Widok

wrześniówki 2008 - 14

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No wiec przenosimy sie tutaj.

Zaraz lece do pracy, ale w poludnie znow zajrze :)

ciao
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ja się melduję :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
witam :)

zamówiliśmy obrączki :) kolejna rzecz do odchaczenia

papilio1@op.pl
ja mam nadzieję swoje niedługo odebrać :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

sa tytanowe, wykańczane na efekt mrożenia, czyli takie zmatowione ale nie porysowane :))) nacinane po obu stronach i obie z diamentami
facet robi tylko z diamentami z żadnym innym kamieniem, więc takie wzięliśmy :)

nigdzie takich nie widziałam, więc zdjęcie wam pokaze jak już je dostaniemy :)

papilio1@op.pl
a gdzie je wyszperaliście ?

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

na jarmarku :)))))))))
facet z tytanem, on się woli nazywać artysta-plastyk, ale my pozostajemy przy nazewnictwie facet z tytanem, hihi , już w zeszłym roku go wypatrzyliśmy i mieliśmy nadzieję, że w tym też będzie :) no i jest

przyjął zamówienie, ale realizacja dopiero jak wróci po jarmarku do domu, wtedy je zrobi i nam wyśle :)

papilio1@op.pl
aaaa,
to ja chyba wiem, który to ten facet z tytanem :)
w zeszłym roku podziwiałam jego wyroby,
na jarmarku będę dopiero w sobotę (dobrze że w ogóle)
to sobie znów popatrzę :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

moja koleżanka jak usłyszała że nie dość ze tytanowe obrączki to jeszcze na jarmarku zamówione, to zrobiła taką minę jakbyśmy je sobie sami z drutu zespawali :))))) ... siakaś taka zniesmaczona ... że "jak można kupić w takim miejscu obrączki slubne, ja mam z Kruka" ... hihi, moje ulubione podejście ... tylko się uśmiechnęłam :)))

papilio1@op.pl
Cześć Dziewczyny! Widzę, że już 14... dużo mnie chyba ominęło:) weekend był troszkę nieudadny przez tą wredną pogodę, nawiedziła nas burza na campingu i pioruny walił w jezioro oddalone od nas o...może 4 metry:] ale żyjemy:)

Mysiorka no to niezłe przeżycia!! :)

Melduję się!
Jestem padnięta, wyglądam jak wrak... noc spędzona na czuwaniu przy chorym psie i nocnej wizycie u weterynarza. Jak nie urok, to...

Tokio - a nawet jakbyście sobie z drutu zrobili, to co to kogo obchodzi? To Wasze obrączki... :) A z drutu na pewno by były unikatowe :D

ee tam, niektórzy nie rozumieją :) aż chciałam sprawdzić czy koleżanka nie ma przypadkiem doczepionej karteczki z ceną do tej jej obrączki :D i certyfikatu kamienia :))) ale fakt, piękną miała tą obrączkę :D

papilio1@op.pl
Zastaw się, a postaw się! :/

My też mamy z Kruka, ale nie dlatego, że musimy mieć markowe, a dlatego, że nam się podobały, a złotnika który by nam takie zrobił nie znamy. Szczyt burżujstwa to nie jest i myślę, że z głową.

Najważniejsze, żeby każda z nas była zadowolona ze swojego zakupu! :]

hihi, żebyś nie pomyślała, ze ja nagle gardze wszytskim co markowe :))) nieeeee :))))) ja z politowaniem patrzę na koleżankę co uważa sie za kogoś lepszego ode mnie bo ma z Kruka obrączki :)))) hihi

papilio1@op.pl
Nie pomyślałam tak - gdybym tak pomyślała, to w życiu bym się nie przyznała, że mamy z Kruka :P :P :P :D

Tokio nie przejmuj się:P My kupiliśmy obrączki w małym jubilerze w Rumii, który zerżnął wzory Apartu i mamy identyczne jak od nich, a w cenie sporo niższej i do tego sami dobraliśmy sobie szerokość:)

nie no, ja się nie przejmuję :) nie jestm typem zazdorśnicy, jeśli ktoś ma coś "lepszego" niż ja "a nasze obrączki będa najwspanialsze, bo będą symbolem naszej miłosci ... i to jest najważniejsze

papilio1@op.pl
nasze też będą najpiękniejsze mimo że grawer się nie spisał:] bo napisałam jak kura pazurem :/

my też mamy jak kura pazurem grawer;/ troche lipa ale z drugiej strony to tylko szczegół..

ewaaa42 napisał(a):

> my też mamy jak kura pazurem grawer;/ troche lipa ale z drugiej
> strony to tylko szczegół..

Też tak myślę, chciałam żeby było ładnie, ale są ważniejsze rzeczy do przejmowania się niż to;)

a my nie mamy pewnosci, czy sie tekst graweru zmieści na obrączce, zwłąszcza mojej, bo dużo mniejsza :) ale się uparliśmy na ten tekst a nie inny, najwyżej będzie nieczytelny, może za ciasno, może za mały, a może w 2 rzędach :) ale my i tak wiemy co tam będzie napisane :)

papilio1@op.pl
a mi znowu suwaczek się zaciął, bo powinno być 33:) gdybym wiedziała, że dziś znów nam przełożą rolety, to nie brałabym ze sobą tyle maneli i kasy, a pojechałabym do gildii, a tak boje się jechać do gdańska z taką gotówką i porcelaną w siatce:/ to jest kolejne niewykorzystane popołudnie

Mysiorka te suwaczki chyba się przestawiają o różnych godzinach, nie o północy ;) na pewno się przesunie!

No mam nadzieję:) Chociaż zaczyna mnie przerażać, że już w sumie miesiąc został... chyba dziś się umówię na próbną fryzurę i makijaż:)

my też już mamy obrączki - są już gotowe tylko jeszcze je zostawiliśmy bo w mojej mają być brylanciki :) , wczoraj je przymierzaliśmy tylko obawiam się że moja jest trochę ciasna, babka mówiła że to dlatego że jest ciepło i mam palce opuchnięte- mam nadzieje że miała rację bo później jak będą brylanty to już nie da rady ani zmniejszać ani zwiększać. Ale są na prawdę śliczne-takie jak chciałam
a fajerwerki odhaczyliście ??
http://katalog.trojmiasto.pl/rozrywka_i_gastronomia/imprezy_-_organizacja_animacje/
Cześć dziewczyny..

Noby coś do przodu, bo kupiłam bieliznę, choć myślałam, że będe z tym miała więcej kłopotu, ale...

Okazuje się, że bardzo zmiejsza mi się lista gości. I to nie z błahych powodów.. :( Choroba, żałoba.. :( NIe będzie moich rodiców chrzestnych.. Jakoś mi tak od wczoraj smutno :(

asia trzymaj sie ! mi wczoraj 4 osoby odpadły

W najgorszym wypadku odpadnie - tylko z mojej części rodziny 17-20 osób :(

Asia przykro mi, trzymaj się ciepło!!

kurcze, dużo osób ... szkoda by było, zwłaszcza chrzestnych szkoda
ale spokojne, jeszcz nie wiadomo na 100%

papilio1@op.pl
Też nie było by mi z tym przyjemnie:( Ale też nie ma co się długo tym przejmować i rozmyślać skoro nie ma się na to wpływu, a tylko radość ze ślubu może odebrać. Może są inne osoby, które chciałabyś zaprosić na ich miejsce? Znajomi dla których nie było miejsca?

A gdzie dostałaś bieliznę?

nam odpadlo w sobote jezioro przez ta zrabana pogode, starsznie bylismy zli..
a w niedziele bylismy u jednych i drugich chrzestnych mojego M. zeby dac zaprszenia, i bylo to bardzo ciezkie rpzezycie bo chrzestny jest strasznie dziwnym czlowiekiem:) ale dalismy rade i potem byla wielka ulga:)

jezeli chodzi o liczbe gosci to nam sie chyba jakos ladnie wszystko uda i bedzie przewidziana ilosc czyli 60 z malym hakiem:)

a dzis idziemy na pierwsze nauki, mam nadzieje ze damy rade:))

tripgirl nauki nie są takie złe!! Idź z dobrym nastawieniem.... ;) Ja po moich byłam zadowolona!!

masz racje, musze sie dobrze nastawic to przezyje:) mam nadzieje ze mnie nie zniecheca 1 dnia :D

u mnie 3/4 gości jeszcze nie potwierdziło udziału,
(nie lubię takiego zawieszenia)
7 osób już odmówiło,

a w sobotę się dowiedziałam jakie wpadki były u dziewczyny która miała wesele w mojej knajpie (zmienił się właściciel), np. na dzień dobry nie było powitania chlebem i solą, bo pan zapomniał,
ja to bym chyba z miejsca zawału dostała :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo, no tak mi sie w weekend rzucilo w oczy ze pisalas ze masz zwale..trzeba kolesiem ostro potrzasnac na ogarniecie, bo jak mozna zapomniec o czyms tak oczywistym na weselu! niech zmieni branze jesli w tej sie nie sprawdza :)

Salambo będziesz musiała bardziej dopilnować, ale może wszystkie takie spostrzeżenia sobie spisuj i jakoś pójdzie!

Buuuurza u mnie... mam nadzieję, że przejdzie!

wnerwia mnie to,
bo przecież nie mogę jednocześnie pilnować tego co na sali i brać ślubu w kościele,
trzeba się sklonować ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

i tu by sie przydala jennifer lopez jako wedding planerka :D

dokładnie ... skoro płacisz za kompleksową usługę ... powinnaś wejść na gotowe i nieczym sie nie martwić ...

papilio1@op.pl
Salambo, może by panu dać kartkę z wytycznymi...?

taki właśnie mam plan :)

wiecie, on teraz jest sam właścicielem (jakieś tam kłótnie wewnątrzrodzinne) i robi wszysto ale to wszystko sam, nie jest w stanie tego ogarnąć bo kto by był, trochę brakuje tam kobiecej ręki,
ale za późno jest juz na jakiekolwiek zmiany knajpy, po za tym tam jest naprawdę piękne miejsce i atrakcyjne cenowo,
pozostaje mi tylko dosadnie powiedzieć czego oczekuję

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

w środę jadę do poleczki na próbny :) mam nadzieję, ze będe zadowolona :)

no i chyba czas się rozejrzeć za jakimś fryzjerem w okolicy Siedlec :) nikogo tam nie znam, ale zobaczymy, pójdę do pierwszego lepszego na próbną i jak będę zadowolona to się umówię na dzień ślubu :) jak nie poszukam innego fryzjera :D może akurat znacie kogoś godnego polecenia w tych okolicach?

ps: dziś w końcu podpisujemy akt notarialny sprzedaży mieszkania :) sprzątanie i pakowanie mnie czeka :) szkoda, ze jeszcze nie mamy naszrgo nowego, i będziemy bezdomni przez miesiac, hihi :)

papilio1@op.pl
a nie mogę się nigdzie dodzwonić... ani do dermatologa (dostałam wysyp na twarzy mimo oczyszczania:/) ani do fryzjera a z rolet znowu zadzwonił kto inny i znowu opowiadałam swoją historię i znowu będę czekać aż przyjdzie szef i kolejna Pani coś się dowie w sprawie zniżki, bo ja nie odpuszczę

tokio to gdzie będziecie "waletować"? :>
Trzymam kciuki za makijaż, daj znać, jak będziesz zadowolona ;)

umówiliśmy się z właścicielami od których kupujemy, że przygotują nam jeden pokój i tam zrzucimy graty typu meble i nieużywane na codzień rzeczy :) a sami wyjeżdżamy na 2 tygodniue na urlop :) po urlopie 2 tygodnie pomieszkamy u kolegi, mieszka sam, a ma 2 pokoje i nas zaprosił :)

papilio1@op.pl
Dobrze mieć takich kolegów ;) Zobaczysz że miesiąc raz dwa zleci i będziecie na swoim!!

TYLKO NIE DZWIGAJ ZADNYCH KARTONOW!

wiem, wiem ... R. to mi nawet zakupów nie daje ponosić :)))) hihi, z zakupów wracamy ja z torebusią a on z siatami :D

papilio1@op.pl
ależ kombinacje alpejskie :)

fajnie że będziecie niedługo u siebie,
ja tęsknię za swoim mieszkankiem,
chciałabym żebyśmy mieszkali sami, tylko to na razie niewykonalne :(

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Ja też bym chciała na swoje, a nie w wynajmowanym!! No ale co zrobić... :/

my dzięki Bogu mamy co sprzedać ... (tzn R. ma, kawalerkę w kiepskiej dzielnicy :PP ) i dizęki temu mamy jak wziąć kredyt na większ emieszkanie :) i w końcu będziemy na swoim, naszym, wspólnym, własnym :))) mieliśmy sobie z jednego pokoju graciarnię zrobić a sie okazuje, że od razu dzieciowy pokoik robimy :)

już zbieram klimatyczne gadżety na jarmarku i allegro ... kartonów w naszym (jedynym zdresztą) pokoju przybywa ... chodzić nei ma jak, hihi, meble z BRW już też w paczkach leżą, ale już niedługo ....

klucze odbieramy najpóźniej 20.09, czyli dokładnie tydzień przed ślubem :D czyli tak na prawde to zsczynamy nowe życie razem z nowym mieszkankiem :) alez się cieszę :)

papilio1@op.pl
Tokio... jakbyście mieli się wprowadzać 20.09. to pewnie część z nas będzie się bawiła na weselichach, a Ty będziesz sprzątać i ogarniać :D :D ;)

tak :)))) i pomyślę o was na pewno :) i będe trzymała kciuki :D

papilio1@op.pl
witam po 14
w sprwie pajdy z jarmarku.... skandal.... nie było. tzn w tym samym miejscu co co roku, nie było grilowanej pajdy ze smalcem!!
była za to gdzie indziej, ale nie grilowana i smalec taki sobie, za to ogóresek dobry!!

wczoraj nie miałam netu i nie mogłam się też pochwalić, że i pończoszki kupiłam. BIAŁE!! kupię zapasowe ecru, bo w razie jakbym nie podarła pierwszych to te będą bardziej pasować do czegoś innego.
nie mogę za to znaleść sukienki na poprawinowy obiad. ale ciśnienia nie mam.
jeżeli chodzi o sklep Triumpha, w którym to nie dostałam stanika, to było to w GaleriiB. słyszałam właśnie, że ten w Alfie jest nieźle zaopatrzony. chociaż wątpię, że dostałabym ten mój bo babki mówiły, że hurtownie puste.

hihi, kolejny zakup do odfajkowania :DDDD

papilio1@op.pl
coś mi szwankuje forum ,nie widac mojej wypowiadzi ....

hihi, kolejny zakup do odfajkowania :DDDD
ja sie twardo trzymam i zaklinam pogodę :)))) ma bć ciepło to pójdę bez pończoch :D

papilio1@op.pl
faktycznie skandal ten brak grillowanej pajdy,
a tak chciałam żeby M. spróbował :(

w niedzielę byliśmy w kinie na Mumii, efekty fajne, ale ta technika idzie do przodu, w trakcie nudnych fragamentów (typowo amerykańskie przebaczanie ojca z synem, bllee) umilaliśmy sobie czas całowaniem ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hihihi, od podstawówki nie całowałam sie w kinie :D ale fajnie :)

papilio1@op.pl
tokio napisał(a):

> hihihi, od podstawówki nie całowałam sie w kinie :D ale fajnie
> :)
>
No coś Ty:P Fajnie tak sobie pocmokać przy ludziach:)

tokio napisał(a):

> hihihi, od podstawówki nie całowałam sie w kinie :D ale fajnie
> :)
>

Ja za to w podstawówce się nie całowałam :P :D
Też chcemy iść do kina, ale teraz to nie wiem, czy psa samego zostawię na tyle czasu :/

tez bylismy wczoraj na Mumii tylko ze my w Gdyni w silcer screen, wy to chyba troche dalej ?:)

moj M. mowil ze to szmira, chociaz 2 poprzednie czesci bardzo mu sie podobaly:) ja sie usmialam bo lubie te glupkowate zarty w Mumiach :)

moka też sukienki nie mam!!!! Znalazłam fajne na Allegro, ale trochę się boję wydać 200zł. w ciemno (czyt. bez przymierzania). Akurat sukienka musi być dopasowana, więc czeka mnie albo szycie, albo jeszcze jeden rajd po sklepach :/

no właśnie, też się obawiam z allegro.
a przemarsz po sklepach już jako taki zrobiłam.... i nic. (jal na mój gust, oczywiście). bo że tak powiem, z nowych kolekcj jeszcze bieda, a ze starych i korzystnych w miare cenowo, już bieda.
poczekam ze 3 tygodnie i uderze znowu. tym bardziej, że już jestem zmęczona tym prawie 2dniowym poszukiwaniem.

dziewczyny w gdyni wiem, że są z trzy sklepy z sukniami wieczorowymi jeden w połowie świetojańskiej po schodkach przy sklepie z odzieżą w stylu inyjskim i takimi gadżetami- za przystankiem dosłownie. a następne dwa są na dole świętojańskiem, jak miniesz vero modę to skręć w prawo, na przeciw kościoła są sklepiki.... suknie są różne, niekóre hollywoodzkie z kamieniami do kostek itp. inne do kolanek, mniej takie strojne, wybór duży dosyć

Ja urzęduję teraz w Poznaniu, więc tutaj uskuteczniam poszukiwania! Chyba wybiorę się z moim Szymonem... ostatnie wspólne zakupy były bardzo udane, może i tym razem tak będzie.

my to się zawsze w kinie całujemy :)
właściwie to się całujemy zawsze i wszędzie, bo ja taka całuśna jestem :D

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hihih, a my chodzimy na film a nie do kina :))) jak to się mawiało kiedyś

w sumie to ja też uwielbiam się całować ... ale ... jakoś żadko to robimy ... hmmm

papilio1@op.pl
my generalnie też na film,
ale jak są takie nudne momenty to trzeba je urozmaicić :))

zastanawiam sie czy iść na ten film REC, boję się że to będzie kręcone taką metodą jak Project Monster, a po tym strasznie bolała mnie głowa :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja koniecznie pójde!!!!!!!!!!!!!!!!!
maniaczka horrorowa jestem .... nie przepuszczę takiej okazji

mam nadzieję, ze nie jest tylko tak przereklamowany jak Frontiere(s)

papilio1@op.pl
A Twój dzidziuś będzie potem zasypiał przy dźwiękach horrorowych ;) Jedna znajoma często odkurzała w ciąży, to jej córeczka teraz zasypia jak włączy jej odkurzacz; słyszałam też o przypadku, że mamusia była fanką heavy metalu i dziecko tylko przy tym zasypiało a przy muzyce poważnej wyło w niebogłosy;D

Oj nie poszłabym na taki film do kina...
Byłam na "Sierocińcu" to tak sobie nawkręcałam, że cały tydzień mi się wszystko przypominało.
"Rec" może być ciekawy, ale w domku :P

hihihi, sierociniec super :) najpierw w kinie potem w domu dla przeanalizowania oberzałam :)
mój R powiedział ze sam pójdzie, bo ja w ciąży .... taaa, ja mu dam, nie odpuszcze :D

papilio1@op.pl
Nie było mnie godzinkę i tyle wypowiedzi przybyło ;)

Dziś mam przymiarkę. Kurcze, tyle naczytałam się l tym, jakie chantilly robi przewały,że normalnie mam stresa :(

A co do moich gości, wielu jeszcze nie potwierdziło, ale podejrzewam, że wielu nie przyjedzie.
MOja chrzestna jest chora, więc nie przyjedzie, a wczoraj dowiedziałam się, że żona mojego ojca chrzestnego jest śmiertelnie chora. Strasznie mnie to dobiło. Jakoś tak powoli opada ze mnie radość na to wesele.. :(

Asia - oni wszyscy chcieliby żebyś się cieszyła, a nie martwiła ich problemami. Wiem, że to trudno, bo też aktualnie mam głowę czymś innym zaprzątniętą, ale musimy się jakoś trzymać i cieszyć tym dniem!

Tokio - na "Sierocińcu" to od momentu jak ta stara baba miała wypadek siedziałam z oczami zasłoniętymi, film do końca obejrzałam przez palce a później wszędzie widziałam dzieci. Pomijam, że strasznie nie lubię filmów, gdzie dzieciom dzieje się jakakolwiek krzywda :/

suwaczek mnie wkurza, rolety mnie wkurzają, bo znowu dezorganizują mi tydzień, fryzjer mnie wkurza, bo nie odbiera, dermatolog mnie wkurza, bo nie odbiera, znowu się dziś nawkurzam, bo moje przygotowania stoją w miejscu:(

A mnie wkurza hałas od kosiarki za oknem ;) I że nie mogę się ruszyć z domu, bo czekam na telefon, a z psem muszę wyjść :/

MNie rano wkurzyła jakaś cholerna mewa, czy koczkodan, czy inne ptaszysko, które o piątej rano postanowiło powydzierać się na moim parapecie!!!!!!!!!!!

O 5 rano to mój pies urządził sobie polowanie na pszczołę (czyt. musiałam wstać i ją zabić, inaczej by nie zasnął) ;)

z tego stresu zaczyna mnie boleć głowa, a tabletka migrenowa została w domu :/ Nie wiem jak przetrwam ten dzień:(

Mysiorka trzymaj się z tą migreną! Nie daj jej się!!!

Agata2209 napisał(a):

> Mysiorka trzymaj się z tą migreną! Nie daj jej się!!!
>

staram się zachowywać spokój- jestem zorganizowaną osobą i nie lubię jak ktoś po raz któryś mi coś przekłada i dezorganizuje wszystko, do tego mam wiele rzeczy do załatwienia, a czasu mało, kiedy się kończy o 16...

o matko same wkurzone :)

a "Sierociniec" super :)
sama uwielbiam ogladac horrory, ale ostatnio stwierdzam że już nie wszystki dla mnie, za bardzo się wkręcam, i nie cierpię tych brutalnych, gdzie krew się leje strumieniami

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo - te, w których ekran jest czerwony, są moim zdaniem bez sensu... jak już się ktoś do tej krwi przyzwyczai, to taki film nie robi żadnego wrażenia. Najlepsze są te, które działają nam na psychę :D Tam to można się bać!

heeeeej
kurde człowiek wyjedzie na kilka dni wraca a tu tyyyyle mnie omineło

wiec popierwsze
bylam na porzymiarce w agnes
sukienka jest boska
wszystko jest idealnie:-)
pani z agnes powiedziała ze jestem jedyna osoba która zmaowila ta sukienke wiec bedzie wyjatkowa:-)

w czwartek wyjechalam sluzbowo na polwysep
organizowalismy impreze i musiala jechac wczesniej wszystko dopilnowac
zaliczylam po drodzie kurs kite i windserrrrfingu
było bosko

po za m,eeega kacem jest super
zostało nam juz 10 zaproszen do rozdania

wszystkoi uklada sie wspaniale, a do slubu juz tylko 40 dni
jejeeeeeeee:-)

hihihi, spoko, wciłąś to cię zdążymy szybciutko zdołować ... cobyś zaradosna nie była :))))

hihi, żartuje, ale tak sie jakoś dziewczynom nie układa, ciągle coś pod górę ...

papilio1@op.pl
Agaaa imprezę mieliście w jakimś hotelu? :> Szukam fajnego hotelu na weekend poślubny.

Ja mam 19.08. próbną fryzurę, makijaż i przymiarkę, więc będę prawie gotowa...

my mieliśmy mieć weekend poślubny w falezie w jastrzębiej, ale ze względu na zabieg Mojego zrezygnowaliśmy, ale może się uda...

asia_ce powaliłaś mnie tym koczkodanem :))))

a ja dizś mam sporo roboty, liczei, licznie, liczenie :)ale daję radę, naforum też zdążę zajrzeć ... to sie nawywa dobra organizacja w pracy :)

papilio1@op.pl
:)

Ja dziś co chwilę gdzieś jeżdżę i jeszcze próbuję załatwić jedną sprawę, do której niezbędny jest komputer.. Chyba pojadę z komputerem na kolanach ;)

załatwiłam coś:) makijaż próbny na 13 sierpnia:) Ale Pani chyba jest niezła, bo innego dnia ma sesję zdjęciową i prowadzi centrum kreacji wizerunku:) Obym pięknie wyglądała po jej staraniach:)

a ja mam okres i sie czuje jak wielki balon :))

a ja nie mam i przy tobie balonie to czuję sie jak sterowiec .... :D

papilio1@op.pl
no to jestesmy taki dream team mozna powiedziec ;)

a ja zaraz będę miała okres,
a po nim ...... zaczynamy się starać o dzidzię :))
trzymajta za mnie kciuki :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo trzymam!! :)

A ja też w trakcie okresu... co to, wrześniówki nawet cykle mają podobnie? :P :P :P

podobno kobiety ktore ze soba rpzebywaja dostraja swoj okres do siebie nawzajem :D a ze my przebywamy, tylko ze w rzeczywistosci wirtualnej -to co, tez sie liczy :))

hahaha dzieki, licyzlam na to:-)

impreza byla na plazy
nie słyszalyscie o największej bitch pary ostatniego weekendu?:-)

hahaha tak sie smielaismy z tej naszej imprezki
ale na powaznie
to imporeza cykliczna
w zeszłym roku było 7.000 ludzi
a w tym przewidywali na 10.000.... musze sprawdzic w raporcie ile bło na prawde

w przyszłym roku obowiązkowo wszystkie forumki bawia sie na kolejnej edicji imprezy
oczywiscie w strefie VIP:-)
jeeeee

co do hotelu to we władyslawowie jest hotel pekin
nasi goscie byli zadowolni, ale ja bym ci polecala cos innego

musze poszperac w ulubionych stronach, zaraz napisze

Agaaa z góry dzięki ;)

Agata jakby co przypominam, że wspominałam o hotelu faleza w jastrzębiej- bardzo nam się podobał (nie byliśmy) w Internecie ze względu na odległość od morza... sam fakt zasypiania się i budzenia przy ich szumie jest codowną perspektywą:) ale póki co, nie jest nam dane:(

Mysiorka pisałam w tamtym wątku... brak basenu trochę ten hotel dyskwalifikuje...

aaaaa basen chcecie:) My mieliśmy jechać we wrześniu, a wrzesień ma być ciepły, może pojedziemy, może się uda, tylko trochę tym 'może' nie chce się łudzić...

My się szykujemy dopiero na październik, więc trudno będzie liczyć wtedy na ciepłą wodę w morzu...

Hotel Niedźwiadek sprawdź:
http://www.niedzwiadek.gda.pl/

Agata2209
http://www.bychowo.pl/

przecudne miejsce, atmosfera...

mmm:-)
polecam

wiem, że chcesz ten basen, ale tu jest sauna, spa itd;P a spójrz na to:
http://www.niedzwiadek.gda.pl/index.php?page=oferta&id=42

o kuzwa
w zeszłym roku na imprezie bylo 7.00
obstawialismy na ten rok 10 000
a było 20 000 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

:-)
sukces jejeeee
mam nadzieje ze dostane jakąs pozadna premie
:-P

Ładne, ale... oba bez basenu ;) Wiem, że się czepiam, ale w październiku to nie liczę na piękną pogodę i spacery...

chyba sama się skuszę na ten romantyczny weekend dla dwojga:) kąpiel perełkowa, płatki róż, śniadanko do łózka, masaże:) w sumie z tymi zabiegami i wyżywieniem za 2 os 380zł, to tak w miarę jest;)

Oj dziewczyno;) masz jacuzzi, różne sauny, zabiegi, spójrz na pakiet weekendowy:P ale Cię molestuję :P

Zobaczymy, wszystko muszę obgadać z mężem.

kurdemipanisprzątaczkazalałaklawiature,sp[acjaniedziała,jakieśdziwneznakisiępokazująniewiemocochodzi:)jasięu[[[op[orałamzobrączkami,fryzjerem,pazurami,krawcową...do[brajasiedzisnieodzywam[dopókimiklaiwiaturyniewymienią
|:*

No cena jest zachęcająca, to się zgadza. Zobaczę, co Mój powie. Chociaż on jak usłyszy cenę to od razu powie, że tam jedziemy. W Bryzie za mniej atrakcji zapłacilibyśmy 1000zł.

Kasiasta_2004 wszystko zrozumiałam, też idziesz do przodu :)

hehehedokładnie:)jaaaajeszczemisięc[iągleprzewizjanadółobraz:/wrrrrrrr

skuteczność oblicozna, a teraz kawusia i trochę plotek :)

papilio1@op.pl
Ja też kawuję ;)

siakiś pączuś by się do kawy przydał, ale pada, więc nie chce mi sie lecieć do sklepu ...

papilio1@op.pl
kupiliśmy dziś garnitur i dodatki...
i przy okazji odebrałam wynik tomografii głowy wynik leżał juz miesiąc do odebrania nie chce tu wprowadzać grobowej aury i prorokować bo lekarzem nie jestem ale umiem czytać i chyba nie do końca tak powinno być..
poraz kolejny życie staje mi przed oczyma, a ja mam jeszcze tyle planów tyle rzeczy chciałabym zrobić i przede wszystkim mam dla kogo żyć..

czułam, że to że moje życie od pewnego czasu wydawało mi sie bajką to tylko cisza przed burzą, wyć mi sie chce!

ojeeej ewaaa42 wszystko bedzie dobrze
ja tez ostatnio mialam problemy zdrowotne z głowka
tomograf, rezonanzs magnetyczny...ale wszyskto wyszło ok
u Ciebie tez tak bedzie, zobaczysz

3maj sie:-)

Ewa, spokojnie!!! Mocno Cię przytulam!! Nie ma co się denerwować, tylko z wynikiem do lekarza i wtedy zobaczysz, co będzie... Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku!! :*
PS My przeżyliśmy podejrzenie jaskry, też nie było dobrze, ale teraz czeka nas już tylko kontrola. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

ewaa nauczyłam się jednego- moje złowieszcze wnioski z wyników badań- nigdy się nie sprawdziły nawet jeśli wyniki były nie za dobre, długi czas walczyłam i chorowałam na nerki i sobie wiele razy wkręcałam przeszczepy i inne historie- dlatego radzę- nie interpretuj wyników sama! spokojnie, poczekaj na wizytę, bo sama i tak nic nie zdziałasz, 3mam kciuki:*

Dziewczyny, na poprawę humoru:
http://www.youtube.com/watch?v=pD2Qq-z7g04 >>> part 1
http://www.youtube.com/watch?v=0IDWS0S_IoA >>> part 2

kurcze net mi w pracy wysiadł,
co za straszne przeżycie :)

co do holteli to my sobie zarezerwowaliśmy romantyczny weekend dla dwojga w http://www.wyspazdrowia.pl/spa/dla_dwojga/id/1416/k/romantyczny_pobyt_dla_dwojga

mam nadzieję, że będzie super

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

fajna oferta, ale troszkę drogo jak dla mnie;)

fajna oferta...
ale cena koszmarna
za taka cene mozna wykupic wycieczke dla 1 osoby na 2 tyg last minute:-)

Dla mnie też trochę drogo... W Bryzie 1000zł. to już dużo...

kurcze, szybkie jestescie, juz 125 wypowiedzi od rana

tyle sie dzieje w naszym zyciu ostatnio.

Ja sie przyznaje bez bicia, ze nie nadazam.
Wzelam sie ambitnie sama za organizowanie wesela, bo chcialam zeby bylo inne, nie wiejska zabawa, ale cos takiego, co sie zapamieta, i tak jak sobie wymarzylismy w miejscu, ktore ma historie.

a teraz mam ochote to wszystko odwolac i z ta kasa uciec na seszele i tam wziasc slub: tylko my, bez calej tej rozkapryszonej rodzinki.

Kociol w pracy. I tak mnie zwolnili a ja glupia natura panny - ciagle sie jeszcze angazuje.
Musze nauczyc sie miec zlew kompletny, bo jak tak dalej pojdzie to nie wyrobie sie z weselem.

czas ucieka, ja si erobie coraz grubsza!! obiecalam sobie, ze do slubu bede wazyc 65 kilo, waga stoi na 70. no i lubie jesc.
zamkneli mi silownie, i teraz nie mam jak cwiczyc, bo musze daleko dojezdzac...

w dodatku jest 36 stopni i czapa z chmur. nie ma jak oddychac, i kurde myslec mi sie nie chce.

szlag by to

i tak moje problemy sa niczym w prownaniu do obaw ewy...trzymaj sie i daj znac co z tego wyczyta lekarz.

Ja kiedys juz PRAWIE mialam raka macicy, okazalo sie ze to pecherzyk graffa :))))
Rany, co za dzień ;)

Załatwiania od cholery! Jeżdżenia też!! Leje jak z cebra.. A JA W SPÓDNICZCE I SANDAŁKACH!!! Głupia ;P

Asia, żebyś się tylko nie przeziębiła!!!

Jescze dziś muszę (W TYCH SANDAŁKACH) jechać do Gdańska Głównego z suknią ślubną w worku ( W TYM DESZCZU!!), bo będĄ ją na mnie dopasowywać.
Ech.. Najwyżej pójdę na zwolnienie lekarskie :P

dziewczyny
snil mi sie dzis koszmar niezły
ze budzie sie po weselu i nie pamietam slubu i wesela
moj maz mowi ze to ze strasu a poza tym ze za duzo wypilam i film mi sie urwał
mama pokazuje mi zdjecia zebym sobie przypomniala
co za koszmar nie pamietac wlasnego slubu i wesela hahaha
a do tego na tych zdjeciach mialam okkkropna fryzure
:-)))

Agaaa mój znajomy nie pamiętał nic z mszy ślubnej, kazania w ogóle nie słyszał, dowiedział się z filmu...

ja też miałam taki sen :D i jeszcze miałam tak z kosciołem: śniło mi sie ze na drugi dzień nawet nie pamiętałam jak mi luby slubował :(

miałam plan jechać do gdyni centrum do banku, ale jakoś brak parasolki mnie odstrasza ;)

Mi się dziś śniło, że zbliża się wesele - kiecka niedopasowana, makijażystka i fryzjerka nie przyjechały - więc musiałam szybko się sama wyszykować. Kapela nie przyjechała, bo "nie przypomniałam się im".. Rany, ciekawe, co mi się będzie śnilo tydzień przed ślubem...

też miałam jakiś sen w stylu, że fryz nie wyszedł, że makijaż miałam sama robić i strasznie panikowałam, płakałam, suknia była okropna, a wszyscy na około jak na złość byli wyluzowani i super uśmiechnięci i z takim miłym wyrazem twarzy mówili, no to co, nic się nie stało, nie to jest najważniejsze, a mnie szlag trafiał:P

jak rezerwowałam ten pobyt to było taniej więc nas weekend wyniesie
1126 zł :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Jak dla mnie to i tak trochę drogo...

drogo drogo

ciekawe jak u nas ebdzie z podroza poslubna..nie wiadomo czy moj ukochany dostanie urlop
najgorsze ze okaze sie to w ostatniej chwili
masakra

kurcze Wy tu fajnie gadu gadu, a ja chwili wytchnienia nie mam w pracy.
tzn właśnie zrobił się mały luz.
pogoda nie nastraja!!

jadę dziś wieczorem do mojej kochanej świadkowej poplotkować, wymyśleć coś na panieński. i tu mam pytanie... jedna moja kumpela, namawia mnie na "striptizera", ja notorycznie odmawiam, bo wiem, że nie kręci mnie (choc raczej wyluzowana jestem, ale nie w tym rzecz).
już nie mam pomysłu jak jej odmawiać, bo chyba nie dociera.??????
a Wy robicie panieński wieczór (i jak)??

My robimy razem, dwa dni przed ślubem. Alkohol, słodkie, jakieś śmieszne gadżety i tyle...

ja nie robie i mam nadzieje ze mi nie zrobia - pan mlody bedzie bez rodziny i przyjaciol mieszkal ze mna u moich rodzicow, nie zostawie go samego z moaja mama bo mi ucieknie przed slubem :)
ja nie będe robić bo nie mam kiedy :)
a moja świadkowa tez po za Gdańskiem mieszka

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

A ja w tajemnicy przed moim nakręcam jego kumpli z pracy i świadka, żeby mu kawalerski beze mnie zrobili ;P

PS Może to już paranoja, ale czekam na pieprzony telefon, który nie dzwoni!!!!! Zaraz się wścieknę!!!

hehe :)
a ja czekam aż będę mogła iść do domu,
ale wskazówki w zegarze się nie poruszają :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

A ja łapię stresa przed przymiarką.. Oby chantilly nie wywinęło mi numeru...

Jak dobrze pójdzie, to jutro wkleję Wam moją sukienkę :) Pierwszy raz!!

eeeh, trzeba zwijac sie do pracy.
pogoda taka, ze najchetniej poszlabym spac, i to bez skory bo mi goraco.

mam ciagle wrazenie, ze o czyms waznym zapomnialam i ze juz za pozno...
wpadam w paranoje....brrrr od dzisiaj zostaje ksiezniczka i bede tylko tupac noga. kaze sobie wszystko zalatwic i niech bedzie jak sobie inni chca.
a ja bede sie tylko martwic czy paznokcie miec okragle czy kwadratowe ;)
maxaga czyżbyś oglądała Sylwusię? :D

a ja się zorientowała czemu tak boli mnie palec u nogi-bo paznokieć mi wrasta:( muszę sobie dziś wymoczyć i pokombinować coś

hehe :)
ja kwadratowe,
właśnie ide po pracy do paznokciowej,
skróce trochę szpony, bo mi się niewygodnie na klawiaturze pisze :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo pracowałam kiedyś z babką, która nie używała do pisania swoich palców, ale ołówka albo długopisu. Wszyscy się z niej śmiali, ale paznokcie zawsze miała zrobione i nigdy jej się nie niszczyły od pisania... :D

my robimy tydzień przed ślubem, najpierw w domku-on u siebie ja u siebie a potem gdzieś na miasto. Co kumpele uknują nie wiem... prezebieramy sie za gangsterki :) eleganckie spodnie czarne, białe seksowne koszule na to kamizelki, kapelusz i rewlower :D

agata - ja nic nie ogladam, nie mam na to czasu

wczoraj wzielismy film z wypozyczalni, nawet nie wiem jaki mial tytul - laska pracuje w tv, impreza, za dozu alkoholu, laduje w ozku z oblesnym typem no i dzidzia. caly film o tym jak sie do siebie dopasowuja

jak dla mnie niby smieszne, ale kurcze troche propaganda, ze niby malzenstwa kombinowane tez moga miec racje bytu - wystarczychcec(musiec) byc razem.

nie wiem, nawet jaki mial tytul :)
maxaga myślałam że obejrzałaś to co wkleiłam z youtube...

za wolny internet na youtuby
ja panieński robie w kawiaretonie na żabiance zamowię jakiś katering sałatki, przystawki po jednej kolejce kto co bedzie chciał a resztę to już każdy sobie :)

jak sie nam zachce to uderzymy na sopot ale ja sie na tańce nie nastawiam chyba ze mnie dziewczyny wyciągną ;]

co d wyników to gadałam ze znajomą lekarką telefonicznie podałam jej to co było napisane a ona powiedziała że tragedii nie ma trzeba tego torbiela kontrolować no i tak musze iść do neurologa ale nie uspokoiła trochę już nie wyję :)

No widzisz, spokojnie:* nie ma co panikować, szczególnie, że stan psychiczny, spokój ma bardzo duży wpływ na leczenie i rozwój choroby. Ja pogorszyłam swój stan właśnie przez nastawienie i psychikę.

jestem :)
pracowałam w pocie czoła :)

papilio1@op.pl
akurat, pewnie na rodzince posty skrobałaś ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Zaraz tam przeszpiegujemy :P :P

hahaha, jesteście okropne :)))))

ja po prostu jestem dobrze zorganizowana, mam podzielną uwagę i potrafię jednocześnie pracowac i sie na forum wymądrzać :)))) :) ale na początku miesiaca to jestm zawalona robotą :D

papilio1@op.pl
a u mnie przez cały miesiąc taka sama nuda :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

AAAAAAAAAAAAAA!!!!! Pożyczcie mi pilnik do paznokci!!!!!!!!!!

I po paznokciu.. :(

Dzisiaj zdechła psinka mojej kumpelki... Dziewczyna się załamała, a za niecałe 3 tygodnie ma ślub. Strasznie mi źle... :(

a ja dzis też przybita... Moja ciocia, która miała wylew 28.07 zmarła w sobotę... teraz mamy na głowie babcie która nie jest w stanie sama chodzić i 15 letniego kuzyna. Mieszkają z nami. Kocioł jest zero prywatności. wszyscy ryczą, wspominają... Całe załatwianie na głowie mojej mamy.... teraz spawa sądowa o opiekę prawną bo mój kuzyn został sierotą (ojciec zmarł 3 lata temu)...

I jeszcze jakby tego było mało chyba (wiem ze to głupio zabrzmi) duch cioci nas nawiedza...
Moja mama jest raczej racjonalną osobą i ostatnia na swiecie uwierzyłaby w duchy, zresztą ja też, a tu wczoraj wybiegła z kuchni z histerycznym płaczem ze czuła jak ktoś jej rękę położył na ramieniu... a jak mój tata śmiał sie że "teraz mama będzie swieczki palić za ciocie?" to wyłączył sie telewizor... myśleliśmy ze korki wysiadły albo zwarcie... ale okazało sie ze sie sam wyłączył- z guziczka. spotkałyście sie kiedyś z czymś takim? Bo ja chyba w paranoje popadam bo zaczynam wierzyć.

Kasiasta_2004 przykro mi z powodu Twojej cioci! Trzymaj się i bądź wsparciem dla swojej rodziny!
Nie obraź się, ale w nawiedzanie domu przez ducha nie wierzę. Nie spotkałam się z tym, więc nie mogę się wypowiadać. A jeśli chodzi o tv... jak zmarł mój tata u nas siadła połowa sprzętów, np. pralka, kuchenka... potraktowałyśmy to jako "Nieszczęścia chodzące parami".

a czemu mam sie obrażać? :)
ja też nie wierzyłam w takie rzeczy...zawsze uważałam ze to bajki...ale teraz to juz nie wiem w co wierzyć....jak człowiek nie zetknie sie z tym osobiście to nie uwierzy...
Nam się tv nie popsuł. On się wyłączył-nie z pilota (to jeszcze bym mogła jakos zrozumieć) ale z tego guzika na tv i to zaraz po tym jak sie mój ojciec z mamy nasmiewał... juz myślałam że babcia coś zakombonowała ale babcia nie chodzi. Siedziała na fotelu.

Różne rzeczy się zdarzają jeśli chodzi o sprzęty w domu, więc trudno mi uwierzyć, żeby ciocia chciała tacie coś udowodnić. Może inne forumki mają jakieś doświadczenia...

no mi też trudno uwierzyc... już samo stwierdzenie ze to duch jest idiotyczne...

składam wyrazy współczucia...
co do duchów coś w tym jest dwa lata temu kiedy mój teść zginał w wypadku też przychodził do teściowej i raz do mojego narzeczonego.. jeszcze jak teściowa leżała w szpitalu pielęgniarki nie wiedziały co sie dzieje bo przez sen z nim rozmawiała i było kilka takich sytuacji tak jak mówisz czuję się na sobie dotyk tej osoby, ciepło, oddech..

aż po mnie ciarki przelazły...

mój łukasz miał tak : siedział sobie w pokoju i oglądał tv i nagle poczuł taki powiew wiatru i zapach jak z krematorium przestraszył sie i wybiegł z pokoju mama mu powiedziała, że nie ma sie bać i ma sie pomodlić.. ale od tego czasu juz nic takiego sie nie zdarzyło.. do mamy natomiast ciągle przychodzi w snach..

moja mama też czuła powiew wiatru... myśała ze to przeciąg

Przed momentem na moment zanikł mi sygnał tv... poważnie! Ale człowiek sam siebie potrafi stresować!

Ta... ładnie napisałam przed momentem na moment... :/

sygnał ci zniknął bo burze są :) ja mam tak często :)
A co do mojej mamy to własnie poczuła powiew wiatru, spojrzała na okno bo myślalła że przeciąg i poczuła rękę na ramieniu... nigdy w zyciu nie widziałam jej w takiej histerii :(

Kasiasta_2004 jestem w Wielkopolsce, za oknem mam piękne słoneczko... :)

hehehe :) aha :) bo u nas leje jak z cebra :)

Cześć dziewczyny :)
Co to się dzieje.... wchodzę na weselnik, a wrześniówki dopiero w połowie trzeciej strony :D Normalnie coś się opuszczamy :P

o rany, jak czytalam o tch duchahc, to az dostalam gesiej skorki.

Ja nie jestem tak abrdzo sceptycznie nastawiona, mi tez sie rozne dziwne rzeczy zdarzaly. Jednak sporo rzeczy da sie racjonalnie wytlumaczyc, a wyobraznia plata nam nieraz takiekie figle, ze archiwum x sie chowa :)

dzis mam ciezki dzien, tyle rzeczy do zalatwienia.
Nas teraz wykanczaja pierdoly w stylu - jak rodzina M. dojedzie do nas do domu na niedzielny obiad.

A tak wogole to musze was zapytac o 2 sprawy:

- czy dowod osobisty jest potrzebny w dniu slubu, skoro juz wszystkie piapiery z usc i z kosciola sa wypisane

- czy potzebne jest jakies specjalne zezwolenie na podjechanie pod kosciol mariacki samochodem i autokarem

dzieki wielkie!
dowód osobisty jest potrzebny w celu identyfikacji :)
żeby się nie okazało że Twój narzeczony podstawił kogoś innego :P
co do pozwolenia to obawiam się że może byc potrzebne, bo tam wszędzie jest zakaz wjazdu, poruszczać się mogą tylko Ci z abonentami

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo, wiesz moze gdzie to sie zalatwia?
Policja miejska? Czy gdzie indziej?

Gdanszczanki - help :)
kurde miało być abonamentami :)
nie wiem gdzie sie to załatwia, ale zdaje mi się że chyba w którymś wydziale Urzędu Miejskiego, albo może w Straży Miejskiej

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Wczoraj miała, przymiarkę :)

No cudowna ta moja sukienka :) Za każdym razem jak ją widze, to się na nowo zachwycam!!! :D

a zdjęcia ??
:)
wiesz że uwielbiamy zdjęcia :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

dzień dobry
ale miałam noc paskudną ... mó kochany chrapał jak nigdy ... co chwilę go przewracałam, albo szturchałąm by się inaczej położył
no i dobijał mnie jakiś komar, co zasnełąm to on mnie gdzies ugryzłi mnie bolało i się budziłam, drapałam się kilka minut, potem znów gdzies mnie ugryzł i znów się budziłąm ... jetsem dziś strasznieniewyspana ...

papilio1@op.pl
maxaga >> ja bym napisała z tym pytaniem tu: srodmiescie@strazmiejska.gda.pl (ze strony http://www.strazmiejska.gda.pl)

Asia >> a masz jakieś foto z przymiarki? Pochwal się!!

Właśnie obrabiam :)

Kiecka jest jeszcze niedopasowana - będzie mocno zwężona w talii, ale wklejam co mam :)

Uwaga............. Pierwsze zdjęcie mojej sukienki zaraz będzie :)

image

image

Kurcze.. Strasznie wyszłam na tm zdjęciu ;) Jakbym miała z 10 kilo więcej hihi ;)

Asia, rzeczywiście - widać, że jest Ci za szeroka... no i chyba jeszcze za długa? :> Suknia nie w moim typie, ale wygląda bardzo ładnie! :)
Czy biżuteria, którą masz na sobie na zdjęciu to już ślubna? :>

Nie ;) To jest wisiorek, który dostałam na komunię ;)

Biżuterii ślubnej jeszcze nie zamówiłam, ale już wybrałam.

nie w moim stylu ta suknia ale najwazniejsze że tobie sie podoba! :)

Początkowo chciałam rybkę. Później zmieniało mi się z każdą ubrana sukienką ;)

Ale ta mi się podoba....

Asia - spytałam o biżuterię, bo ja na przymiarkę ubrałam już tą, którą zaplanowałam, żeby zobaczyć czy pasuje :P

co jest z tymi suwaczkami :/
każdy inaczej działa,
i teraz nie wiem ile mi czasu do ślubu zostało :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo - twój działa dobrze - zostały nam 53 dni... a ja niby mam tego samego dnia a u mnie jest kolejny dzień 55 :/

Dzień dobry wrześnióweczki:) mi suwaczek może i nie działa, ale wiem,że zostało mi.... 32 dni... ej zaczyna się robić poważnie:]

umówiłam się na próbną fryzurkę i baleyage... dziewczyny myślicie że robienie odrostów 2 tyg przed ślubem to tak w sam raz czy za duży odstęp? Bo tydz przed te włoski będą bardzo jasne, tak świeżo zrobione, a chyba naturalniejszy efekt będzie po 2tyg, co myślicie??

2 tyg w zupełności wystarczy ja mialam baleyage pod koniec czerwca i zastanawiam sie czy w ogóle pójdę przed ślubem bo jak narazie kolor mam jeszcze intensywny i nie widać odrostu chyba włosy mi wolno rosną ;] ale to wszystko sie okaże za jakieś 3 tygodnie wtedy zadecyduję :)

to chyba zależy jak szybko rosną Ci włosy i jaki jest kontrast pomiędzy naturalnymi i farbą,
ja farbuję włosy na bardzo ciemny brąz, i farbę położę dopiero we środę przed ślubem, ponieważ nie chcę żeby kolor wyglądał na sprany, a ciemne kolory szybko blakną

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

mi włosy rosną dość szybko, ale właśnie chcę żeby ten blond troszkę się sprał, bo taki świeży jest strasznie jasny, a jak umyję kilka razy, robią się te włoski naturalne- moja suknia powinna już być a nikt do mnie nie dzwoni :/

ja mam dwukolorowy baleyage (bardziej ciemny niż jasny) ale mój kolor szybko nie blaknie na słońcu stosunkowo rzadko przebywam;], włosy myję 2 razy w tygodniu a to też ma wpływ moja mama np. musi myć codziennie zobaczę jak to bedzie a jak jak juz to zrobie sobie juz tylko jeden kolorek a nie dwa

ja muszę właśnie myć co 2 dni :/
strasznie meczące to jest, ale co mam poradzić, że tak szybko mi się włosy przetłuszczają

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Ja nawet czasem codziennie..

Ja też myje co dwa dni, a w okolicach okresu to nawet tak co 1,5 dnia, bo wieczorem są już w strasznym stanie:/

gołąbek z mojego suwaczka chyba niedługo wyleci z obrazka ;] jakoś tak za daleko zaleciał myślałam ze sie zatrzyma przed tym drugim gołąbkiem :)

ale mam problema :P

Ja myję włosy co 2-3 dni... a na fryzurę próbną jestem umówiona dokładnie 2 tyg. przed ślubem - 13.09 i wtedy też fryzjerka zrobi mi baleyage ;) Powiedziała, ze to najlepszy termin, więc jej ufam :) Ja nawet nie mam pomysłu konkretnego na fryzurę, powiem, żeby zrobiła coś co będzie pasowało do sukni i do mnie... ona jest świetną specjalistką, więc się w ogóle nie martwię, że coś moze być nie tak :)

tokio pewnie znów na rodzince, bo coś cicho siedzi :D

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Tokio --- wracaj z rodzinki!!!! :P :P

nie ... kłucę się z jednym Jankiem w innym wątku :)))

papilio1@op.pl
w którym wątku? chcemy pokibicować :P

coś tam do fotografów :)

hihi, ale uprzedzam .. jestem nieobyta, niekulturalna i wogule kradnę :)))))

ps: o zołzie zapomniał :)

papilio1@op.pl
Tokio to ja kradnę, bo śmiałam skopiować sobie zdjęcia zamieszczone na Internecie... Tobie się za mnie oberwało :P dla mnie jak ktoś umieszcza swoją relację ślubną na chodliwych portalach albo swoich stronkach, to godzi się na to- ja nie czerpię z tego żadnej korzyści- więc w czym problem- bo dziewczyna chciała sobie fotkę wydrukować i do albumu wsadzić?

Niestety niektórzy interpretują przepisy iście po aptekarsku... akurat jeśli chodzi o ściąganie z netu, to mój znajomy -- ksiądz!! - chciał wiedzieć czy popełnia kradzież ściągając z netu muzykę. Zapytał o to policjanta, który stwierdził, że ściągnąć taki plik można, nie można go jedynie kopiować i rozpowszechniać (np. sprzedawać w necie płyty z mp3!). Tak samo jest ze wszystkim co jest w sieci. Wklejając zdjęcia trzeba się liczyć z tym, że ktoś je skopiuje... nie wiem o co taki ambaras!

dokładnie! Muzykę sobie ściągasz, ale nie możesz jej sprzedawać i tyle. A ktoś tu się wczuł w rolę strażnika teksasu i wjeżdża na ludzi, bo fotkę na forum wkleili... Lepiej zając się tymi, co rozpowszechniają masowo świństwa i zbijają na tym kokosy

ja nic nikomu nie zarzucam :)))))

i nic mi się nie oberwało :))) akurat po mnie jak po kaczce spływają teksty takich Janków itd ... mam niezły ubaw ...

co do relacji ze zdjęciami ... tak, młodzi upubliczniają swoje zdjecia i te zdjecia może skopiowac każdy ... i zrobić z nimi co im się żywnie podoba ... a potem mają pretensje, że ich wizerunek się gdzieś rozpowszechnia bez ich zgody ...

papilio1@op.pl
Tokio widzę, że mnie bronisz:) Nie chciało mi się tam odpowiadać na tamte posty... ale widzę, że nasza Waleczna to zrobiła:)

Mysiorka napisał(a):

> Tokio widzę, że mnie bronisz:)

hihi, nie wpadłam na to by kogoś bronić :PPPPP
piszę tylko, że moje sumienie pozwala mi ściagnąć z netu zdjecie i je prywatnie wykorzystać ... umieszczanie w sieci czyiś zdjeć bez pozwolenia to inna troszkę sprawa :)))

gdybym ci wysłała mailem zdjecie z moim wizerunkiem, a ty byś je umieściła np na forum bez mojej zgody mogłaby cię odnaleźć i podac do sądu ... i hmmm ... zrobiłabym to bez skrupułów ... niektórzy nie mają nic przeciwko ujawnianiu się w sieci inni sobei tego nie życzą....

papilio1@op.pl
dokładnie, a te zdjęcia są umieszczone w sieci za zgodą obu stron:) Poza tym każdy mógłby na nich być, bo nie widać twarzy :P

Swoją drogą... wkurzył mnie ten wątek "prawo jazdy"... i pytanie: "czego się wystrzegać gdzie jeżdżą jakie pytania zadają itd. itp."... :/ Jak to czego się wystrzegać? :/ Głupoty... :/

Agata no nie bądź taka:P Jakbym zdawała, to też bym się Was popytała o doświadczenia;) Chociaż fakt- podczas egzaminu wbrew pozorom na niewiele rzeczy masz wpływ- bo jak chce cię oblać- to obleje za byle co

Mysiorka ja rozumiem, no ale... przecież nikt nie opisze dziewczynie scenariusza egzaminu, bo to jest indywidualna sprawa. Może jeździ super i tylko jakiś stres ją złapał, a może jeździ beznadziejnie i i tak nie zda... Co to za filozofia - powiedzcie mi co będzie!

W tym sandruni :P o fotografii ;)

słuchajcie dziewczyny może któraś z was tak miała ja od 3 czy 4 cyklów nie biorę już tabletek i teraz cykle mi sie trasznie poprzestawiały ostatni miałam 29.czerwca (spóźniony o tydzień ) a teraz to już nie mam chyba za długo ciaża to ostatnia rzecz o jakiej myślę bo nie idziemy na żywioł tylko zabezpieczamy sie i uważamy:) mam sie wybierać do lekarza czy to normalne że tak jest po tabletkach?

ja nie biorę już 3 cykle, i cały czas mam inaczej,
lekarz mi powiedział że nawet do pół roku mogą wystepować takie zaburzenia,
jako że prowadzę pomiary termiczne z których wynika, że mam owulację, mam się nie przejmować, ponoć to nie zaszkodzi mi zajśc w ciążę

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Ja jestem zachwycona tabletkami- może cera się jeszcze nie poprawiła, ale świece się mniej i...stanik się zrobił przymały :D:D i zaczynam się sobie podobać;)

Ja właśnie odstawiłam plastry Evra. Nie wiem, jak to będzie ;) Zanim zaczełam brać tabletki i plastry miałam bardzo regularne. MOże wróci mi do normy? ;)

ja też na to liczę :)
kiedyś miałam jak w zegarku, równiutko co 28 dni

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Ten Janek zaczyna mnie wqrzać :/ Tokio zrób coś:P jesteś bardziej doświadczona;) Chyba trzeba go po prostu zignorować ;P

Oj Dziewczyny... przeraża mnie czasem, kiedy wymieniacie doświadczenia na temat antykoncepcji, które są raczej złe niż dobre...

gorzej jak mi na ślub wypadnie hehe :)

no i mam dylemat bo chciałabym iśc na solarium a boję sie za dostanę okres ;/

Ja słyszałam, że po odstawieniu tabletek troszkę czasu minie zanim się cykl ureguluje- ale mnie to nie dziwi- w końcu antykoncepcja hormonalna to jest ingerencja w organizm i jego sterowanie, gdy tego zabraknie- organizm musi sam dojść do siebie i ustawić się- dla mnie ta metoda antykoncepcji i tak ma więcej plusów niż minusów, bo mam zachwianą gospodarkę hormonalną, a zostanie ustabilizowana

ja zanim zaczelam brac piguly to mialam okres tak nieregularnie ze makabra, dlatego doceniam to ze teraz mam jak w zegarku - jestem swiadoma ze to nie jest prawdziwyokres;). zastanawiam sie tylko co bedzie jak je w koncu odstawie, czy sie zacznie jakas szopka:)

musze sobie zrobic badanie na hormony ale chyba poczekam az mi sie okres skonczy..

a tak btw to piekna jesien mamy tego lata :/

za to wrzesień na pewno będzie piękny :)
szczególnie 27 :))

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Dziewczyny, może wyśmiejecie moje podejście, ale sądzę, że wiele by się wyjaśniło, gdybyście mimo stosowania pigułek, kontrolowały temperaturę -- tak jak Salambo napisała. To naprawdę dużo daje, bo przynajmniej można starać się trzymać rękę na pulsie w kwestii owulacji.

ej no, to ten 26ty tez moglby byc ladny, prawda ? ;))

jeszcze jakiś czas temu byłam pewna pogoda na 6-tego, ale zaczynam się bać, szczególnie, że mamy plenery:( Gdzie znaleźć pogodę na wrzesień?

Coś takiego znalazłam- wg tego pierwsza połowa sierpnia brzydka- potem ciepło i sucho, ew. burze...
Sierpień

Będzie to miesiąc, w którym wczasowicze nie będą mogli narzekać na pogodę. Praktycznie przez cały miesiąc słońca nie zabraknie i będzie bardzo ciepło jak na sierpień. Średnia może być przekroczona nawet o 2-5 stopni, co jest ewenementem. Czasami jednak będą przez Polskę przechodziły burzowe fronty, ale i one nie poprawią sytuacji, która zapanuje w lasach i na działkach. Temperatury w ciągu dnia na przeważającym obszarze wyniosą 25-30 stopni. Już od 25. lipca spodziewane są bardzo suche i gorące dni. Będzie to nietypowa sytuacja baryczna nad Europą. Jednak pierwsza dekada sierpnia będzie chłodna i bardzo mokra, stąd niepewność, że temp. tak będzie odchylona od średniej wieloletniej.

Wrzesień

Pogoda będzie nadal przypominała wakacje. Temperatura będzie bardzo nietypowa, gdyż w ciągu dnia przeważnie 25 stopni, ale będą i takie momenty, kiedy temperatura przekroczy 30 stopni. Jednak ze względu na coraz dłuższe noce, będą one coraz chłodniejsze i pod koniec miesiąca mogą się już pojawić pierwsze przymrozki przygruntowe. Opady praktycznie pochodzenia burzowego.

ja się nie śmieję :))
uważam, że pomiary bardzo dużo rozjaśniają i to nie tylko w kwestii owulacji, teraz zawsze wiem kiedy będę miała okres pomimo, że jest to bardzo nieregularnie, co prawda z jednodniowym wyprzedzeniem, ale zawsze :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo ja jestem przeciwniczką hormonów i to tak fest.
Sama też mierzę temp., itd. (NPR) i zawsze martwi mnie, jak ktoś opowiada koszmarki związane z antykoncepcją a mimo tego nie widzi innego rozwiązania. Widzę po sobie, że warto poznawać swój organizm, wtedy łatwiej się człowiekowi żyje ;]

ale ja tą temperaturę mam zaczać tak z dnia na dzień jak teraz nei wiem nawt jaką ja mam fazę cyklu bo tak sie przestawiło ;]

zacznij od pierwszego dnia po okresie :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja kompletnie nie wiem jaka temperatura kiedy powinna być :/

ewaaa42 możesz zacząć tak z dnia na dzień... jeśli wiesz kiedy ostatnio miałaś okres to wiesz który to dzień cyklu i ze spokojem możesz to sobie tak zanotować...

Mysiorka przed owulacją są temperatury niższe, po owulacji wyższe...

tokio czy ja dobrze wyczytaam na rodzince,
że znasz się osobiście z @gnieszką ?

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hej heeeej juz tylko 40 dniii
iiihaaaaaaa

Tak nam śpieszno do tego ożenku:) Troszkę się uspokoiłam, bo umówiłam już próbny makijaż i fryzurkę, dentystę również;) W sprawie sukni dzwoniłam- jak będzie- zadzwonią. Nie mam się stresować- Pani bardzo miło mnie zapewniała:) Zamówiłam też sobie na allegro sexy koszulkę intimissimi a teraz wyszukałam suszarkę i prostownicę- muszę się powoli wyposażać na nowe mieszkanko :)

wyposażanie się - uwielbiam,
tylko kasy trzeba dużo mieć :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Ja tak po troszku, a manele do domku zbieram już od kilku lat- szczególnie rameczki, świeczuszki i inne takie pierdułki:) No a wyprawkę "urodową" dostaję w prezencie od rodziców- mieszkanie z rodzicami ma swoje plusy:)

ja lubiłam kupować pościele, ręczniki, talerzyki, szklaneczki itp.
wtedy mieszkałam sama i wydawało mi się że tak dużo tego dobra posiadam, a teraz na dwoje okazuje się, że to wcale duzo nie jest

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo ja tak samo... miałam swoje rzeczy, a teraz okazuje się, że jeszcze by się przydało. Ze wszystkim niestety trochę się musimy wstrzymać...
A z okazji ślubu na pewno dostanę pościel - kołdra 200x200 :D i chcę do tego od razu sobie kupić poszewki, które wybraliśmy :]

Napisałam "dostanę", tfu! DOSTANIEMY :D

ja z takich rzeczy praktycznie nic nie mam- zaczynamy od zera i nawet mi się to podoba, bo docenimy każdą najmniejszą rzecz. Ostatnio kupiłam troszkę wyprzedażowych naczyń w lubianie za Kościerzyną i cieszę się z tego jak dziecko:) Mam już też upatrzoną pościel na allegro:) mamy jakieś 2 stare garnki (takie wiecie, naprawdę stare-kolorowe;), kilka sztućców wyniesionych z domu, moje stare komody i nową patelnie:)

Mysiorka ja jako pierwszą kupiłam porządną patelnię!! :D I już prawie rok nam służy :] Też się cieszę, że zbieramy, bo przy okazji mogę kupić to, co mi się podoba, a nie jest to uzależnione od tego, co ktoś da, chociaż z okazji ślubu na pewno dostaniemy sporo rzeczy, na które wpływu nie mamy, ale i tak będą nas cieszyć!
A jeśli chodzi o zastawę stołową... po ślubie jadę do Szymbarku po cały komplet kaszubski!!!! :] Nie wiem ile to będzie kosztować, ale chcę mieć komplet a nie wszystko z innej parafii!

A ja polecam tą Lubjanę, sklep obok ich zakładu w Łubianie;) Na trasie z kościerzyny na chojnice- kawałek jest- ale warto:) kupiłam tam póki co białe naczynia- np. świetne miski na zupkę po 4zł sztuka czy salaterkę kwadratową za 5 zł;P Kupiłam to co niezbędne do życia- wszystkiego po 2:) 2 talerze, 2 miski, 2 kubki:)

garnki są potwornie drogie :/
ja co prawda dostałam od babci komplet garnków Zeptera, ale chciałam dokupic sobie wiekszy garnek, na rosół ;)
ceny zwykłych garnków są kosmiczne, żeby chociaż dobre były, ale to zwykłe badziewie :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo my w Kauflandzie kupiliśmy komplet garnków (6g.+6p.) za 59,99 zł. ale to była promocja... garnki są bublowate, ale da się gotować. Póki co też cierpię, że nie mogę mieć fajnych garów, ale daję radę :D

ja szaleję za gotowaniem i tak samo podoba mi sie extra sprzęt kuchenny- widziałam taki jeden super garnek ostatnio- cudo;) ale jeden ze stówę kosztował w rtv euro agd. Bardzo marzy mi się komplet tefala ingenio- ten ze zdejmowaną rączką- bo i mniej miejsca w szafce, zmywarce i jako naczynie żaroodporne może służyć:) bardzo bym się cieszyła z takiego prezentu- nawet jakby to był jeden garnuszek:)

Mysiorka też bym się cieszyła :D Może kiedyś, kiedyś... :)
Ach... marzenia :D

ja słyszałam, że to ponoć kicha,
bo ta rączka się wyrabia i nie trzyma czy coś,
a i jak się gotuje w dwóch garnkach jednoczesnie to trzeba z rączką skakać,
ale to nie moja opinia bo nie gotowałam w nich

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hmmm... no w sumie może i racja... ale jedną taką patelnie i garnuszek chciałabym mieć, cały zestaw niekoniecznie:) eh powolutku się dorobimy wszystkiego- dziś oficjalnie dorobimy się rolet- choć nie zapeszam jeszcze ;) a w połowie sierpnia będzie szafa z indeco- myślałam, że mają ceny wysokie- a tu niespodzianka:)

ej cos sie dzieje z moim suwaczkiem
wczoraj wyswietlal 41 i dzi tez tak wyswietla
a do slubu zostalo juz tylko 39 dni
chyba ze ja liczyc nie umiem:-)

Agaaa nie martw się- odblokuje się- mi też się kilka razy zawieszał jakby czas stanął w miejscu:)

hahaha dzieki Mysiorka
ja juz zaczelam sie martwic ze ktos mi slub przelozyl:-P
:PPPPPPP

a teraz lunch jak to się mówi elegancko;) wcinam enchilades :P

phi, phi lunch
a ja na drugie śniadanie idę :P

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

AAAA JA TEZ BYM ZJADLA ENCHILADES:( ALE TAK SOBIE POSTANOWILAM OD WCZORAJ ZE SIE OGRANICZAM W ZARCIU :)

A ja czekam na kumpla... i na kawę :P

Tripgirl ale to takie zdrowe przecież:) a lepiej jeść kilka razy dziennie po daniu mniejszym niż dwa razy wielkie żarcie ;)

NO TAK ALE MIALAM POSTANOWIENIE ZE NIC ZAMAWIANEGO, A W ENCHILADCE JEST FASOLA I SER A TO NIE WPLYNIE DOBRZE NA MOJ FALUJACY BRZUCH :D

NO TAK ALE MIALAM POSTANOWIENIE ZE NIC ZAMAWIANEGO, A W ENCHILADCE JEST FASOLA I SER A TO NIE WPLYNIE DOBRZE NA MOJ FALUJACY BRZUCH :D

Tripgirl no to nie namawiam;) ale sama sobie nie odmawiam:) Choć ostatnio postanowiłam sobie, że nie będę jeść chipsów i wytrzymuje parę dni a potem zapominam :(

najadłam się jak dziki bąk.... zjadłam pół, a resztę schowałam na 15;)

a my zaraz jedziemy do "kmara"
nie ma to jak objad w restauracji:-PPP

aaa i hit z wczoraj, nie zdazylismy na nauki...:)wzielismy sie za sprzatanie gruzu w naszej remontowanej kuchni a jak skonczylismy to spojrzalam na zegarek i mi szczeka opadla:) bylam tak wsciekla ze nie wiem:) jestesmy niezle pierdoly...

agaa tego kmara na żabiance? to moja dzielnica jest ;];]

kurde ale to leje a ja jestem dziś na paznokcie umówiona i na solarium chciałam podejść ;]

ewaaa a ja jadę z sopotu do wejherowa komunikacją miejską - skm obładowana siatami :] i do tego parasolka wielka- rąk mi zabraknie ;) ale do 16 może jeszcze się zmienić pogoda:)

salambo napisał(a):

> tokio czy ja dobrze wyczytaam na rodzince,
> że znasz się osobiście z @gnieszką ?

tak, znamy się :)

Mysiorka napisał(a):

> Ten Janek zaczyna mnie wqrzać :/ Tokio zrób coś:P jesteś bardziej
> doświadczona;) Chyba trzeba go po prostu zignorować ;P

hihi :) a co ja mam zrobić? przecież nie nakopię mu do d... :))))

nie daj się wciągnąć w przepychanki kto ma rację i śmiej się z niego ... nie zna cie, nic o tobie nie wie , a co on sobie o tobie napisze, to tylko jego chora wizja ... albo przytakuj na wszytsko, zabraknie mu argumentów :)))

papilio1@op.pl
ps:

plotkary jesteście, na pół godziny was zostawić niemożna bo już jak sie wraca do wątku, to nie wiem o co chodzi i kolejne pół godziny musze nadrabiać czytanie, hhahah :)

papilio1@op.pl
no to proszę :) mamy wspólną znajomą,

płodne jesteśmy, wątek od wczoraj uzbierał ponad 280 wpisów :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

tokio się pojawiła :):)

hiihi, nawet ja za coś biorę pieniądze :)))))
a nie było mnie, bo cieżkopracowałam :D

papilio1@op.pl
czym siew zasadzie różni solarium stojące od łóżka? jakie wolicie? ja chodziłam na takie i takie ale ostatnio wróciłam do lezących po jak byłam ostatnio na stojącym to zasłabłam...;/

po stojącym nie ma tych odciśniętych kółek na łopatkach i pośladkach :)))
opalenizna jest równiejsza

papilio1@op.pl
zasłabłaś? To niedobrze. Może byłaś tuż przed okresem albo głodna byłaś? Bo to troszkę takie martwiące. Mi się wydaje, że stojące równo opala i nie zostają takie placki na plecach- ja się na leżącym muszę nieźle wyginać, żeby mi ślady białe nie zostały.

ee to ja jestem inna bo nie mam placków ani kółek

a co do tego zasłabnięcia... to mi sie wydaje że to solarium jest strasznie eksploatowane i nie zdążyło "ostygnąć" bardzo było nagrzane jak wchodziłam i zrobiło mi sie słabo ;]

dlatego jednam wygodniej leżeć... ja już wyczaiłam jak się układać żeby kółek nie było... a na pupce mi się nie robią :P

dziś mam przymiarkę sukni bo wczoraj krawcowa mi przełożyła :P ciekawa jestem ile trzeba będzie zwęzić bo długo nei ubierałam sukni a kilogramy lecą w dół :):)

Dziewczyny znacie jakieś fajne miejsce, hotel, pakiet weekendowy dla dwojga? Hotel niedźwiadek ma super ofertę, ale zorientowałam się, że te 390zł to bez zakwaterowania i wyżywienia :/

hihi, czyli za co to?

papilio1@op.pl
http://www.niedzwiadek.gda.pl/index.php?page=oferta&id=42

to plus chyba oznacza, że płacisz jeszcze za to...

dokładnie to oznacza,
bez sensu taka oferte dawać :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

a już miałam wizję jak popijamy sobie winko podczas kąpieli perełkowej... chlip chlip :/

Mysiorka to ale byś mnie wrobiła :P :P ;)

Jaaaaa? Why?? Planuje napisać do tego hotelu i dowiedzieć się ile to kosztuje w rzeczywistości... Bo gdzie szukam to taki weekend z tysiaka przynajmniej,a to przecież jeden nocleg tylko!

wczoraj kolezanka tam dzwonila bo podrzucilam jej twojego linka i Pani jej powiedziala ze to juz obejmuje pokoj rowniez. pierwszy wolny weekend jest dopiero 23/24 sierpnia do tego czasu wszystko maja zabukowane:)

obejmuje? To było by super. Mnie akurat interesuje wrzesień, ale dopiero we wrześniu będę wiedzieć- więc może nie być miejsc- ale dzięki za info- bo jakby trzeba było coś za wyżywienie płacić- to cena i tak jest atrakcyjna:) Tylko jak tam dojechać niemając samochodu?

a swoja droga jesli 390 zeta za butelke szampana platki roz i pana ktory pogra na pianinie lub fortepianie to ja dziekuje, sama sobie pogram :D na nerwach tysz ;P

ale co do niedzwiadka to jest bardzo polecany bo np moja kumpela z pracy jezdzila tam wielokrotnie ze swoim mezem na romantyczne wypady i bardzo ale to barrdzo poleca to miejsce ;)

ja i tak na Twoim miejscu zadzwonilabym tam osobiscie, bo wtedy rozwiejesz wszelkie watpliwosci :)

napisalam do nich mejla
zobaczymy co odpowiedza
chciala bym wymyslec taki weekend dla mnie i mego ukochanego
np tydzien przed slubem
moj narzeczony ma urodziny 3 dni po slubie wiec akurat był by taki prezent

tam są jeszcze dwa masaże w cenie, płatki róż na łóżku, kąpiel perełkowa, jacuzzi i sauna;)

Dziewczyny kupowałyście kiedyś meble na allegro? Bo znalazłam super komplecik wenge stół i krzesła BRD i tak się zastanawiam nad tym...

jak dla mnie ryzykowna sprawa,
chyba żebym miała możliowść obejrzenia ich gdzieś na "żywca"

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja tam mogę wwszystko w ciemno kuppować, jeszce nigdy się nie nacięłąm a często kupuję dużo taniej niż w sklepach (po których nienawidze łazić) ale co do mebli? nie kupowałam nigdy, zazwyczaj koszt przesyłki mnie odstrasza ...

papilio1@op.pl
My też chcemy jechać w jakieś fajne miejsce, ale dopiero w październiku. Ja przeglądałam jeszcze te strony:
http://www.dwor-oliwski.pl/
http://www.hanza-hotel.com.pl
http://www.ognistyptak.pl/
http://www.dworkraplewo.pl/

wszędzie drogo :/

właśnie - drogo,
dlatego mysmy się w końcu zdecydowali na ten hotel Lubicz,
przy tej cenie przynajmniej oferta jest w miarę bogata,
podkreślam w miarę, bo też uważam że mogliby coś jeszcze dorzucić,
ale jako ze my nie wybieramy się w podróż poślubną postanowiliśmy sobie jednak fundnąć ta przyjemność

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ej to ja zadam prywatne pytanie
uzgadnialyscie z ukochanymi jak bedzie z kasa po slubie?
moj ukochany twierdzi ze najlepiej zebysmy mieli 1 konto, 2 karty i tyle
razem ebdziemy placic rachunki itd
za zakupy tez bedzie sżło ze wspolnej kasy
moja ciocia ma swoje konto i jej maz tez
jak sie popsuje odkurzacz to każdy daje po połowie i kupuja
nawet nie wiedza ile kazde zarabia...
chyba najlepsze ebdzie 1 wspolne konto:-)

a jak wy sadzicie?

Agaaa dla mnie, kiedy w małżeństwie małżonkowie nie wiedzą, ile zarabiają to to jest chore!! Co to za małżeństwo, gdzie utrzymanie domu tak naprawdę jest tajemnicą... dlaczego nie mam wiedzieć ile mój mąż zarabia? :/ Dla mnie chore... ale też znam takich, którzy nawet pit dają do rozliczenia obcej osobie, żeby żadne nie wiedziało co i jak.
U nas będzie jedno konto, w dodatku to, które ja mam już założone, bo po prostu taniej wychodzi. Kasą raczej będę się zajmować ja, ale to tylko dlatego, że już wielokrotnie udowodniłam, że potrafię sporo zaoszczędzić niewielkim kosztem. Narzeczony jedynie pół żartem, pół serio mówił o "kieszonkowym", żeby nie musiał mi się spowiadać, jak będzie chciał mi np. niespodziankę zrobić ;) Nie widzę w tym nic złego... ;]

nam się za bardzo nie chce nowego zakładać, a kasę mamy już teraz wspólną, rachunkami zajmuje się ja, bo mam do tego głowę i Internet;) Jakoś tak dzielimy się i nawet nie myślę, że to było za moje, a to za jego. Wszystko już jako wspólne traktujemy:)

pewnie ze najlepiej ejdno konto ale np u nas jest zbyt skomplikowana sytuacja zeby urposcic wszystko do jednego konta:)dlatego ze np na mnie sa dwa limity w dwoch roznych bankach a moj M. ma 3 konta na rozne waluty w innym banku ze wzgledu na swoj zawod - nie zarabia w zlotowkach.

ale nigdy nie jest tak ze na cos po polowie czy cos w tym stylu - jak na cos chcemy lub potrzebujemy to jest tak ze bierzemy z tego, na ktorym jest kasa:)i jestesmy upowaznieni:)

my już mamy wspólne konto, zlikwodowaliśmy moje i dałam dyspozycję do pracy by wynagrodzenie na inne konto szło, mamy 2 karty, oboje mamy elektroniczny dostęp i oboje jesteśmy współwłąścicielami jednego konta, zdrowy ukłąd ... tylko jak się zbliżają urodzinny czy inna okazja i trzeba wyciągnąć kase "po cichaczu" to jest nie halo :))))
mój kochany juz się nauczył nie komentować cen niektórych absolutnie niezbędnych rzeczy które kupuję :))))

papilio1@op.pl
Mysiorka nie musicie zakładać nowego. Wystarczy, że w jednym banku - np. w tym, w którym Ty masz konto - Twój mąż zostanie przez Ciebie upoważniony, wówczas dostanie swoją kartę i po problemie.

o takim upoważnieniu właśnie myślałam- ale to chyba dopiero jak będę mieć nowy dowód i jeździć po bankach zmieniać dane.

niemusisz czekać na dowód, wszystko załatwiasz ze starym dowodem a potem maila o zmianie danych i tyle ...

papilio1@op.pl
No właśnie chyba nie... zależy też w jakim banku

ja kupowałam stół.. to była masakra nie chce mi sie opisywać ale sprzedawca był psycholem ;/

Help...

Fryzjerka mnie wystawiła :(
A miala mi do domku przyjechać :(

poleciłabym ci swoją ale już ją umówiłam do mojej mamy, przyjaciółki i siostry

papilio1@op.pl
ee, ty przede mną a nie w ten sam dizeń ... daj gg, dam ci namiar, ale nie wiem, czy przyjedzie do gdańska

papilio1@op.pl
napisz mi na maila plis
nie mam gg w pracy, a w domu chwilowy brak netu :)

a przyjechać miałaby do Redy :)
Szykować się będę w Redzie.

o jej, to na pewno odpada .... ona jest z pruszcza i ma maleńkie dziecko .... dlatego się zastanawiałam czy wogule do GD przyjedzie a co dopiero Reda ... :(

papilio1@op.pl
Szkoda :(
Będę szukać dalej. Szkoda, bo ta dziewczyna, co miała mnie czesać,bardzo mi odpowiadała. Kicha :(

Dziewczyny, a czy nie macie gdzieś blisko siebie salonu? Ja będę czesana w salonie i malowana też w salonie... Myślę, że niczemu to nie szkodzi, że fryzjerka nie przyjdzie do domu. A jak blisko to jeszcze można odetchnąć po drodze :P

No w Redzie nie ma nic ciekawego. W Wejherowie raczej też nie... :(

a w wejherowie w centrum kaszuby jest fryzjer chyba...i taki podobno nawet dobry...

a ja w Redzie polecam salon fryzjerski aleksandra już od 8 lat Pani Ola czesze mnie na różne imprezy i jestem zadowolona
Gdzie jest salon aleksandra w Redzie?

"Aleksandra" Salon Fryzjerski A. Gołąbek
Jana Pawła II 4/5 , 84-240 Reda

Tam koło La Strady?

nie na piętrze w biedrące na ul. Jana Pawła II podaję ci numer telefonu ale proś tylko Panią Ole 600 213 612 tam też jest wizażystka też super
dzięki :)

kochane, pewnie niektore z was powiedza ze to przesada ale chcialam sprawic jakas niespodzianke mojemu ukochanemu na weselu
myslalm nad prezentacja zdjec, itp
wiem ze teraz ludzie wymyslalaj rozne bzdury i pewnie moj pomysl tez sie wyda glupi , nasze wesele ebdzie zwykłe, skromne i bez udziwnien ale ta niespodzianke bardzo chce spełnic
no wiec wymyslilam sobie ze zaspiewam dla ukochanego jakas piosenke
cos fulll romantic, np "wielka milosc" itp
aleeee ja jestem mega beztalencie muzyczne
no wiem popytalam troche ludzie iiii zadzownilam do poleconego nauczyciela spiewu
powiedzial ze damy rade:-)
wykupie kilka godzin nauki i obiecal ze wyjdzie tak jak bym chciala

co o tym sadzicie drogie wrzesniowki?
przesadzam czy to fajny pomysl?
wiecie zespol powie ze teraz piosenka specjalnie dla pana młodego, swiatla przygasna i na scene wejde ja:-)hihihihihi

nie ma za co daj znać co załatwiłaś:)
nie wiem co powiedziec:) podziwiam Cie za odwage :) ale ja chyba zostane przy swoim i kupie mu zegarek;) na piosenke sie nie odwazylabym

Agaaa jeśli lubisz występy publiczne i wiesz, że taki prezent się mężowi spodoba to - czemu nie? Chociaż ja bym się na to nie zdecydowała. Ja przygotuję prezent, ale nie na wesele, a na dzień po czy coś takiego... Prawdopodobnie będzie to album z moimi zdjęciami, niekoniecznie dostępnymi dla wszystkich :P A na weselu na pewno będzie jakaś dedykacja dla męża, ale jeszcze nie wiem jaka :D

z pewnością będzie zaskoczony ... :)

papilio1@op.pl
myślę że to fajny pomysł, mój mąż zrobił mi taką niespodzianke podczas oczepin i choć fałszował to i tak to było cudowne a zaśpiewał mi moja droga ja cię kocham poprostu super!!!
uffff
czyli nie jest zle:-)

a co myslicie o tej piosence:

http://www.youtube.com/watch?v=NSZ5UCwWIf0

Nie podoba mi się ta piosenka.
O wiele bardziej z tego typu wolę tę: http://www.youtube.com/watch?v=oGNLGJxPwRo

hmmm mam kilka propozycji
zapytam mojego nauczyciela spiewu:-)
hihihi:-P

Cześć :)
Ja już od pół godziny w pracy ;) Załatwiłam sobie z kierowniczką, że będę przychodzić na 6:30, ale za to w piątki moge kończyć o 12 :) Przynajmniej coś będę mogła pozałatwiać ;)

cześć ja też już od pół godz. w pracy siedze i czytam wczorajsze wątki bo miałam dzień wolny na załatwianie papierkowych spraw związanych ze ślubem. Ciesze się bo udało nam się załatwić wszystko :) obrączki też już się robią ale odbieramy je dopiero we wrześniu, więc pozostał tylko protokół do spisania, no i oczywiście reszta drobnostek jak:
1. zamówić ciasta i tort (ale to chyba ok 2 tyg. przed ślubem wystarczy co?)
2. zamówić wiązanki i butonierki w kwiaciarni
3. kupić napoje
4. kupić bielizne dla mnie
5. kupić biżuterię
A Wam jeszcze coś zostało do załatwienia?
hej, witam!!
jeszcze nie w pracy... może dziś będę miała tam czas by poplotkować.

poza tym martwie się, mój Arek na morzu a tam sztorm. właśnie w wiadomościach podali jak jakiś jacht pomagali ratować. tzn dziś już chyba morze spokojniejsze.

A co do fryzjera to polecam tego z CK w Wejhu - "Henryk" się nazywa... a tam najlepsze są Dominika i Wioleta, ale ja się do nich na fryzurę ślubną i próbną musiałam umawiać już w maju, a i tak nie udało mi się umówić na 9 rano, tylko dopiero na 10:30... ale spróbuj, może będziesz miała szczęście ;)

Beti2411 napisał(a):
> A Wam jeszcze coś zostało do załatwienia?

nam zostało:
1. kupić alkohol i napoje
2. kupić owoce
3. zrobić winietki
4. no i dopasowanie mojej sukni, już w czwartek
5. noi potem tam odebrac ciasta, kwiaty
6. zawieść to wszystko na salę weselną
7. aaa zapowiedzi (jakoś ciągle mi nie po drodze)

jestescie makabryczne - od 6.30 w pracy i na forum!!!

ufff, ja sie boje spisac liste rzeczy, ktore jeszcze nam zostaly.
Narazie zrobilam sobie wolne od wesela, bo mnie troche szlag trafil, wczoraj M. sie wkurzyl ze ludzie sie wprosili i ja sie zgodzilam. Ze niby mieczak ze mnie. Poza tym trzeba sie zjac bzdurkami i nie mam na to sily. Dlatego dalam sobie spokoj na kilka dni.
Te szczegoliki i pierdoly mnie po prostu wykanczaja, chce juz miec to za soba...mam troche dosc tego wszystkiego, naprawde.
I znow, minela faza radochy i zaczyna sie stres negatywny: po co mi to wszysko ...
do góry