Widok

wrodzone wady serca

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój synek urodził sie miesiąc temu z wadą serca i będzie operowany w Łodzi.Czy Ktoś tam może robił zabieg?Jacy tam są lekarze?Dobrze obchodzą się z dziećmi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jechaliśmy własnym transportem

A mogłabyś mi jeszcze napisać czym jechaliście do Łodzi?Bo my musimy załatwić transport w zakresie własnym i będziemy się starać o przewóz karetką.

w domu zsiniała tylko raz bo potem praktycznie cały czas spędzaliśmy w szpitalach najpierw w AM- w gdańsku a potem już w CZMP w Łodzi. W Łodzi przed operacją była już coraz bardziej niewydolna.. i coraz częściej saturacja jej spadała ale wtedy już była pod opieką lekarz..

justi30 przepraszam,ale nie było mnie przez kilka dni w domu i nie mogłam Ci odpisać.

ewaaa42 czy Twoja córeczka zsiniała tylko raz czy powtarzało się to?

Druga córcia urodziła sie super zdrowa, bez najmniejszego nawet szmeru, wiec nie martw sie na zapas, wszystko będzie dobrze. Ale rozumiem Twój strach, miałam podobnie w drugiej ciąży (w pierwszej o wadzie dowiedziałam się dobę po porodzie i był to dla mnie straszny szok i cierpienie).
o kurcze szkoda że nie ogladałam..

cholipcia,nie widzialam:/

dziś w DTVN był własnie dr Jacek Moll :)

a czy ktos wie czy mozna to badsanie zrobic gdzies w gdyni albo wejherowie?

beax mam nadzieję że drugi maluszek zdrowy! :)
ja strasznie boję się drugiej ciąży.. że bede musiała znowu przechodzić te straszne chwile związane z chorobą dziecka..

Jak szłam prywatnie, nie musiałam mieć skierowania.
Ja mogę odpowiedzieć, bo też mam dziecko z wadą serca (operował cudowny profesor Moll) i przy drugiej ciąży zrobiłam echo serca płodu w Invikcie, u doktora Macieja Chojnickiego (jest specjalistą). Kosztowało mnie to 2 lata temu 130 zł i nie miałam szans na NFZ (zbyt długo się czekało), wiec dla swgo spokoju zrobiłam prywatnie. Badanie trwało okolo 15 minut i było bardzo dokładne.Pozdrawiam, Bea
podbijam i nadal czekam na odpowiedz..

annomario-czekam na odpowiedz apropo tego badania...

annamaria, mi też się świat zawalił jak niedługo po takim wysiłku jakim jest poród dowiadujesz się że Twoje dziecko nie jest zdrowym różowiutkim maluszkiem, a maluchem który na samym początku będzie musiało stoczyć cięzką batalie o swoje życie...
też nie wiedziałam w ciąży, mówiłam wtedy: a gdybym wiedziała to może coś... ale z perspektywy czasu nie żałuję że nie wiedziałam w ciąży że moja córka ma wadę serca, tak na prawde co by nam to dało? tylko nerwy, a nic i tak nie moglibyśmy w ciaży na to poradzić..

ps:gdzie mozna zrobi to echo serca płodu?czy trzeba miec skierowanie czy idzie sie bez i sie płaci?

hmm....to zes mi teraz dala do myslenia:/ Kurcze..wkoncu lekarz powinien wiedziec co robi... Z drugiej strony u mnie to jest koniecznosc te globulki...jakbym ich nie brała,to byłabym jedną wielką chodzącą infekcją ze stosem bakterii...,a lałoby sie ze mnie jak z kranu(i tak sie leje,podpaski to moja codziennosc,paczka na tydzien:]) No nic,za klika dni wizyta to wypytam w tym temacie szczegółowo moją ginkę...

Justi30 ja stosowałam te za 50zł i brałam je tylko przez tydzień w 3 lub 4 miesiącu ciąży.A lekarz ginekolog zapewniał mnie,że nie zaszkodzę dziecku.Ginekolog niewiele informacji Ci udzieli,proponowałabym iść zrobić echo serca płodu.Ja naprawdę żałuję,że nie pokusiłam się o to badanie w czasie ciąży.Byłabyśmy (ja i szpital w którym rodziłam) przygotowani na to,że mały ma wadę serca,a tak ... świat mi się zawalił.

julek nie będzie tego cierpienia pamiętał! a operacja jest jedynym wyjściem żeby Twój syn mógł żyć!

pozdrawiam
Ewa

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry