Widok

owinięta pępowina :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej
mialam badanie trójwymiarowe i sie okazało że moja dzidzia ma pępowinę owiniętą wokół szyi :( 23tc
czy któraś z Was tak miała?
czy to sie zmieni?
podzielcie sie swoimi doświadczeniami...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój syn urodził się 2 razy owinięty pepowiną wokół szyi , wcześniej o tym nie wiedziałam dopiero przy porodzie połozna powiedziała ...na szczęście nic mu nie było a jak się urodziła główka położna szybko ją zdjęła - potem i mówiła że b. duzo dzieci tak się rodzi a niedobrze jest wtedy gdy ma pępowiną na szyi i rączce i ruszając rączką zaciąga pepowinę ...wtedy może być żle .
Moj Stas mial pepowine owinieta wokol szyjki i wokol nozki,polozna juz w trakcie porodu wspomniala ze wydaje jej sie ze maly sie zaplatal,i rowniez jak pojawila sie glowka to odplatala Go.Wszystko bylo ok,jest caly i zdrowy.
image

image
moje obie były owinięte pępowiną,,, położne je odwineły w trakcie porodu, i wszystko jest ok,,,,a Ty masz jeszcze duzo czasu i dzidzka moze sama sie odwinąc, jak sie kęci wiec spokojnie nie panikuj :)
imageimage
moi obaj byli owinieci pepowina z czego kuba wielokrotnie przez szyje i barki,a kaj 2krotnie szyja plus korpusik ;D 3/4 dziecio jest owniete ;D spokojna glowa ,wszystko bedzie dobrze.
spokojnie, pilnuj ruchów dziecka.
mój synek miał owiniętą pępowinę w okół głowy, dowiedziałam się dopiero na porodówce, zabrali mnie na cesarkę. Nic się nie bój, pilnuj ruchów dziecka i będzie dobrze :)
ja jestem w 34 tyg ciazy jakies kilka tyg temu robilam usg 3d i tez sie okazalo ze moj synek ma szyjke owinieta pepowina. Na USG ginekolog mowil ze jeszcze moze sie odwinac i mam nadzieje ze tak bedzie
mój synek też był owinięty pępowiną. dowiedziałam sie o tym jak dostalam wypis ze szpitala...
moj szwagier jest ginekologiem i mowi ze 3/4 dzieci jest owiniete i to jest norma. jednak nie mowi sie tego raczej wczesniej mamusiom zeby ich wlasnie nie niepokoic ;) bedzie dobrze
image

Moja córeczka też była owinieta pępowiną wokół szyjki. Wykazało to na USG. Mój lekarz prowadzący powiedział że mam na to zwrócić uwagę polożnej przed porodem. I bez problemu położna odrazu odwinęła pępowinę, jak tylko córcia wyszła na świat.
Także nie martw się, ale obserwuj ruchy dziecka. Jak coś bedzie podejrzane to jedz natychmiast do szpitala niech sprawdzą.
moja córka owinęła sobie rączkę pępowiną, nic zlego się nie stało
jak bylam na usg w 20tyg nasz synek mial szyje owinieta pepowina. lekarka uspokajala nas, ze to sie jeszcze na pewno zmieni, ze on sie nia bawi.. i faktycznie na ostatniej wizycie pepowiny na szyjce juz nie bylo a nasz synek robil sobie fikolki:) mysle, ze w tym okresie ciazy, w ktorym jestes jeszcze sie sporo zmieni bo Twoj maluch ma jeszcze duzo miejsca w brzuszku i zdejmie sobie ta pepowine.
image
image
Moja córcia miała pepowine wokól szyi i przez to poddusiła sie przy porodzie.
Nie pozwól,zeby lekarze bagatelizowali ten problem , bo to sie moze zle skonczyc.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (120 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry