Widok

wielkośc dziecka a cesarka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z was miała cesarkę z powodu za dużego dziecka? moja waży juz 3700 a ciągle rośnie.. jeszcze 2-3 tyg do porodu. Lekarz mówił ze własnie jest taka możliwość ze przez wielkość dziecka mogę mieć cesarkę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
znajoma z osiedla rodzila rok temu w marcu.waga tez 4600.dziewczyna szczuplutka.urodzila w 6 godzin,wiec w miare krotko:D
kUZYNKA RODZIŁA ROK TEMU MAŁĄ SIŁAMI NATURY( DO TEJ PORY NIE WIEM, JAK, ALE MOZLIWE>:)...),
WAGA 4600 KG , DŁ 62:)!!!!!!!
Dziecko 4 kg nie jest bardzo duzym dzieckiem,i spokojnie mozesz urodzic silami natury.:)
4310 porod naturalny i glowka tez byla dosyc duza 37cm...porod szybki bo 3 godz na porodowce w tym 1,5 ze skurczami( wywolywany)
3700?
to normalna waga.duzo juz nie urosnie przez te 2-3 tyg:P

kobiety rodzą naturalnie dzieci 4,5 kilowe .ogolnie za dziecko duze uwaza sie dziecko z wagą ponad 4 kg,ale zeby CC z tego powodu?
wiele chyba zalezy tez predyspozycji danej kobiety w sensie "budowy" w "tym"miejscu.
Koleżanka miała synka 4880 i kazali jej nat rodzić ale po 2 dniach oksyt zdecydowali się na cesarkę ale ze względy na to, że synek miał dużą głowę a nie, że cały był duży - dziwne wytłumaczenie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry