Widok

thermomix a termomaster pomocy:)!!

prosze moze ktos zna te drugie urzadzenie teraz jest na gruponie w dobrej cenie ale nigdzie nie moge znalezc czy to jest to samo, tylko firma inna, i teraz mam zagwostke bo chcialabym kupic, a nie moge nigdzie znalezc opini a nie chce pozniej zalowac moze ktos mi pomoze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakby SPRZEDAĆ moje wszystkie bajery kuchenne, to pewnie uzbierałoby się na Thermomixa :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No widzisz - i masz rozwiązanie;)
tak jak AgaB mówi, to zmiana sposobu myślenia/gotowania. Jak się przestawisz, to właściwie garnki, miksery, malaksery nie będą Ci potrzebne ;)
U mnie w użyciu były tylko blaszki - keksówki na chleb i chałki.
No i czasem gofrownica :D
Kurka, odchodzę z tego forum. Jak nie blender z tareczką, to Thermomix. Przez Was nie chce mi się gotować. W jakimś beznadziejnym garnku!
blender z tareczką??? ROTFL

Weź, ja miałam TM i musiałam go ODDAĆ!
To jest dopiero trauma ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
apro po blendera no ja mam traume ale w innej sprawie:) wlozylam sobie 3 paluchy i sobie wcisnelam na guzik, ogladajac tv:) i robiąc obiadek myslam ze juz nie mam 3 palcow,:)
ajeczka znajomo podunela ze nie ma jeszcze wagi tutaj,
ooo zapomniałam o tym! rzeczywiście!
w sumie ja na szklanki i miarki miałam wszystko obadane. Ale zawsze suma składników wychodziła +/- tyle samo wagowo i nie zdarzało mi się o czymś zapomnieć.
no waga u moich rodziców chyba najczęściej wykorzystywana;)
przynajmniej, jak tata 'gotuje';)
Waga jest przydatna, thermomixowe przepisy maja zwykle podane wagowo ile trzeba danego produktu.
dostalam emial od pana:)
Witam Ponownie Panią,

Opinii pisemnej nie posiadam - ponieważ nie każdy lubi coś napisać a produkt jest nowy i jeszcze takich nie udało nam się uzyskać.
Rozmawiałem z kilkoma użytkownikami do których miałem śmiałość zadzwonić i na dzień dzisiejszy mogę tylko krótko zrelacjonować opinie:

Porównując do urządzenia Thermomix -> ponieważ osobiście rozmawiałem z kilkoma osobami mającymi nasze urządzenie i znającymi urządzenie Thermomix:
1. Większość przepisów da się łatwo zaadoptować -> ponieważ zasada działania jest bardzo zbliżona.
2. Zakres obrotów i temperatur jest bardzo zbliżony - tak więc i czasy przygotowania będą bardzo podobne.
3. Temperatura -> w naszym urządzeniu ustawia się temperaturę w odstępach 10 stopni - 40, 50, 60...130 stopni. Thermomix ma możliwość płynnego ustawiania temperatury -> czyli w naszym urządzeniu nie da się ustawić np. 85 stopni (tylko 80 lub 90 stopni). Jednak żaden z tych użytkowników nie zarzucał, że z tego powodu nie da się wykonać przepisu jakiś przepisów ponieważ zazwyczaj te 5 stopni nie robi większej różnicy.
4. Obroty wsteczne -> nie wiem w których przepisach jest to konieczne do użycia tak więc nie wiem, czy jest to bardzo istotne. Ten model ThermoMastera tego nie posiada. Pracujemy już nad nowym modelem z tą dodatkową funkcją (ale jest to dodatkowy koszt konstrukcyjny - tak więc prawdopodobnie wpłynie to na cenę tego przyszłego modelu).
5. Urządzenie ThermoMaster nie ma zintegrowanej wagi - czyli nie wyświetla się na wyświetlaczu waga zawartości. Produkty wsypuje się odważone - a nie waży dopiero w tym urządzeniu -> a wiem, że Thermomix ma taką opcję.
Nie rozwijaliśmy tej funkcji do tej pory ponieważ jesteśmy od wielu lat producentem drobnego sprzętu AGD i widzieliśmy, że koszt zamontowania wagi w takim urządzeniu wielokrotnie przekracza realną wartość wagi kuchennej.
Możliwe jednak, że w nowym modelu też taką funkcję dodamy -> jeżeli użytkownicy będą opiniować, że warto podnieś cenę dla tej dodatkowej funkcji...
Na dzień dzisiejszy mogę zachęcić do osobnego zakupu wagi kuchennej (jeżeli Pani nie posiada) i wynegocjować z jednym z naszych dystrybutorów specjalny rabat na taką wagę kuchenną.
Jakby któraś z Was była zainteresowana jednak Thermomix'em - zapraszam po szczegóły na priv:)w marcu jest bardzo dobra oferta kredytowa!!!
Pozdrawiam, zadowolona użytkowniczka Thermomix'a od lat 9:-) (poprzedni model) i nowego od lat 2,5;-)
jakos waga mnie nie poruszyla ze jej nie ma, bo mam osobno, takze nue bedzie problemu, bo wiem ze w termomoxie jest no ale moje pytanie jak przykladowo wloze cukier, i od nowa wyzeruje i wrzuce inny skladnik ktorego np wloze za duzo bo albo sie wsypie albo bedzie za duzo to nie odejmie tak latwo, moze to moje glupie skojarzenie:)
mam hama wiem ze oferta jest do 31 marca, ale i tak wydac ponad 4100 to jest bol:))
oj tam, oj tam - ból Ci minie jak kilka razy zrobisz coś dobrego:) czyli na 2-3 dni po zakupie:) a niecałych 200zł miesięcznie aż tak mocno nie odczujesz:) Bardziej poczujesz oszczędności związane z tym, że nie kupujesz gotowych produktów tylko półprodukty, z których sama wszystko robisz:) Wszystko będzie tańsze, a już na pewno zdrowsze niż gotowce! A widziałaś w ogóle prezentację?
Ewciak mi sie jakos nigdy nie zdarzylo zeby za duzo sypnac;)
Mama Hana a ta promo to zero odsetek czy zero kosztów?
I jaki jest teraz dokladny koszt sumaryczny thermomixu przy zakupie za gotówkę?
W temat zaglebialam sie na macierzynskim...mąż studzi moje zapały...a Wy znowu je rozbudziłyście! :)
Ulka26 - wysyłam priv:)
mi tez mozesz wyslac:) kurde blaszka zaraz jobla dostane:) normalnie te uzradzenia beda mi sie snic od wczoraj tylko dwie nazwy normalnie strzałka:)
to ja tez poproszę...
niech się poboksuję dalej z myślami;)
hej hej nic nie dostałam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry