Widok

wymówki gości

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak pewnie u prawie kazdej z nas czesc zaproszen jest rozdana, my rozdalismy w majowke u mojej rodziny i oto wymowki jak dla mnie najlepsze:)

nie wiem czy wezme urlop w tym czasie ( przyjezdza co roku do nas)
nie potrzebnie sie fatygowaliscie z zaproszeniem i tak nie przyjedziemy
za daleko
nie mamy kasy
nie mam z kim isc
nie mamy z kims dziecka zostawic przeciez 3,4 letniemu dziecku nie naleza sie wakacje nad morzem;)
jestesmy za starzy na wesela!!!!! (malzenstwo ok 50lat)

a jak tam jest u Was?:)

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nataniel, wchodząc tu powinieneś zdać sobie sprawę, że tu świat kręci się wokół ślubu. Jako facet masz kompletnie inny odbiór wszystkich przygotowań i stresów z tym związanych niż osoba, ktora to przygotowuje. Nie oszukujmy sie, naprawde w kilku przypadkach dziewczyny przyznaly sie ze ich narzeczeni im pomagaja. Prawie każda wszystko musi załatwiać sama. W tym krotkim czasie potrafi dojsc do powaznych spięć z wszystkimi dookola, a organizatorka ma wrazenie, ze jej charakter schodzi na psy.

Nie dziw sie wiec. To przechodzi po wyjsciu z kosciola lub urzedu.

[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]

Egoiści czy materialiści?

Egoiści czy materialiści? Kim jesteście?

Nie wiem czy czepiacie się ludzi dlatego że nie dali się zmusić by się u was pojawić, czy może dlatego że liczyliście na ich prezenty.

Jestem ciekaw ile razy wy odmówiliście by pojawić się na ślubie, chrzcinach, komunii, bierzmowaniu, rocznicy ślubu, urodzinach czy jakiejkolwiek innej uroczystości która była dla kogoś ważna.

Ludzie mają własne życie i własne problemy. Świat nie kreci się wokół waszego ślubu.
mysle że tym pobije wszystkich:
-moja 40 letnia chrzestna stwierdziła, że ma hemoroidy!!! i nie wysiedzi w samochodzie taka droge żeby dojechac do gdyni :)))) może spodziewała sie, że wynajme jej jambojeta!! mój ojciec jak to usłyszał, to myślałam, że zawału dostanie!!!
- a drugi mega wypasiony powód - moja kuzyneczka dewotka obroniła 2 tygodnie pracę mgr i jest tak biedna zmęczona, że nie da rady przyjechać
- a inni to nawet sie nie tłumaczyli!
a szkoda sie nimi przejmować, dziewczyny niech nikt nam nie zepsuje tego dnia! :)
ja tylko sie ciesze że zaprosiłam dużo znajomych, bo z rodziny odmówiło ponad 20 osób i gdyby nie znajomi, to malusie wesele by się zrobiło :(

image
ja w piatek po 22 dostałam sms-a - wysłnego z INTERNETU od koleżanki ze nie przyjdzie , bo jej chłopak złałam nogę ----- a ona niema chłopaka :) Pewnie nie miała z kim przyjśc,a było jej głupio samej, wiec zwlekała do oststniej chwili....... Nie dość ze tak nietaktownie to zrobiła, to jeszcze za te 2 osoby musieliśmy zapłacić w knajpie

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ja też byłam u kolegów w 5 i 7 m-cu ciży - przecież skakać nie trzeba A co do głośnej muzyki - Państwo Młodzi usadzili nas najdalej od orkiestry

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
THe best roku 2007---babcia ma chora noge( mowi dziadek i wola tereska, chodz bo goscie przyszli,,,no szybciej , biegiem)..No nie moglam!!!!!!!!!
image

image

ja moze nie o wymowkach ale sie wkurzylam!!!

wyslalam narazie zaproszenia nie do wszystkich, tylko do paru osob w rodzince (na reszte zaproszen czekam az listonosz wsadzi do skrzynki) przed chwila zadzwonila do mnie mama ze do niej ciotki sie rozdzwonily, ze tylko magda i ewa dosaly zaproszenia a one nie! i sie poobrazaly.....!!! jakos mama wytlumaczyla im ze czekam na druga partie zamowienia, ale co sobie ciotki pomyslaly to juz sobie pomyslaly i tego sie nie cofnie.... :(((

image
image
a mnie najbardziej irytuje to, że prawie nikt nie potwierdził przybycia... chociaż jak "wół" było napisane do kiedy.... i pod jaki nr.... no iw rezultacie dzwoniliśmy do prawie do wszystkich sami ...no może i czasami pozapominali... ehhh wyrozumiałym trza być.. czasem ;)

a z wymówek to najlepsza była taka, że paznokieć wrasta u stopy, a służba zdrowia strajkuje ;)
puls ta, że po potwierdzeniu przybycia po 2 tyg przyszedł sms, że jednak wyjazd na kolonie jest w tym samym czasie co ślub !
pozdrawiam
tylko spokój nas uratuje ;)

Jesteśmy małżeństwem od 27.07.2007
image
my mamy potwierdzenia przybycia do 7 lipca, no, ale jak narazie jeszcze nikt sie nie zglosil...oprocz wujka, ktory nie zadzwonil do nas tylko do cioci, powiedziec, ze nie przyjada, bo oni sklepu musza pilnowac, to ciocia powiedziala mu co mysli, a pozniej zadzwonil, ze mial operacje na kregoslup, i do wrzesnia byc moze bedzie musial miec jeszcze jedna...no coz nikogo sie do niczego nie zmusi, a tym bardziej do zabawy...

image
u nas w końcu nikt nie odmówił, nie będzie paru osób ale znam ich sytuację więc no comments

za to parę znajomych chciało się "wbić" na wesele :) tzn dostali zawiadomienie a mysleli że to zaproszenie

image
image
u mnie rewolucja w rodzince normalnie przez nasz ślub:)i dobrze-wiele rzeczy zostało wyjaśnionych -musiał aż nasz ślub być ,żeby do tego doszło-powodzenia:)

image
ja dzis wyslalam zaproszonka, a reszte roznosimy osobiscie po rodzince i znajomych.............
ciekawa jestem jak to bedzie u nas?????????????????

WYMARZONA SUKNIA NA TWÓJ ŚLUB:)
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-suknie-z-salonu-Marietta-t222164,1,130.html
jeszcze nie ale wyśle-po zapewnieniu ,że nie przyjdą-wesele robimy małe 45 osób-wyjaśniłam co i jak prosto z mostu i ciotka zmiękła:)

image
i co wyslalas?:)

image
image
moja ciocia to pobiła wsyztskich na głowe-nie będę winikac jaka jest sytuacja w mojej rodzince-jak wiadomo na zdjęciu....itd.
no więc wysłałam zaproszenie cioci a jej synom nie-oni są grubo po 30 nie mam z nimi kontaktu widzialam ich kilka razy-a ona odwaliła mi list-że jak ich nie zaprosze na wesele to ona przestaje byc moją ciocią:-D(siostra mojego ojca) ostatecznie wyjaśniła,że chodzi o to,żeby dostali,,papier'' z zaproszeniem do ręki-a na wesele i tak nie przyjdą bo ich nie stać-ale mam im wysłac i już:)bez komenatarza

image
up macie jakies fajne wymowki moja rodzina mnie dobija:( ze strony Andrzeja odmowila nam jedna rodzina bo juz 2 miesiace wczesniej dostali zaproszenie na wesele na 4 sierpnia i juz potwierdzili ze beda
a moja rodzina!!szok oprocz chrzestnych beda tylko 2 kuzynki!! SZOK!!

wymowki
wycieczka za granice nas za duzo kosztowala i nie mamy kasy (ja trabilam o weselu od roku)
nie przyjedziemy bo wujek X bedzie a my go nie lubimy
nie przyjedziemy bo to wielka wyprawa z 9 letnia dziewczynka (spoko jechali juz nad morze z nia jak miala 3 lata wtedy to nie byla wyprawa!!)
nie mamy z kim dziecka zostawic
zle sie czujemy
a pozostale wymowki NIE BO NIE!!

na dodatek nikt nie dzwoni i jeszcze z laska odp jak zadzwonie w sumie odmowilo mi ok 50osob!!

image
image
A tak a propo tej zniżki na bilet pociągowy z Warszawy to powiem że bilet na tanie linie kolejowe której jeżdżą na tej trasie kosztuje 27 zł (trzeba tylko ok tygodnia wcześniej go zakupić)

cywilny
image
kościelny
image
na palcach jednej reki moge wyliczyc moje grono prawdziwych przyjaciol.
w zeszlym roku, moja wieloletnia przyjaciolka, chyba nawet jedyna, wychodzila za maz...niestety mieszkam za granica i mam bardzo absorbujaca prace...niestety nie dostalam urlopu na jej slub i wesele...bardzo ale to bardzo zalowalam, ze mnie tam nie bylo!
ale ona to zrozumiala, i nadal sie przyjaznimy...a TY melanio piszesz, ze te dziewczyny nie sa juz Twoimi kolezankami...moze rzeczywiscie te powody, ktore niektorzy podaja to zadne wymowki...a szczera prawda i cos na co, my nie mamy wplywu!
Ja na slubie mojej siostry bylam w 5 m-c ciazy i mnie przeszkadzala mi glosna muzyka,to nie jest dobry argument.Mojego swiadka zona bedzie u nas na slubie choc to bedzie poczatek 8 m-c .Nie rob z kobiec ciezarnych inwalidek.

image
image
U mnie jest ten sam problem - moi goście nie mogą przejechać 400 km, bo im jest za daleko, a goście Alka wszyscy przyjadą prawie ze środka Rosji i na dodatek będą czekać w Kaliningradzie 3 dni na otrzymanie wizy (i nikt nie marudzi, że jest za daleko, że to będzie bardzo długo trwało itp)

do góry