Widok

zagnieżdżanie sie jajeczka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy jest cos takiego jak lekki ból brzucha przy zagnieżdżaniu sie jajeczka? 5 dni po owulacji?? są jakieś objawy ciąży w tak krótkim czasie ?? np ospałość, lekki ból brzucha czy ból głowy. Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja pierwszy test (i od razu z wynikiem pozytywnym) zrobiłam po 10 dniach od owulacji (i zarazem od daty współżycia). Do tego czasu już przypuszczałam, ze mogę być w ciąży. Przede wszystkim bolały mnie strasznie piersi i trochę też się powiększyły, byłam senna i przestały mi się łamać paznokcie, co wcześniej było na porządku dziennym. Pojawiło sie też gdzieś w między czasie lekkie plamienie, przypuszczam, że jak jajeczko się zagnieżdżało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hopka ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moim zdaniem nie ma żadnych objawów ciąży w tak krótkim czasie od ewentualnego (co trzeba podkreślić) poczęcia - najwcześniej można zacząć coś odczuwać (np. napięcie/bolesność piersi) po terminie miesiączki. Wiem, że ciężko jest czekać, ale jak człowiek się nakręca, to potem dużo mocniej odczuwa rozczarowanie - wiem co mówię, bo o pierwsze dziecko staraliśmy się prawie rok a ja co miesiąc miałam "objawy"...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
u mnie w niedziele wieczorem miałam mocne klucie w podbrzuszu, wzielam nospe.. to bylo 10 dni " po" w poniedzialek (zreszta lany poniedzialek :) ) zrobilam test i byl pozytywny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi się kręciło w głowie i byłam mega zmęczona już kilka dni po poczęciu, ale zwalałam to na karb pracy i przesilenia wiosennego. Piersi zaczęły mnie boleć ok. tydzień po poczęciu i zaczęłam mieć straszny apetyt, nie na jakieś dziwne smaki ale po prostu mogłabym zjeść 2 obiady pod rząd. Na szczęście nie jadłam tyle;)

Na ciążę nie chciałam liczyć bo wiedziałam że będziemy mieć trudności z zajściem i nawet nie marzyłam że już się udało, a tu 3 dni przed spodziewaną miesiączką zrobiłam test bo mnie strasznie bolał brzuch jak na okres i piersi też bolały i wyszła słaba kreska, jak cień cienia:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
przy zagnieżdzaniu może pojawić się ból, zwlaszcza u wrażliwych dziewczyn (ja np. nie czuje owulacji i tylko z obserwacji wiedziałam kiedy jest)
może tez pojawić się po neidługim czasie od zagnieżdzenia słabe plamienie/mini-krwawienie własnie z zagnieżdzenia.

Objawy moga pojawić sie troszkę później - dopiero zagnieżdzony zarodek zaczyna wysyłac sygnały "ja tu jestem", które w zalezności od danej osoby bedą skutkowac, lub nie objawami - które z kolei najczęściej sa zbieżne z objawami przedmiesiączkowymi (no i nakładają się w czasie)

Jeśli spojrzałabyś na normy bety w ciąży (które mówią o tym, jak wzórsł hormon hCG wytwarzany praktycznie tylko w ciąży), to zobaczysz, jak szerokie są widełki - w tym samy dniu po zagnieżdzeniu jedna dziewczyna może miec już duuuuże (i jej wyjdzie test ciążowy na2-4 czy nawet 6 dni przed planowaną miesiączką), a druga, choć w też w ciąży po tygodniu nei osiągnie takich "rezultatów"

A objawy ciąży zależą też od stężenia hormonu - bo to po nim nasz organizm "wie", ze coś się dzieje i ma zacząć inaczej funkcjonować.

Ale kazda z nas ma inny organizm i innaczej może odczuwać. Grunt, żeby sobie nie wkręcać, bo po 2-3 cyklach można ześwirować;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry