Widok

wielkośc dziecka a cesarka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z was miała cesarkę z powodu za dużego dziecka? moja waży juz 3700 a ciągle rośnie.. jeszcze 2-3 tyg do porodu. Lekarz mówił ze własnie jest taka możliwość ze przez wielkość dziecka mogę mieć cesarkę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
znajoma z osiedla rodzila rok temu w marcu.waga tez 4600.dziewczyna szczuplutka.urodzila w 6 godzin,wiec w miare krotko:D
kUZYNKA RODZIŁA ROK TEMU MAŁĄ SIŁAMI NATURY( DO TEJ PORY NIE WIEM, JAK, ALE MOZLIWE>:)...),
WAGA 4600 KG , DŁ 62:)!!!!!!!
Dziecko 4 kg nie jest bardzo duzym dzieckiem,i spokojnie mozesz urodzic silami natury.:)
4310 porod naturalny i glowka tez byla dosyc duza 37cm...porod szybki bo 3 godz na porodowce w tym 1,5 ze skurczami( wywolywany)
3700?
to normalna waga.duzo juz nie urosnie przez te 2-3 tyg:P

kobiety rodzą naturalnie dzieci 4,5 kilowe .ogolnie za dziecko duze uwaza sie dziecko z wagą ponad 4 kg,ale zeby CC z tego powodu?
wiele chyba zalezy tez predyspozycji danej kobiety w sensie "budowy" w "tym"miejscu.
Koleżanka miała synka 4880 i kazali jej nat rodzić ale po 2 dniach oksyt zdecydowali się na cesarkę ale ze względy na to, że synek miał dużą głowę a nie, że cały był duży - dziwne wytłumaczenie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry