Widok

tycie w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy Wam w ciąży oprócz brzucha tyło też wszystko inne? Jestem w 22 tc. i wg tych wszystkich tabelek w necie przytyłam tyle ile powinnam, ale przymierzyłam dziś spodnie sprzed ciąży. Nogawka zatrzymała się prawie w kolanie. No przesadzam, ale naprawdę spodnie które były w sam raz, teraz są opięte na maxa i już schizuję że gruba jestem, że do końca ciąży będę wyglądać jak kloc, tym bardziej że jestem niska. Przed samym zaciążeniem trochę schudłam bo byłam na Dukanie i tak się cieszyłam, że będę taka ładna zaciążona - szczupła z brzuszkiem. A ja robię się cała większa...
A jak u Was było?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja w ciąży nie przytyłam ani kilograma, w związku z czym po porodzie ważyłam 13 kg mniej niż w dniu zajścia w ciążę. Mój synek urodził się duży (4 kg) i zdrowy. Więc naprawdę nie ma reguły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja przytylam w ciazy 11 kg, wrocilam ze szpitala z 2 kg nadmiaru i obrzydliwym rozlazlym brzuchem... Po mojej pieknej, przedciazowej talii nie bylo sladu. I tych 2 kg nie udalo mi sie zrzucic do dzis... To nie prawda, ze samo karmienie piersia odchudza. Albo ktos ma super przemiane materii, albo i nie ma... Znam mnostwo kobiet, ktore w czasie karmienia schudly sporo i rok-dwa po skonczeniu karmienia przytyly bardzo duzo kg. Ja karmilam piersia i ani grama nie schudlam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przy Adzie mialam szczescie, bo 39 kg to chyba ponad polowa wody bylo + dieta wiec moment zgubilam, a teraz przy dwojce nie mam czasu jesc;D no i jeszcze karmie piersia- a to podobno tez pomaga zrzucic:)
nie zalogowałam się ... poniżej masz mój suwaczek ;) czyli 20kg w 10 tyg :)
Ja w ciąży przytyłam ok 20kg, a teraz już wróciłam do swojej wyjściowej wagi. Stosuję dietę bo karmię piersią, ale nie jest ona jakoś specjalnie rygorystyczna. Nie jem nabiału, albo minimalne ilości, typowych fast foodów itp. Ale np potrafię sobie pozwolić na jedno ciacho z kremem dziennie.
Karmienie wyciąga kalorie, a do tego noszenie malucha, spacery, stresy ... tylko piersi zostały większe (ale kształt ... :( ), no i brzuszek już nie jest płaski ;)
Będzie dobrze, nie szalej z jedzeniem, ale też nie odmawiaj sobie :)
No właśnie zajmowanie się takim maluchem to też darmowa siłownia:) Dźwiganie ciężarów murowane:)))
I spacerki - ja akurat chodzę z młodą codziennie na 2-3 godziny spacerku a że młoda nie lubi jak wózek stoi to cały czas muszę chodzić.

To wszystko w sumie wpływa na gubienie kilogramów.
tak łatwo nie schodzą, pewnie to też zalezy od kobiety
mi może i łatwo zeszły ale nie za darmo !dieta mnie wykańczała fizycznie i psychicznie
córcia była uczulona wieć jadłospis miałąm bardzo okrojony i monotonny
byłam permanentnie głodna
najgorsze były jakies uroczystości, święta, wyjścia itp ..... ale pewnie gdyby nie ta wymuszona zdrowa dieta tak łatwo bym się ich nie pozbyła, więc to by plus ale nie była najłatwiej
Ja piersia nie karmie,ale samo zajmowanie sie dzieckiem tyle czasu kosztuje ze czasem nie ma kiedy zjesc:P
Ja dowalisz masakrycznie, to nic nie pomoże,,,ponad 30 kg zrzucić to już masakra!
To logiczne!Nie potrzeba tu potwierdzenia medyczno- filozoficznego:0

Jak już na tym etapie, na którym jesteś, nie wchodzisz w ciuchy i czujesz, że lepiej Cie przeskoczyć niż obejść, to jeszcze możesz się troche obudzić i przestać żreć!;)- taka prawda!.
Nie wierz, że " urodzisz, zgubisz", jak to mądre niektóre wygadują!
Na pewno pomaga karmienie piersią, ale też słyszałam, że bez rewelacji czasami;/
to w końcu łatwo te kilogramy schodzą czy męka pańska? :(
Hehe, u mnie wody nie było..niestety....
Ja w ciąży przytyłam mało bo około 10 kg. A że córcia ważyła 4100 to kg z ciąży nie miałam już w dniu powrotu do domu:)

Teraz młoda ma 2 miesiące, karmię piersią i mam już 9 kg mniej niż sprzed ciąży:)))

To jest dopiero dieta cud!!! Dodam jeszcze że wcinam wszystko równo a kg i tak same lecą:)))

No ale ciuchy które nosiłam przed ciążą są na mnie niedobre bo po prostu są mega za duże:)
Ja jak byłam w ciąży to przytyłam 29 kg z czego co najmniej 15 kg to była woda która się zbierała byłam napuchnięta i wyglądałam jak Shrek!!!
Będąc w 1 szej ciązy tyłam jak świnka hodowlana!
W 27 tyg ciązy miałam więcej o 10kg aniżeli teraz:(..
W 7 miesiącu nosiłam już wielkie ciuchy.

Jadłam , żarłam, pochłaniałam wręcz, taka prawda- można się troszkę ograniczać, kontrolować co się je .
I nie trzeba jeść "za dwojga" - głupoty na 102, czy wsuwać " bo mogę teraz mi się należy".

Potem po porodzie jest męka pańska by coś zrzucić.

Teraz przytyłam 6,5kg narazie, także jak na moje mozliwości- jest SI:).
Pilnuję się, nie wciskam przez sen wszystkiego , byleby nie pełzało!
nalesniki;) niestety;) hehe
u mnie bylo tak 1 ciaza waga na start - 64, dwa dni przed porodem 103;) to byla maaassssakra, ruszac sie nie moglam, ale u mnie to kwestia zatrzymywania sie wody w organizmie, rodzilam 5 maja a w drugiej polowie lipca (bylam na diecie bo cora byla strasznie uczulona) 63 kg;)
w grudniu dojechalam do 68:)
druga ciaza na start 69 pod koniec 94 rodzilam w styczniu br dzis 68:) nie jest to szczyt marzeń, ale moze za jakis czas pobiegam na aerobik i wszystko wroci do normy;)
dacie radę!!!!
a sooorki!!! Kurcze, ale szybko... nie sądziłam że to możliwe aż tak szybko... ale stosujesz jakąś dietę? Czy może nie możesz sporo rzeczy jeść przez karmienie piersią?
Napisalam ze 3kg mi zostaly czyli zeszlo 15kg w tak krotkim czasie;)
no pewnie że to najważniejsze... ale to nie znaczy że jakoś się nie martwię tą wagą... chciałabym wejść w swoje stare ciuchy... a jak dzisiaj na nie spojrzałam, to mi się zdaje że to niemożliwe i aż wierzyć mi się nie chce że ja niedawno w nie wchodziłam...
ehhh ja bym chciała byle by zdrowie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry