Widok

wywoływanie porodu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ktoś z Was miał z jakim skutkiem?
na mnie jak narazie nie podziałały ani dwie kroplówki z oksytocyny ani żel nałożony na szyjkę macicy :(

jutro kolejna próba oksytocyny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie miałam żadnych plam,,,ani przy jeden ani przy drugiej ciązy-wywoływaniu
Mooly a Ty rodzilas w Polsce? bo z tego co wiem to w Polsce sa takie zasady ze porod musi nastapic max 12 godzin po odejsciu wod-weby uniknac ryzyka zakazenia bo z przebitym pecherzem bakterie moga w ta i z powrotem

mi odeszly wody o 5 rano, o 7 bylam na porodowce bez rozwarcia, 3 kroplowy z oxy i zel nic nie daly, o 16 lekarze zdecydowali ze bedzie cesarka
nie mialam zadnych plam
Dziewczyny czy po podaniu OXY miałyście jakieś ciemniejsze plamy na ciele? Ja rodziłam w nocy i jak rano wstałam i zobaczyłam w lustro to się przeraziłam bo miałam olbrzymie ciemne plamy na kościach policzkowych. Powiedziano mi że to może być efekt uboczny po podaniu właśnie oxy. Jak było u Was?
Jeżeli oxy nie działa, tzn że macica nie jest jeszcze gotowa do porodu. Jak będzie albo samo się zacznie albo zadziała. Dlatego wywołują co 2 dzień, żebyś miała możliwość urodzenia samodzielnego, bez oxy.
myślałam że wywołują dopiero po terminie , no chyba że są jakieś problemy , ja jutro mam wizytę u gina to dopytam co i jak bo widzę że większość rodzi bez wspomagaczy :) ciekawe jak tam u autorki wątku ...
ja jestem w 39 t.c. i w piątek jadę na Zaspę ze skierowaniem na wywołanie (indukcje) porodu.. więc jestem ciekawa ile mnie będą męczyć hihi
mi wody odeszły, ale zero postepu dalej w porodzie, dostałam oxy dwa razy i nic, potem żel i po 2 godzinach od zaaplikowania żelu zaczęły się skurcze, urodziłam za 24 godziny , równo 2,5 dnia po odejściu wód...
a jak to wygląda na zaspie ? czy najpierw kładą na patologię czy od razu na porodówkę na wywołanie , i ile prób podejmują ? (tzn ile max dni mogę spędzić w szpitalu na wywoływaniu ) boję się grrr że będą mnie tam męczyć nie wiadomo ile :/ ale jeszcze mam kilka dni więc może się rozpocznie samo :) w każdym razie chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach w tym temacie
pewnie lezy na klinicznej oni mnie tam tez tak meczyli:(
U mnie była oksy, tak w połowie zeszla i się zaczęło, 2 h i było po porodzie :) Szał ciał normalnie, jak to szybko szlo! A wcześniej balonik również nic nie dał. No ale dziwne,ze Ciebie tak męczą tą oksy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a w jakim szpitalu lezysz ze tak cie meczą ??
mi gin powiedział ze max dwa razy probują i wody przebijają,,
ja w październiku urodziłam,po pierwszym razie okstycytycyna zadziałała
,życzę Ci byś szybciutko urodziła bez"wspomagaczy"
dziś była kolejna okstyctycyna i nic.... zero postępu - jutro chcą zrobić kolejną już naprawdę mam dość
do malwiny i jak urodzilas czy dalej sie meczysz:(?
Wody odeszly mi o 6, o 11podlaczyli oxytocynę, co 15min zwiekszając dawkę az doszlo do 6ml/h i po 4 godzinach urodzilam
ja właśnie miałam podaną trzy razy oksytocynę i wczoraj żel na szyjkę macicy żeby przyspieszyć poród... a tu nic się nie ruszyło
ja miałam 5 razy wywoływany, nic nie podziałało. W końcu sama zaczełam rodzić.
3 razy wywolywanie z oksytocyna plus zastrzyki i nic, za 4 razem samo zaczelo sie rozkrecac no i oczywiscie wszystko w odp odstepach czasowych
Ja mialam 4 wywolania z kroplowka potem zel i nic.przebili pecherz i wtedy sie skurcze zaczely po 3 godz urdzilam:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry