Widok

tycie w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy Wam w ciąży oprócz brzucha tyło też wszystko inne? Jestem w 22 tc. i wg tych wszystkich tabelek w necie przytyłam tyle ile powinnam, ale przymierzyłam dziś spodnie sprzed ciąży. Nogawka zatrzymała się prawie w kolanie. No przesadzam, ale naprawdę spodnie które były w sam raz, teraz są opięte na maxa i już schizuję że gruba jestem, że do końca ciąży będę wyglądać jak kloc, tym bardziej że jestem niska. Przed samym zaciążeniem trochę schudłam bo byłam na Dukanie i tak się cieszyłam, że będę taka ładna zaciążona - szczupła z brzuszkiem. A ja robię się cała większa...
A jak u Was było?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jestem 10 dni przed terminem i przytyłam 11kg.Przez całą ciążę tyłam równomiernie,wszyscy mówią że ładnie wyglądam i tylko w brzuszku mi przybyło.Ja niestety zauważyłam że przybyło mi w udach i na pewno nad tym będę musiała popracować po porodzie.Zobaczymy jak się mały urodzi:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja przed ciaza 53kg, w ostatnim mcu ciazy 55kg(schudlam w ciazy przez ciagle wizyty w szpitalu), po porodzie 49kg,

szpital to najlepsza dieta odchudzajaca,ale mimo to nie polecam

image
Ja przytyłam łacznie 25 kg a teraz zostało mi tylko 3 na plusie - zero diet czy czegoś takiego - karmienie cyckiem tak wyciaga hehe
a to jest pocieszenie... :) skoro 11 kg tylko a mimo wszystko poszlo tez w nogi to chyba to normalne :)))
mój "normalny" rozmiar to 48-50 ;P w ciąży więcej schudłam jak przytyłam ;) efekt końcowy to 5kg na plusie :)

zaraz po porodzie spadło mi 8 kg :)
1,5 m-ca po porodzie ważyłam 17 kg mniej :P czyli właściwie 12 kg mniej niż przed ciążą :)
AgusiaGda
to tylko w ciaze zachodzic! :-)
tak, tak ;)

tylko w czasie karmienia wszystko wróciło ;) i jak to zwykle bywa przy dietach ;) z kilkoma kg gratis ;)

także ciąża nie jest dobrą dietą - przynajmniej dla mnie ;) chyba, żebym cały czas chodziła w ciąży ;)
W pierwszej ciąży przytyłam 13kg i zostały mi 4 na plus. Nie zgubiłam. W drugiej ciąży przytyłam też 13 kg (tylko brzuch był dużo większy, jakbym bliźniaki nosiła) i zostały znowu 4.
Karmiłam piersią i nic. Teraz nie karmię, schudłam już 4 kg, a mam zamiar schudnąć jeszcze te kolejne nadmiarowe 4 (jestem 5 m-cy po porodzie) Wszystko jest na dobrej drodze:-) Spacery, aerobik, steper w domu i dietka czynią cuda:-) Ale cycki i brzuch nie takie, jak kiedyś. Ale wiem, że to kwestia czasu i ćwiczeń;-)
ja przytyłam w ciąży 25kg. Dużo z tego to były wody. Okazało się, że mam zatrucie ciążowe i np w 3 tyg potrafiłam 5kg przytyć. To była masakra. Straszni wyglądałam w ciąży, prawie oczu nie było widać, palce jak serdelki, wszystkie buty poszły w odstawkę, bo się mi giry w nie nie mieściły
Po porodzie w jakieś 3 miesiące wszystko zrzuciłam, ale nie wydaje mi się zasługą karmienie piersią, tylko kilkugodzinne spacery.. a może i jedno i drugie tak zadziałało. Teraz się nie ważyłam, ale wydaje mi się, że trochę mi się przytyło, bo żrę na potęgę :p
Ja w ciąży przytyłam 10kg, urodziłam w 38 tygodniu rawie 4kg malucha. Nie miałam zachcianek, jadłam tak samo jak przed ciążą, zawsze zdrowo się odżywiałam. Jeśli w ciąży nie ma komplikacji, jesteś zdrowa, to naprawdę nie przytyjesz dużo. Ja w ogóle nie myślałam o wadze, najważniejsze było to aby dziecko zdrowo się rozwijało. A po porodzie, przy wyjściu ze szpitala miałam +1,5kg, dwa tygodnie później już -2kg. Mam wrażenie, że dużo tyją te dziewczyny (mowa o zupełnie zdrowych), które przed ciążą bardzo się ograniczały, a teraz hulaj dusza piekła nie ma, trzeba wcinać za dwóch.
Ja do tej pory przytyłam 15, ciężko mi bo zawsze raczej szczupła byłam... ciężko w sensie fizycznym nie psychicznym ;) Jedyne co mi przeszkadza to to, że tak mi przytyły łydki (albo spuchły, nie wiem), że nie mogę zadnych butów założyć ;/
Teraz zimą to masakra ;/ Nawet nic nie mogłam kupić bo mi sie takie słoniowe nogi zrobiły, że się nie mieszczę i już ... ale przemęczę się bo już niewiele mi pozostało ;p
Kurczę, szkoda, że ralaxy wyszły z mody bo chyba bym dała radę się w nie upchnąć ;)
Ja przytyłam w ciązy 29 kg no niestety troche mnie poniosło no i woda się zbierała, troche czasu to zajeło ale wziełam się za siebie i w porównaniu do wagi sprzed ciązy mam 2 kg na plusie jeszcze :(
u mnie było tak: przed ciążą 57 kg. w ciąży na plusie 12 kilo - uda wielkie balerony - spodnie zakładałam do klan i dalej nie chciały wejść ;)a teraz jestem 5 miesięcy po porodzie i warzę 51 kg - nie jem nic smażonego, zero słodyczy, z przypraw tylko sól i pieprz...wyeliminowałam ze swojej diety też majonez, musztardę i wszelkiego rodzaju sosy...
no mi rósł tylko brzuch... przytyłam w ciąży 8 albo 9 kg - nie pamiętam :) bo najpierw schudłam, a potem przytyłam, ale nic prócz brzucha i cycków nie urosło :)
Teraz za to znowu jestem decha bo nie karmię już :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja jestem na początku 6 miesiąca, przytyłam ok 12 kg, niby dużo, ale widać to przede wszytskim w brzuchu, nogi i ręce też troche urosły, ale nie bardzo, trochę wałków na plecach...
ale przede mną jeszcze najważniejsze miesiące , w których naepwno sporo sie tyje.... też się martwie, bo czuję , że do 20 kg dojadę napewno, a nie wiem jak to potem zrzucić.... mam tendencję do tycia i obawiam się że dziecko wyskoczy a brzuch pozostanie....
ja juz stwierdzilam ze nie mam wpływu na tycie w ciazy, ze chyba jedzenie szybciej mi sie w tłuszcz zamienia w czasie ciazy niz poza nia. Ldatego przestałam az tak bardzo to przezywac, najwyzej bede sie katowac dietami i cwiczeniami jak juz nadejdzie na to pora. Nie chodzi o to zeby sie w tej chwili obrzerac, ale zeby przezyc ta ciaze spokojnie i milo, a pozniej sie bedzie pracowalo nad cialem i silna wola :)
ja w ciązy przytyłam 17 kg- była przerażona, ale w szpitalu po porodzie zostawiłam juz 12 kg, 3 zgubiłam nie wiem kiedy, ale 2 kg mi zostały do dziś i za cholere nie moge się ich pozbyc :/
Ja przytyłam 16 kg i do dziś mam jeszcze 2 :(
Buuu to widzę że ja jako jedyna byłam rekordzistką w tyciu w ciąży;D Przed ciążą od lat ważyłam 65 kg. przy wzroście 1,70 cm. i do 7-go m-ca ciąży przytyłam 11 kg., ale szał pał zaczął się wtedy, gdy dostałam zatrucia ciążowego. Moja waga jadąc na porodówkę wynosiła UWAGA UWAGA (!) 104 KG. :))) W ciągu 3 tyg. przytyłam 28 kg. Oczywiście w większości była to woda, ale wyobraźcie sobie jaka musiałam być opuchnięta. Niestety do tej pory zostało mi 10 kg. po ciążowych i walczę z nimi jak tylko się da ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Woda mi już dawno zeszła, ale skutki wpieprzania nutelli po nocach niestety pozostały;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry