Widok

wycofanie alimentow pomozcie!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam taki problem zlozylam wniosek o alimenty (nie jestesmy malzenstwem) poniewaz nam sie nie ukladalo i sie rozstalismy (3tyg temu) ale od tygodnia dogadalismy sie i chcemy byc razem! nie powiedzialam mu o tym ze zlozylam taki wniosek jednak chcialabym jeszcze przed sprawa to wycofac (nie dostalam jeszcze zadnego wezwania) czy to jest mozliwe? i w jaki sposob moglabym to zrobic pomozcie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
dobre - zaczynac od nowa zwiazek budujac go na klamstwie - nie mówiąc partnerowi o tym, że się złożyło taki wniosek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
może udaj się do sadu /bo tak sie chyba składa takie wnioski?/ do miejsca /pokoju/ w którym składałaś wniosek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
musisz najpierw ustalić sygnaturę Twojej sprawy, a następnie złożyć wniosek o cofnięcie pozwu o alimenty. Na tym wniosku należy wpisać nr sprawy.
Sąd bez dodatkowych wyjasnień od razu umarza postępowanie i nikt nie dowie się że taki pozew został złożony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zastanów się lepiej czy faktycznie chcesz wycofać wniosek,bo nie mówię że tak może być ale różnie bywa i jak się znowu rozstaniecie to ponownie będziesz składać ,możesz przecież mieć ustalone alimenty a możecie być razem,ale partnerowi powiedz prawdę.
A swoją droga to nie łatwiej obrazu zadzwonić i zapytać w urzędzie jak to zrobić zamiast klepać na forum ? echh ...
składasz tam, gdzie złożyłaś pozew pisemko, że go cofasz, sąd umorzy postępowanie, niestety odpis postanowienia doręczy obu stronom, więc najprawdopodobniej się dowie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
powiedzialam mu wczoraj o tej sytuacji nie byl zadowolony! mialam to na sumieniu! lecz powiedzialam ze chce go wycofac! puki co jest dziwna atmosfera ale mam nadzieje ze to minie! dzieki wam bardzo za podpowiedz! w pon udam sie do sadu i sie dowiem wszystkiego dokladnie na miejscu!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym nie wycofywała.Koleżanka żyje dobrze ze swoim facetem i też ma go podane o alimenty,nie zgłasza że nie płaci bo żyją razem. A tak jak się znów rozstaniecie będziesz mogła udać się od razu do komornika a nie znów do sądu :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak już powiedziałas o tym, co chciałaś zrobic, to ok.
Ale na jaką cholerę miał wiedzieć??!- czy ze wszystkiego kobiety się musza spowiadać?
Na daną chwilę nie zasługiwał zapewne na zaufanie i finito.Taką wtedy podjełaś decyzje i Twój biznes.

Zmieniłas zdanie bo miałas ku temu powody i jest si.
Tymbardziej, że nie jesteście jeszcze małżeństwem.

Jeśli jestes pewna faceta teraz, to wycofaj, bo wtedy to dopiero brak zaufania się wkradnie.Będzie lipa złożysz ponownie,.
image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
..no poza tym, asekurowanie sie w postaci"alimenty", bo nóz widelec coś się stanie---bezsens!

Musiałby każdy się asekurować , na wszelkie wypadki i wpadki obu stron w małżeństwie.P::0
image

image

A ty myślisz że dla asekuracji podają kobiety o alimenty? To się mylisz,niektóre podają by dostać choćby wychowawczy bo takie są wymogi.To że ty masz męża i żyjesz dobrze nie znaczy że inni tak żyją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ja tak mysle, tylko powyższe wypowiedzi tak sugerują:)-jakbyś umiała czytac ze ze zrozumieniem:)

Ja uważam tak-widziały gały, co brały, jak już Ci chodzi o wybór odpowiedniego męża;)

Skoro dziewczyna wróciła do chłopa, to chyba wie co robi, nie pogarasza sprawy tylko chce ja polepszyć- z tego co rozumie w poście.
image

image

Wypowiedziałam się do ostatniego postu a nie do całości,to po pierwsze, po drugie jak możesz to oceń sama siebie a nie mnie ,bo tego nie lubię,szczególnie że w mojej głowie nie siedzisz i nie wiesz jak czytam.Po trzecie nie obchodzi mnie jaki autorka dokonała wybór w mężczyźnie.Zasugerowałam tylko że jak już raz się rozstali to po co wycofywać skoro za jakiś czas może być powtórka,a wtedy można od razu skorzystać z komornika a nie czekać znów na rozprawę.Ja swojego męża nigdy bym nie podała o alimenty bo mam dobrego. Po trzecie nie wchodzę dwa razy do tej samej rzeki.To tyle.
po czwarte - miało być :)
jeśli sąd nie przekazał jeszcze odpisu pozwu pozwanemu to postanowienie o umorzeniu nie jest przesyłane stronie przeciwnej :)
popieram Anielską..., sprawy w Sądzie trwają trochę..., więc, oże warto poczekać............
image

owszem jest :)
Byłam w podobnej sytuacji. Wycofałam i teraz żałuję że to zrobiłam.
A może Pani mi pomóc jak taki wniosek wygląda o wycofanie pozwu....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

do góry