Widok

tycie w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy Wam w ciąży oprócz brzucha tyło też wszystko inne? Jestem w 22 tc. i wg tych wszystkich tabelek w necie przytyłam tyle ile powinnam, ale przymierzyłam dziś spodnie sprzed ciąży. Nogawka zatrzymała się prawie w kolanie. No przesadzam, ale naprawdę spodnie które były w sam raz, teraz są opięte na maxa i już schizuję że gruba jestem, że do końca ciąży będę wyglądać jak kloc, tym bardziej że jestem niska. Przed samym zaciążeniem trochę schudłam bo byłam na Dukanie i tak się cieszyłam, że będę taka ładna zaciążona - szczupła z brzuszkiem. A ja robię się cała większa...
A jak u Was było?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja dowalisz masakrycznie, to nic nie pomoże,,,ponad 30 kg zrzucić to już masakra!
To logiczne!Nie potrzeba tu potwierdzenia medyczno- filozoficznego:0

Jak już na tym etapie, na którym jesteś, nie wchodzisz w ciuchy i czujesz, że lepiej Cie przeskoczyć niż obejść, to jeszcze możesz się troche obudzić i przestać żreć!;)- taka prawda!.
Nie wierz, że " urodzisz, zgubisz", jak to mądre niektóre wygadują!
Na pewno pomaga karmienie piersią, ale też słyszałam, że bez rewelacji czasami;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja piersia nie karmie,ale samo zajmowanie sie dzieckiem tyle czasu kosztuje ze czasem nie ma kiedy zjesc:P
tak łatwo nie schodzą, pewnie to też zalezy od kobiety
mi może i łatwo zeszły ale nie za darmo !dieta mnie wykańczała fizycznie i psychicznie
córcia była uczulona wieć jadłospis miałąm bardzo okrojony i monotonny
byłam permanentnie głodna
najgorsze były jakies uroczystości, święta, wyjścia itp ..... ale pewnie gdyby nie ta wymuszona zdrowa dieta tak łatwo bym się ich nie pozbyła, więc to by plus ale nie była najłatwiej
No właśnie zajmowanie się takim maluchem to też darmowa siłownia:) Dźwiganie ciężarów murowane:)))
I spacerki - ja akurat chodzę z młodą codziennie na 2-3 godziny spacerku a że młoda nie lubi jak wózek stoi to cały czas muszę chodzić.

To wszystko w sumie wpływa na gubienie kilogramów.
Ja w ciąży przytyłam ok 20kg, a teraz już wróciłam do swojej wyjściowej wagi. Stosuję dietę bo karmię piersią, ale nie jest ona jakoś specjalnie rygorystyczna. Nie jem nabiału, albo minimalne ilości, typowych fast foodów itp. Ale np potrafię sobie pozwolić na jedno ciacho z kremem dziennie.
Karmienie wyciąga kalorie, a do tego noszenie malucha, spacery, stresy ... tylko piersi zostały większe (ale kształt ... :( ), no i brzuszek już nie jest płaski ;)
Będzie dobrze, nie szalej z jedzeniem, ale też nie odmawiaj sobie :)
nie zalogowałam się ... poniżej masz mój suwaczek ;) czyli 20kg w 10 tyg :)
przy Adzie mialam szczescie, bo 39 kg to chyba ponad polowa wody bylo + dieta wiec moment zgubilam, a teraz przy dwojce nie mam czasu jesc;D no i jeszcze karmie piersia- a to podobno tez pomaga zrzucic:)
Ja przytylam w ciazy 11 kg, wrocilam ze szpitala z 2 kg nadmiaru i obrzydliwym rozlazlym brzuchem... Po mojej pieknej, przedciazowej talii nie bylo sladu. I tych 2 kg nie udalo mi sie zrzucic do dzis... To nie prawda, ze samo karmienie piersia odchudza. Albo ktos ma super przemiane materii, albo i nie ma... Znam mnostwo kobiet, ktore w czasie karmienia schudly sporo i rok-dwa po skonczeniu karmienia przytyly bardzo duzo kg. Ja karmilam piersia i ani grama nie schudlam.
Ja w ciąży nie przytyłam ani kilograma, w związku z czym po porodzie ważyłam 13 kg mniej niż w dniu zajścia w ciążę. Mój synek urodził się duży (4 kg) i zdrowy. Więc naprawdę nie ma reguły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No nie ma, dziewczyna z sasiedniej klatki byla w ciazy mniej wiecej w tym czasie co ja. Tzn. Troche wczesniej, ale ciaze sie nakladaly. Tak bardzo dbala o linie, ze nie przytyla ani grama i zalawtila sobie przedwczesna cesarke w 8 miesiacu, zeby dluzej w ciazy nie chodzic i zeby brzucha bron boze nie bylo. To jest dopiero odchyl i paranoja...
ja przytyłam z 17 kg i nadal mam z 5 na plusie
moja kumpela jest w ciazy i w 8miesiacu jak ja ostatnio widzialam to wygladala tak jak ja w 4 przytyla 4kg tylko wiec to jest dopiero cud.
Ale fakt faktem zalezy od kobiety.
Po mnie bylo widac strasznie zawsze szczupla a tu raptem 18kg do przodu ale ja sie ciesze ze chociac te 3kg mi zostaly to troche cialka nabralam hehe
moglo zostac z 6 ale coz niech juz beda te 3:P
malaniunia - to Ty masz widzę odwrotny problem z tymi kilogramami niż większość z nas :) Zazdroszczę :)))
white_rabbit - sąsiadkę masz naprawdę odchyloną :D Aż się wierzyć nie chce :)
Ale jak można ani grama nie przytyć w ciąży? To w ogóle możliwe? Wody, łożysko, dziecko... no przecież to waży wszystko...
...bo w ciąży naprawdę to trzeba uważać, nie jeść za dwoje tylko dla dwojga...
trzeba przytyć wiadomo ale trzeba się później zdyscyplinować i zrzucić. zresztą jak koleżanka wcześniej nadmieniła dziecko i karmienie piersią to siłownia i chcąc nie chcąc waga sama wróci do normy.
Malaniunia, mam tak samo ;) kilka kg mogłoby zostać. Ale może jak skończymy karmić to nam dojdzie :)
Łasiczka123
Jak mozna w ciazy nie przytyc ani kilograma? To mozliwe?
Nie przytyc wogole mozna w ciaz,y tylko sie odchudzajac. Bo logicznie patrzac i dziecko i lozysko swoje waza... i wody plodowe. Skoro z 11kg przed samym porodem, zaraz po porodzie zostaly mi 2kg, to jasne ze wszystko to wazylo w moim przypadku 9kg!!! I jak tu wierzyc, ze mozna wogole nie przytyc? Nikt mi nie wmowi, ze dziecko i wody i lozysko moga NIC nie wazyc...

A sasiadka byla, bo juz dawno tam nie mieszkam. Ale walnieta byla zdrowo.
mozna nie przytyc prawie wogóle , ja przytyłam ok 4 kg w ciazy czy nawet mniej
I na pewno normalnie sie i zdrowo sie odzywialas ;))) ... Fakt ja rodzilam duzzooo po terminie i wod mialam juz w calym organizmie mnostwo, ale i tak nie wierze, ze wody, dziecko i lozysko nic nie waza u kogos. Bo 4kg to jest cos, a nic to nic... ;))).
Ja w ciąży przytyłam 10 kg, po porodzie wszystko od razu zrzuciłam, teraz ważę z odchyłami ok 5 kg mniej niż przed ciążą. A karmiłam tylko 2 tyg cycem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry