Widok

wózek podwójny phil & teds ktoś uzywa?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam,tak jak w tytule,czy ktoś używa podwójny wózek marki phil& teds calssic lub vibe?zamierzam kupić ale chętnie poczytam opini
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, uzywalam jakis czas temu , dopoki synek byl noworodkiem to sie sprawdzal, pozniej jak maluch coraz mniej spał w wozeczki a wiecej czuwał to wkurzal sie ze nic nie widzi bo nad nim bylo siedzisko siostry a on w "hamaku". Szybko sie go pozbylam i kupilam podwojnego maclarena i nerwy sie skonczyły. Ja osobiscie nie polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
potrzebujesz wozka dla blizniakow czy dzieci z mała roznica wieku?
podpisuje sie pod tym co napisala poprzedniczka
ja musialam pchac ok 40kg i plecy mi nawalily, jak najbardziej maclaren jest the best.

choc teraz jak zobaczylam stokke crusi bodajze, to moj faworyt jest super. na szczscie nie moj problem, mam dzieci 2 z roznica 1.9misiecy i nie wyobrazam nie miec wozka podwojnego typu maclarena, ale ja z tych co spedza po 3h w zimie czy nie na dworzu i jestem bardzo samodzielna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
dla dzieci z mała roznica wieku polecam zwykła podstawke do wozka u nas sie sprawdzila w 100% , teraz mała prawie z niej nie korzysta i ciagle na nozkach bo wychodzimy wszedzie z pojedynczym maclarenem.
A ja polecam Britax B-Dual :) Niemowlak sobie spokojnie śpi w gondoli a dwulatek jak się zmęczy (albo zaczyna zwiewać :p) to wsiada na dodatkowe siedzisko i można się szybciej przemieścić :))
Szkoda że dwa lata temu go nie miałam ;p :(
no ja bliżniaków nie mam,jedno ma 6-cy i drugie 2 lata,niestety wyjścia na miasto sobie nie wyobrażam ponieważ starszy ma etap uciekania,takiej"zosi samosi" więc coś musze wymyśleć a na dodatek lubi pospać w ciągu dnia więc po dłuższej przechadzce robi się problem
To polecam Ci maclarena podwojnego, wszedzie sie z nim zmiescisz, ja bylam z niego bardzo zadowolona, sprzedalam bo mała nie chciała juz jezdzic w wozku i przesiedlismy sie na jednoosobowy(rowniez maclaren), jak wyruszamy gdzis bardzo daleko to biore wozek z podstawka, tylko ze moja nie ucieka wiec problem odpada.
jeśli zależy Ci na czymś z pompowanymi kołami to polecam Mutsy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja mialam phil&teds i jestem zadowolona. Miedzy chlopcami jest roznica 2 lata. Maly na poczatku spal w tym kokonie, a starszy na gorze (z przodu), potem jak maly zaczal wiecej kumac itp, to wkladalam Go do przodu, a starszy chodzil pieszo. Jak sie zmeczyl, to wkladalam Go na nizsze siedzenie. Z tym, ze moj Oscar(starszy) od 2 lat juz chodzil pieszo i to dosc duze dystanse. Wiec jak gdzies dalej szlismy, to siadal na dol i nie mial z tym problemu. Ty masz 6-miesiecznego dzieciaczka, wiec juz siedzi i mozesz Go czesciej sadzac, a nie miec caly czas na lezaco. Czyli dzieci bez problemu pomieszcza sie we wozku i kazde z nich bedzie mialo widok. To jest fajny wozek jesli zalezy Ci na szerokosci wozka. Bo maclaren jest super (ja mam w tej chwili, ale pojedynczego), ale za to jest szeroki.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki dziewczyny,to duży wydatek więc się mocno zastanowię,ogladałam też w necie te britax B-duo...też z opinii ciekawe ale jak w praktyce?najgorsze,że ani p&T ani tych britax nie ma w stacjonarnych sklepach tylko trzeba kupić na oko z mozliwościa zwrotu:(
britaxa widziałam kiedyś w akpolu
P&t mozesz zobaczyc na zywo w bobowozkach w Gdyni przynajmniej byl tam jak kupowalam maclarena. Zadzwon do nich i sie zapytaj czy maja na stanie.
P&T est w bobowozkach w Gdyni, Britax jest a przynamniej byl w akpolu w gdyni, przed ewentualnym wyjazdem zadzon dzien wczesniej.

jestem z Gdyni, mam P&T Vibe ale ten czterokołowy, 3-kolowy był dla mnie malo stabilny, mam tez kokon, jesli chcesz przyjedz poogladasz, przymierzysz sobie, aj ajezdzilam do Bobowózków 3 razy przed zakupem, tym bardziej ze wydatek spory, placilismy 3.5 tys ale chcielismy nowy, wiec trzebabylo to przemyslec.

szkoda ze niektore z tych które udzielaly sie w atku, jeszcze rok temu wychwalały wózek pod niebiosa a dzis wcale sie do tego nie przyznaja a prezetuja zdanie odmienne, na podstawie waszych, domniemuje sie ze szczerych opini, niektorzy podejmuja albo choc rozwarzaja decyzje.

Fajny jest tez Baby Jogger dla dójki, waski w rodzaju P&T, sprtniejszy ze ma dwa prawdziwie spacerowe siedziska, mozna przeksztalcic w wózek pojedyńczy, to tez wielka zaleta P&T, bo mozna uzywac z jednym dzieckiem, co przy dwojce pewnie bedzie sie zdarzac dosc czesto i amsz wtedy wózek dla jedneg.
image image
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2291

to ten Baby Jogger, mozna kupic od razu opcje tylko zjedna gondola i z dwoma siedziskami spacerowymi, mozna tez szukac uzywanych

a P&T

mamy własnie ten:

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2606&%3CosCsid%3E
image image
tak sobie myśle ,że bez względu na to jaki model kupię musi on też podpasować dzieciom,a co jeśli nie trafie z wyborem? bo też to musze wziąć pod uwagę,ogólnie znalazłam model britax w atrakcyjnej cenie ale póki co jest niedostępny http://e-kidi.pl/wozki/807-britax-b-dual-spacerowka-neon-black-siedzisko-neon-black.html no P&T to już wyzsza półka cenowa mimo ,że w promocji http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=719
ale dziękuje dziewczyny jeszcze raz,a może jest ktoś z Gdanska lub okolic kto da się przymierzyć do wózka:))
a gdzie mieszkasz? jak będę we Wrzeszczu to mogę dać się przymierzyć do Mutsy jeśli Ci on odpowiada :)
Kasia,

ak bylam w ciazy jechalismy wlasnie do Bobowozkow przy przymierzac starsza, bo mlodszej jeszcze nie bylo, i tak 3 razy czy ona dobrzez sie w wozku czuje, ty masz juz dwojke bedzie ci latwiej,

Britaxa moze pojechac i tez pomierzyc nie musisz przeciez kupowac,

a jak za duzy wydatek (my kupowalismy nowy bo pierwszy mielismy od kogos mimo z enowy a mielismy potem problem z serwisem, drugi mielismy juz kupionu=y w salonie Emmaljunga, serwis na miejscu, wozki zastepcze i wszytko od reki, dlatego tez ten podwojny zdecydowalismy sie kupic takze nowy, ale to takie nasze widzi mi sie przez ktore przemawialo nasze nienajmilsze doswiadczenie z pierwszym wozkiem) mozna kupic uzywany.

jak co pamietaj jestem z gdyni i jesli ams zochote to przyjedz pomierz.

Zycze udanego wyboru:)
image image
ok,dzięki:) jeśli chodzi o vibe...bo odnoszę takie wrażenie,że po rozłożeniu głównego siedziska na płasko dziecko nie ma zabudowanej budki od tyłu tzn tak jak widze na filmikach i fotkach to jest wolna przestrzeń ,nie ma żadnej ochrony przed wiatrem ?obecnie mam dla malucha x landera i dla starszego freestylera peg perego więc jestem przyzwyczajona do tego ,że żadna pogoda nam nie straszna:)jednak nie da się uzywac dwóch wózków jednocześnie i czas na zmiany
a ja mieszkam na obrzeżach Gdanska- Otomin dokładnie:)
Ja Britaxa B-Dual kupowałam w Akpolu w Gdańsku, ale to było jakoś chyba w listopadzie :P jak był w promocji :) Gondolę dokupiłam później przez neta, bo w Akpolu strasznie cena poszła w górę :P
Mi zależało na tym, żeby mieć normalną gondolę dla niemowlaka i opcję 'wrzucenia' starszego jak mu sie znudzi chodzenie albo jak trzeba sie gdzieś szybciej przemieścić.
A warunkiem kluczowym było to żeby mieścił się do windy w wieżowcu i żebym mogła sama zejść z nim z nieszczęsnych 8 schodów z parteru :PP
Jestem z Wrzeszcza, jak będziesz chciała mozesz go u mnie obejrzeć na żywo :)
Kasia ja gondolę do Britaxa kupowałam właśnie w tym sklepie :) tez było że niedostępna - zapisałam sie na powiadomienie i następnego dnia już była dotępna, a za 2 dni miałam ją w domu :))
dzięki szuwarkowa ale w tym .tyg. nie dam rady bo cała moja trójca chora:( a gondolki chyba bym nie kupowała bo mały zaraz 6 m-cy skończy i sobie podaruję te opcje:)możesz podac meila ,może uda nam się złapać :)
No w tym tyg. to mnie już praktycznie nie ma, tzn. w piątek wyjeżdżamy i wracamy w poniedziałek :)
Wiem że twój juz raczej na spacerówkę - ona się na płasko rozkłada więc spoko (ten wózek ma opcję ze wkłada sie ten kokon i można tak wozić już od noworodka), ale chodziło mi o to że w tym sklepie e-kidi zamawiałam i właśnie nast. dnia jak złożyłam zapytanie to juz mieli na stanie towar :)) i mogłam zamówić :)
mój mail: j.nowinska@wp.pl
Tak,

Kasia, tam jest tylko doczepiana taka folia (nie jest szeleszczaca, masz takie okienko) albo na lato siatka, na takie koleczki, chyba po 4 w kazda strone, wiec wtedy jest ochrona z tylu glowy, a buda naciaha sie bardzo az prawie na nozki.

Jestem zadowolona, ale na dzien dzisjeszy kupilabym Baby JOgger, dlatego ze ma dwie normalne spacerówki, moja uz 3 latka, bardzo czesto śpi na dworzez jeszcze. NIesyety zamiast wtedy obejrzec go na zywo, zapytalam kolezanke co go ma, i ona powoedziala ze spacerowki sa kubelkowe nie rozkaldane, wiec go odrzuciłam, a teraz wiem ze sa rozkąłdane, no ale mój bląd bo ogladalam go niedawno nawet i byłby dla nas ok, nawet teraz, ale moaz by mnie juz z domu wyrzucił:):)
image image
ja kupilam viba uzywanego, ale kupowalam go 2 lata temu, nawet 4kolowego vibe nie bylo w ofercie.

i tak obie moje corki sa b.duze, wysokie, Nell na 6mce wazyla ok12kg, tak, i dziecko na najwyzszych centylach plus ze wzrostem sie nie miescila na centylach i tak, 12kg wozek, blanka wtedy wazaca ok.14kg i 12kg Nell, pchalam 40kg, moje plecy mi nawalily, mi jakos ten wozek nie podpasowal , uderzalam nogami o siedzisko, wlozenie na dolne siedzisko graniczylo z tym, ze ja ledow co wyrabialam z plecami itp, do tego zima itp. aha sa ciezsze wozki i super sie prowadza, ten mi sie nie sprawdzil, choc widze, ze sa zadowolone dziewczyny, wiec zalezy komu podpasuje. na szczescie sprzedalam za ta sama cene co kupilam, ja jestem cicha fanka stokkusiow, a dopiero rok temu wprowadzono oferte wozkow podwojnych, teraz mam dwa wozki maclareny i jest ok, i tak sobie z mezem na wyjaz=ach radzilismy,

aha niestety nienawidze pompowanych kol, to byl moj pierwszy i ostatni wozek na pompowanych kolach.
a baby jogger city select duo?użytkuje ktoś?czy ma wygodne siedzonka dla dzieci i jak się sprawuje w użytkowaniu?
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2224&
dokąłdnie jak ten z linka:

Baby Jogger City Select DOUBLE,

ma kolezanke co uzytkuje, jest bardzo zadowlona.
Ja ogladalam go na zywo w Bobowozkach, tak jak pisalam szkoda ze wczesniej nie sprawdzilam ze spacerówka sie rozkłada, bo myslałam ze jest kubełkowa, napewno bylby to teraz nasz wózek.
image image
no właśnie muszę po weekendzie pojechać na przymiarki:)czytałam,ze siedziska do 15 kg a starszam teraz wazy 14:)
a siedzonka ponoc kubełkowe ale reguluje się do pozycji leżącej cały fotelik a nie oparcie
a to widzisz, ja tylko poczytalam podpis pod opisem z tego linka, ze rozkladaja sie do pozycji lezacej,

daj znac po przymniarce
image image
oki,mam nadzieje,że sprawnie mi pójdzie:)
Kasia,

wczoraj mialam farta i spotkalam dziewczyne z takim wozkiem (Baby Jogger) w autobusie.

Jedno dziecko roczne, drugie 2,5 roku (dopytalam, nosiło ciuszki 86/92), była bardzo zadowolona, mówiła ze uzywa od samego poczatku, i na moje pytanie jak mysli do kiedy to starsze sie tam bedzie miescic, to powiedziała ze spokojnie jeszcze rok pojezdzi bo ma sporo zapasu (fakt chlopczyk, normalny, nie jakis pulchny).
Siedziska spacerowe sa rzeczywiscie kubelkowe, rozkładane prawie do leżacych poprzez odchylenie siedziska do tylu (zostaje minimalny kont nachylenia, noz moznaby sie zgodzic z producentem ze pozycja leżąca).

Uzywala zarowno konfiguracji gondola/spacerówka jak i teraz spacerowka/spacerówka - powiedziałaze ta druga opcje woli. Miała akurat ustawione dwas iedziska przodem do siebie, tylem do kierunku jazdy.
hej,czyli przemawia za tak?:)
Mimo ze mam P&T Vibe i czterokołowy wiec ten stabiliejszy, uwazam ze ten Baby Jogger jest o wiele lepszy. A cena sporo nizsza
image image
a jest vibe czterokołowy? bo wiem ,że model verve na pewno,a dzisiaj byłam na placu zabaw i właśnie była kobitka z baby jogger i troszkę ją wypyatałam,ogólnie wózek fajny z wyglądu:))
Vibe jest trzykołowy a Verve czterokołowy
image
image

image
tak też myślałam:)a co do ceny to maja bardzo zbliżone,ja więc staje przed wyborem między vibem a baby jogger city select..
Polecam fotki porównawcze P&T i BJ
http://www.bestbuggy.co.uk/2011/05/philteds-verve-vs-baby-jogger-city-select/
image
image

image
tak, mam ten czterokolowy Verve, dzieki za czujnosc.
image image
no to jutro jadę się przymierzac do bobowózków ,szkoda tylko,ze ten sklep taki mały i nie ma gdzie pomanewrować wózkami,dam znac co wybrałam
po ciężkim wyborze kupiłam baby jogger, nie ukrywam,że na pewno jest większy od P&T.może nie tak zgrabny ale mam nadzieję,że się u mnie sprawdzi ,byłam na spacerku dziś i trzeba nabrać wprawy w manewrach tym wózkiem,ale wizualnie P&T chyba ładniejszy ,tylko krótka rączka i kolankami o siedzisko się uderza więc trzeba przywyknąć do mniejszych kroczków,pozdrawiam i dzięki za porady
Kasia,

a jakich rozmiarow jest twoja 2latka i jaki ma zapas w tym siedzisku?

Maja ma 3 lata ale jest mała, nosi ciuchy 86 niektore 92, wazy 12 kg i zastanawiam sie ile by w tym Baby Jogger jeszcze pojezdzila czy byloby jeje swobodnie.

Ona jeszcze duzo spi na dworze i caly czas trawie ten Baby Jogger
image image
hej,mój Filip ma 2 latka ale jest duży,ciuszki na 98,w każdej spacerówce jest za wielki ,w tej może usiąść w miare swobodnie,zimoewe ciuchy już odpadają,mieści się jeszcze w siedzisku tzn budkę mogę opuścić ale zapasu nie ma.przejeżdzimy lato i konien na tym
Witam,

w jakim wieku zaczęłaś sadzać młodsze dziecko na przednim siedzisku? mój młodszy synek nie chce już leżeć w gondoli bo nic nie widzi...:(Pozdrawiam
Witam, od kilku miesięcy posiadamy wózek verve, oto moja opinia:
Wraz z urodzeniem się drugiego dziecka postanowiliśmy wymienić wózek. Phil and teds verve wydał się idealnym rozwiązaniem. Niestety w praktyce nie jest tak kolorowo. Kokon/ gondola była użytkowana zaledwie kilka razy. Już po miesiącu młodszy syn się do niej nie mieścił mimo że nie należy do olbrzymów - jest przeciętnej długości. Przez pierwsze 4 miesiące korzystaliśmy nadal z drugiego wózka ( Maxi Cosi ) ze względu na gondolę. Teraz jest trochę lepiej, choć na dole może leżeć tylko mniejsze dziecko. Starszy bez problemu wkłada rączki pod błotniki i chwyta w trakcie jazdy za koła co jak łatwo się domyślić nie jest bezpieczne. Kolejną wadą jest mocowanie dużego siedziska - gdy dziecko pochyla się do przodu ciągnie za sobą oparcie!!! Budka do dodatkowego siedziska jest śmiesznie mała- nie spełnia żadnej funkcji. Budka do dużego siedziska jest za to olbrzymia co jest dużym plusem ale jej mocowanie pozostawia wiele do życzenia - gdy jest rozłożona mój syn nie ma problemu aby ją przesuwać, składać czy nawet zdemontować!
Plusem jest możliwość zamontowania fotelika samochodowego ( w naszym przypadku maxi cosi).
Kolejnym plusem jest wielkość wózka po złożeniu - zajmuje naprawdę mało miejsca i nie trzeba demontować dodatkowego siedziska.
Wadą jest ciężar wózka - mam ogromny problem aby włożyć go do samochodu
Plusem jest jego łatwość i wygoda w prowadzeniu oraz ręczny, mocny hamulec.
Kiepsko została rozwiązana regulacja pochylenia oparcia w dużym siedzisku - jest mało funkcjonalna i czasochłonna.
Zaletą jest możliwość przełożenia mniejszego siedziska z dołu na górę i odwrotnie bez konieczności wyciągania i budzenia dziecka.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

do góry