pracujemy już nad nowym modelem z tą dodatkową funkcją (ale jest to dodatkowy koszt konstrukcyjny - tak więc prawdopodobnie wpłynie to na cenę tego przyszłego modelu).
5. Urządzenie ThermoMaster nie ma zintegrowanej wagi - czyli nie wyświetla się na wyświetlaczu waga zawartości. Produkty wsypuje się odważone - a nie waży dopiero w tym urządzeniu -> a wiem, że Thermomix ma taką opcję.
Nie rozwijaliśmy tej funkcji do tej pory ponieważ jesteśmy od wielu lat producentem drobnego sprzętu AGD i widzieliśmy, że koszt zamontowania wagi w takim urządzeniu wielokrotnie przekracza realną wartość wagi kuchennej.
Możliwe jednak, że w nowym modelu też taką funkcję dodamy -> jeżeli użytkownicy będą opiniować, że warto podnieś cenę dla tej dodatkowej funkcji...
Na dzień dzisiejszy mogę zachęcić do osobnego zakupu wagi kuchennej (jeżeli Pani nie posiada) i wynegocjować z jednym z naszych dystrybutorów specjalny rabat na taką wagę kuchenną.
0
0