Widok

wózek Roan Marita

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jakie ma wady? Zależy mi na opinii kogoś, kto ma/ miał ten wózek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam, mam ten wózek od 4 m-cy, jak na razie jedyną jego wadą jest to, ze potrzeba dużego bagażnika aby go zabrać ze sobą samochodem :-) poza tym same zalety :-) na początku trochę coś tam skrzypiało ale jak został nasmarowany to problem znikł
jeśli masz jakieś konkretne pytania chętnie odpowiem
image
dla mnie rewelacja, tylko ciut za ciezki niestety, sama nie moge go wtargac po schodach.
oprocz tego swietnie sie prowadzi, na dziurach fajnie amortyzuje, gondola jest obszerna, wiec dzidzia ma wygodnie, nawet jesli jest grubo ubrana i lezy w cieplym, grubym, welnianym spiworku.
polecam
image
image
Mam nadzieję, że nie zrobię koleżance antyreklamy, ale dla mnie ten wózek ma kilka wad, które spowodowały, że dzisiaj kupiliśmy spacerówkę:

1. Jest ciężki, a kiedy dojdą jakieś większe zakupy, trzeba się nieco wysilić, żeby dopchać do domu, czy podjechać pod krawężnik; ale widziałam też cięższe wózki, więc może nie jest tak źle

2. Hamulec, jak dla mnie, nie nadaje się na zimę i tereny piaszczyste; z jednej strony jest ładny, bo w formie przycisku na osi kół, ale z drugiej właśnie w ten przycisk powchodził nam piach i od miesiąca nie mogę go wcisnąć, w związku z czym - użyć; ale ... moja sąsiadka ma taki sam wózek i nie miała takich problemów, może my trafiliśmy na badziewny egzemplarz

3. Jest cały zanitowany, więc jeśli piszczy, czy właśnie zanieczyści się w trudno dostępnych miejscach, nie da się go nasmarować, czy wyczyścić; mam nadzieję, że silny strumień wody wypłucze nam piach z hamulca

4. Po złożeniu zajmuje dość dużo miejsca. My mamy Clio, i musimy rozłożyć go na 2 części, żeby wszedł bez problemu (stelaż w bagażniku, a gondola czy siedzisko na przednim siedzeniu). Ja jadę sama z małym, to wciskam całą spacerówkę do bagażnika, ale muszę złożyć tylne siedzenia. Ale składa się bardzo łatwo (spacerówka), jedną ręką.

5. Kosz jest dość duży, i wytrzymały (metalowy), więc można tam wrzucić ciężkie zakupy, ale jest płytki, więc trzeba pobawić się w układanie siatek, żeby coś nie wypadło po drodze.

Mimo wszystko super sprawdził mi się w wersji głębokiej. Po za tym, na naszym osiedlu jeździ kilka tych wózków. I nawet starsze dzieciaki jeszcze w nich siedzą, co świadczy o tym, że jest dobry i jedna niezadowolona mama, jeszcze o niczym nie świadczy :)
image

image

dzięki dziewczyny, najbardziej martwi mnie waga i ewentualne skrzypienie,ale zastanowię się.mam jeszcze troszkę czasu.Biorę też pod uwagę Emmaljungę, ale ona jest chyba jeszcze cięższa.
Ja również polecam ten rodzaj wózka.Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni.Kupiliśmy go od kogoś wiec wcześniej był używany przez 6 miesięcy i teraz my mam go juz 5 miesiąc.Owszem skrzypił ale to kwestia naoliwienia go czymś.Co do wagi są chyba cięższe :)
wystarczy użyć WD 40 i przestaje piszczec.. miałam ten sam problem z hamulce i tutaj również WD 40 się sprawdził. Wózek jest duży ale (chyba) bardzo wygodny, bo jak zamieniłam go na małą spacerówkę mój synek nie chciał w niej siedzieć i znowu przenieśliśmy się do Roana
wystarczy użyć WD 40 i przestaje piszczec.. miałam ten sam problem z hamulce i tutaj również WD 40 się sprawdził. Wózek jest duży ale (chyba) bardzo wygodny, bo jak zamieniłam go na małą spacerówkę mój synek nie chciał w niej siedzieć i znowu przenieśliśmy się do Roana
Dzięki, spróbuję.
A mój synek lepiej czuje się w nowej spacerówce :)
image

image

Teraz ja:)
Używałam tego wózka przez 7 miesięcy. Zalety to niewątpliwie:
1) duża gondola
2) łatwość prowadzenia
Wady:
1) dość ciężki, ale faktycznie chyba jak większość wózków
2) duży, no ale jak duża gondola to musi być duży
3) radzę zwrócić uwagę na materiał z jakiego jest uszyty, bo ja miałam z granatowego sztruksu i strasznie wypłowiał od Słońca :(
image[/url]
też intersuję mnie ten wózek:) biorę pod uwagę też emaljunga oraz ballerina i barttaina( chyba nie przekręciłam nazwy) wszystkie są w zasadzie podobne wizualnie. jakieś uwagi??:)
termin mam na koniec sierpnia więc duża gondola jak najbardziej.
Dla mnie śmiesznie wygląda tylko spacerówka.
No i ciężar wózka( mieszkam na 4 piętrze bez windy...mam nadzieję że będę mogła zostawiać wózek na parterze bo wnoszenie jakiegolwiek wózka tak wysoko to katastrofa)
Chcemy pochodzić po komisach dla dzieci i kupić jakiś używany wózek chyba że tutaj pojawi się jakieś ciekawe ogłoszenie:)
mamy jeszcze troszkę czasu
image
image
to demolka obserwuj forum, bo ja bede nasz sprzedawala w maju, czerwcu :-)
image
image
to jak będziesz sprzedawała to odezwij się do mnie;)
image
image
Witam,
korzrystamy z Marity od 6 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Fakt, wózek jest ciężki, ale przynajmniej mi nie sprawia to problemów na spacerach, a uwierz mi, że prawie zawsze mam na nich pod górkę - uroki morenowych wzgórz :). Przy wnoszeniu po schodach również doszłam do perfekcji - po prostu wnoszę osobno stelaż i osobno gondolę :) Skrzypienie i u mnie się pojawia, ale faktycznie WD40 jest niezastąpiony. Za to rozmiar gondoli sprawia, że mój bobas wyleguje się w niej jak król w lektyce hihi Zobaczymy jak będzie ze spacerówką, bo rzeczywiście moim zdaniem nie wygląda najlepiej, no ale jeżeli dziecku będzie w niej wygodnie to dla mnie będzie to najważniejsze i nie będę szukać czegoś innego. Pozdrawiam.
też zastanawiam się nad zakupem Marity lub Kortiny :) właściwie jeszcze nie zauważyłam czym one się różnią ;)

teraz jestem na etapie przemyśleń, czy przednie skrętne kółka są potrzebne - czy można się bez nich obejść :P
Kortina i rocco nie maja oparcia w gondoli,i elemety plastikowe sa troche gorsze niz w maricie.
Zalety:

- przestrzenna gondolka
- łatwy w prowadzeniu
- pompowane amortyzowane koła - dzidziuś nie czuje wybojów
- doskonały na dalekie spacery,
- przystępna cena
- znakomity wózek do prowadzenia przez wysoką osobę, my z mężem jesteśmy wysocy i kupując wózek musieliśmy brać to pod uwagę,

Wady:
- dość ciężki, aczkolwiek można się przyzwyczaić, ja znosiłam albo czasami ściągałam go z 2 piętra,
- zajmował dużo miejsca w bagażniku, ale się mieścił

Wózek jest źle wyważony w momencie gdy lżejsza gondolka zamontowana jest do przodu i w dodatku złożona na płasko. łatwo go wtedy przechylić w tył - czasami za łatwo

Używaliśmy go od listopada 2007 do lipca 2008 i szczerze mówiąc nie zamieniłabym go na inny model. Przez ten czas tylko raz złapaliśmy gumę, ale nowa dętka to koszt ok 7 zł
Z wygody zmieniłam go na lżejszą spacerówkę ;)
a co powiecie o Ballerinie o Bartatinie bo te opcje też biore pod uwagę:)
image
image
Dla mnie jedyna wada w maricie jest dosc głosna budka gdy sie ja składa.
zuuza - właśnie dlatego Marita została skreślona z mojej listy wózków :/

Chociaż świetnie się prowadziła, miała dużą gondolę itp. :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

do góry