Widok

wywołanie okresu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Byłam u gina na kontroli po porodzie, jestem w 8 tygodniu po. Niestety udałam się do przychodni i trafiłam na straszne babsko, była okropnie niedelikatna i niesympatyczna i niezainteresowana. Powiedziała mi, że jak do końca sierpnia nie dostanę okresu to trzeba będzie go wywołać. Czy spotkałyście się z czymś takim? Nie powinno się poczekać, aż sam przyjdzie? Zaznaczam, że już nie karmię, tylko do 5 tygodnia dawałam cyca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli nie karmisz, to organizm powiniem powrócić do stanu sprzed ciąży. Generalnie połóg trwa około 6tyg, ale u Ciebie w związku z tym, że karmiłaś piersią równowaga hormonalna jest jeszcze zaburzona. Nie stresuj się, jak miesiączka się nie pojawi dostaniesz Luteinę pod jezyk. No jest jeszcze taka ewentualność,że możesz być w ciąży. Spokojnie poczekaj do końca sierpnia tj radziła lekarka.

Ja karmię i dziś lekarka powiedziała mi, że miesiączka pojawia się różnie-zależy od organizmu. Może być po 6 tyg., a może i po 3 miesiącach, albo jeszcze później. Jeżeli nie dostanę okresu przez 3 miesiące, to mam iść na kontrolę. Tylko, że ja karmię i to chyba ma tu spore znaczenie.

JA KARMIŁAM 5 DNI A OKRES DOSTAŁAM PO 3 MIESIĄCACH TAKŻE NIE MA NA TO REGUŁY

Ja karmie już 6 miesiąc, a okres dostałam 3 tygodnie temu:)

spotkałam się - sama miałam po porodzie wywoływany Luteiną.

moja siostra karmiła rok i dostała okres po roku:)))

ja bym po prostu na Twoim miejscu poczekala...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry