Widok

tycie w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy Wam w ciąży oprócz brzucha tyło też wszystko inne? Jestem w 22 tc. i wg tych wszystkich tabelek w necie przytyłam tyle ile powinnam, ale przymierzyłam dziś spodnie sprzed ciąży. Nogawka zatrzymała się prawie w kolanie. No przesadzam, ale naprawdę spodnie które były w sam raz, teraz są opięte na maxa i już schizuję że gruba jestem, że do końca ciąży będę wyglądać jak kloc, tym bardziej że jestem niska. Przed samym zaciążeniem trochę schudłam bo byłam na Dukanie i tak się cieszyłam, że będę taka ładna zaciążona - szczupła z brzuszkiem. A ja robię się cała większa...
A jak u Was było?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nie mialam parcia, ale ladnie wygladalam. Samo wyszlo :) . Moze przez brak parcia. Ale strasznie dziala mi na nerwy odchudzanie w ciazy, a to sie robi dosyc popularne...
Pare lat po ciazy zaczelam wygladac znacznie gorzej i z tym walcze do teraz ;)) . Ale to ma malo zwiazku z ciaza, moze tylko wyglad brzucha.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No normalnie masakra, nogi Ci utyły w ciąży? To musi być wbrew naturze :D

Dziewczyny, co z Wami robi ta kultura masowa. Naprawdę macie parcie na to, żeby w ciąży wyglądać szczupło?
dodam że mam okrutną fałdę na brzuchu po CC i cycki jak dwa naleśniki i jak patrzę na stare zdjęcia gdy miałam cycusie jak dwie jędrne piłeczki, to aż mi się ryczeć chce...
Ja zachodząc w ciążę ważyłam 68 kg. przy wzr. 170 cm, jadąc na porodówkę ważyłam 104 kg., także masakra, dużo miałam wody, więc 20 kg. zrzuciłam od razu, ale niestety 14 kg. mi pozostało do tej pory i walczę z nimi ćwicząc codziennie na siłowni 1 h +spacery z małym, ale te kg. jest o wieeeele trudniej zrzucić niż takie "normalne" kiedyś :( Mimo że mój synek ma już 10 m-cy i cały czas karmię piersią, to i tak tyle jeszcze mi zostało do zgubienia:( załamka...
Tak, brzuch najgorszy, mi dopiero cwiczenia pomogly zeby jakos wygladal, sama utrata kg nic nie zmienila.
Ja nie przytyłam dużo, w ciąży wchodziłam w swoje spodnie bardzo długo.
Jednak kiedy urodziłam małą i mąż przywiózł mi kurtkę, byłam zszokowana, bo nie zapięłam się w niej w biuście i brzuchu.
Doły miałam okropne, że klocek jestem.
Teraz minęło 9 miesięcy od porodu, wróciłam już do swojej figury, choć niestety brzuch nie jest już taki jak był.
Zgubienie kg zajęło mi 7 miesięcy, więc głowa do góry. Tycie w ciąży jest tym tyciem pozytywnym, a czas na zgubienie kilogramów jeszcze przyjdzie
w pierwszej ciąży przytyłam 15 kg i zeszłam z wszystkiego w czasie 3-6 miesięcy - dokładnie nie mam zapisane, a po wyjściu ze szpitala spadło tylko 6kg.

teraz jak widać na suwaczku 30 tydzień ciąży i 9kg na plusie, jeszcze zostało troszkę czasu.

Niestety mam duży apetyt i ciągle jestem głodna, ale staram się podchodzić do tego z rozsądkiem i nie żreć non stop :), albo jeść owoce i pić wodę gdy czuje głód. Generalnie ciąża to nie czas jedzenia za dwóch tylko dla DWOJGA, a to różnica.

Wszystkim cieżarówkom szybkich zrzutów :)
Stokrotko to moze dlatego, bo faktycznie lekarze mowia, ze przy wyzszym poczatku, nie zawsze to tycie jest duze.
Ja nosilam przed i w czasie ciazy 38 (gora) i 40 (dol) i gdybym nie pozwolila sobie na za duzo w II trymestrze to nie mialabym tych 2kg nadprogramowych. Ale 9kg mialabym i tak... bo to nie zalezalo ode mnie.
ja normalnie jadłam, wracz więcej niz normalnie. Nie należe do szczupłych bo rozmiar ubran w ciazy i przed nosiłam 42. Miska urodzila sie z waga 3480 10/10
Ja w ciąży przytyłam 10 kg, po porodzie wszystko od razu zrzuciłam, teraz ważę z odchyłami ok 5 kg mniej niż przed ciążą. A karmiłam tylko 2 tyg cycem.
I na pewno normalnie sie i zdrowo sie odzywialas ;))) ... Fakt ja rodzilam duzzooo po terminie i wod mialam juz w calym organizmie mnostwo, ale i tak nie wierze, ze wody, dziecko i lozysko nic nie waza u kogos. Bo 4kg to jest cos, a nic to nic... ;))).
mozna nie przytyc prawie wogóle , ja przytyłam ok 4 kg w ciazy czy nawet mniej
Nie przytyc wogole mozna w ciaz,y tylko sie odchudzajac. Bo logicznie patrzac i dziecko i lozysko swoje waza... i wody plodowe. Skoro z 11kg przed samym porodem, zaraz po porodzie zostaly mi 2kg, to jasne ze wszystko to wazylo w moim przypadku 9kg!!! I jak tu wierzyc, ze mozna wogole nie przytyc? Nikt mi nie wmowi, ze dziecko i wody i lozysko moga NIC nie wazyc...

A sasiadka byla, bo juz dawno tam nie mieszkam. Ale walnieta byla zdrowo.
Łasiczka123
Jak mozna w ciazy nie przytyc ani kilograma? To mozliwe?
Malaniunia, mam tak samo ;) kilka kg mogłoby zostać. Ale może jak skończymy karmić to nam dojdzie :)
...bo w ciąży naprawdę to trzeba uważać, nie jeść za dwoje tylko dla dwojga...
trzeba przytyć wiadomo ale trzeba się później zdyscyplinować i zrzucić. zresztą jak koleżanka wcześniej nadmieniła dziecko i karmienie piersią to siłownia i chcąc nie chcąc waga sama wróci do normy.
malaniunia - to Ty masz widzę odwrotny problem z tymi kilogramami niż większość z nas :) Zazdroszczę :)))
white_rabbit - sąsiadkę masz naprawdę odchyloną :D Aż się wierzyć nie chce :)
Ale jak można ani grama nie przytyć w ciąży? To w ogóle możliwe? Wody, łożysko, dziecko... no przecież to waży wszystko...
moja kumpela jest w ciazy i w 8miesiacu jak ja ostatnio widzialam to wygladala tak jak ja w 4 przytyla 4kg tylko wiec to jest dopiero cud.
Ale fakt faktem zalezy od kobiety.
Po mnie bylo widac strasznie zawsze szczupla a tu raptem 18kg do przodu ale ja sie ciesze ze chociac te 3kg mi zostaly to troche cialka nabralam hehe
moglo zostac z 6 ale coz niech juz beda te 3:P
ja przytyłam z 17 kg i nadal mam z 5 na plusie
No nie ma, dziewczyna z sasiedniej klatki byla w ciazy mniej wiecej w tym czasie co ja. Tzn. Troche wczesniej, ale ciaze sie nakladaly. Tak bardzo dbala o linie, ze nie przytyla ani grama i zalawtila sobie przedwczesna cesarke w 8 miesiacu, zeby dluzej w ciazy nie chodzic i zeby brzucha bron boze nie bylo. To jest dopiero odchyl i paranoja...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry