Widok

zakazenie dróg moczowych

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny dostałam dzisiaj lek na zapalenie dórg moczowych,moze znacie Furaginum.
Moze któras z was tez go brała, bo jest napisane,zeby nie brac w I trymestrze ciąży, a przepisał mi go lekarz i teraz jestem cała głupia :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdy zachodzi sie w ciaze to warto zainwestowac w prywatne wizyty u lekarza ginekologa-poloznika. Odpowiedni lekarz to taki dzieki ktoremu bedziesz sie czuc bezpiecznie i pewnie przez cale 9 miesiecy. Napewno pomoze w tym numer telefonu komorkowego do tego lekarza i jego osobiste pozwolenia na telefony w wyznaczonych godzinach oraz w weekendy.
Koszta takich wizyt sa napewno o wiele mniejsze niz przyszlosciowe chrzciny czy pepowo, a napewno beda dla przyszlej mamy o wiele cenniejsze niz w/w imprezki.

Furagina - jesli masz watpliwosci to zadzwon do lekarza ktory ci to wypisal i zapytaj- kto pyta nie bladzi.
To jest twoje zrowie i zycie twojego dziecka! Nie pytaj przypadkowych ludzi anonimowo w necie- od tego sa lekarze.
pij duuuuuuużo soku z żurawiny i bierz witamine C to zakwasza mocz i bardzo poprawia sytuację infekcje nie wracają tak szybko
Ja brałam pod koniec pierwszego trymestru. Miałam takie same obawy jak ty, ale wyjaśnienia ginekologa, że gorsze konsekwencje niesie niewyleczona infekcja niz stosowanie tego leku przekonały mnie. Po kuracji miałam idealne wyniki moczu.
Dr JJ

to czy prywaciarz czy nie akurat nie ma znaczenia bo nie kazdy prywaciarz jest dobry w tym co robi

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
ja już przeszłam 2 infekcje-takie dosyc, dosyc...-przede mną jeszcze 4 m-ce -wiec wiele jeszcze moze się wydarzyć...
ale do rzeczy...furagin brałam również 3*dziennie + augmentin 1000 -ale to juz bylo po 13 tc, a w 1 trym - mój gin zabronił furaginu...,
ale to tez kwestia jakie masz dokładnie wyniki - infekcja infekcji tez nierówna... a zurawnia -być może pomaga -ale nie w sytuacji gdy w moczu są tysiace (a nawet miliony) bakterii ( a najczesciej one sa przyczyną infekcji)- wówczas to jedynie antybiotyk..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
święte słowa Agnieszko:)
Kasa nie zawsze oznacza dobrego specjalistę:D
niektorzy lekarze przepisuja furagine w I trymestrze - czasem trzeba
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
Ja własnie zaczęłam od furegainy 3x1, potem Augmentin tydzień, teraz znowu furagina 2x1wieczorem. Wyniki trochę lepsze ale nadal zakażenie dróg moczowych.Męczę sie już 4 tydzień, od 2 tyg siedzę w domu. Znajoma która jest na końcówce ciąży miała tak cały czas od 4 m-ca do końca.
kobitki leczcie te zakazenia bo to wazne. Moj dzidzius ma cały czas zakazenie dród moczowych i tez wsuwa furaginum i wit c , mimo ze ja zakazenia moczu nie miałam w ciazy :/.. A tego co wiem to na poczatku ciazy niektroerzy lekarze dają zinat to ejst taki antybiotyk ktory wolno i ciezarnym i dziecią od 1 tyg zycia . ALe najlpeiej zapytac lekarza
image

image
ja brałam furaginum ale w III trymestrze - wszystko bylo ok
[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
a tak w ogole to widze tu koleznake ze studiów :D witam saraneta :D
image
no witam ale kogo;>?
image

image
a chmureczke witasz :D
image
ja miałam problem z pęcherzem w I trymestrze, moja gin zaleciła branie Furaginu, poszłam do lekarza ogólnego i z kolei dowiedziałam sie ze najlepiej mam na razie nic nie brac, tylko leczyc sie domowymi spsobami, typu witamina C, wszystko co zawiera żurawine i troche posiedziec nad rumiankiem, jakby nie pomogło to wtedy furagin, posłuchałam lekarza ogólnego i wszystko wróciło do normy :) także obyło się bez tabletek
a witam witam Chmureczko :)
image

image
Ja też miałam zapalenie pęcherza w ciąży, ale w pierwszym trymestrze bałam się brać Furagin i tylko robiłam nasiadówki z kory dębu, stosowałam Lactacyd i brałam Prouro. Pomogło :) Lepiej spróbować bezpieczniejszych środków a dopiero jak nie zadziałają, to się szprycować lekami.
zalezy od tego jak powazne jest zakazenie

ja przed ciaza non stop mialam ten problem - juz mi nawet lekarz futaginy zabrpnil brac bo powiedzial ze to juz dla mnie za "lekkie"

teraz, poki co, odpukac, wszystko ok - tego nie ukrywam akurat sie w ciazy balam, no i ewentualnych grzybkow tez :)
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
Furaginum znam, ale z tym pierwszym trymestrem to tak średnio.
Najbezpieczniejszym antybiotykiem w ciąży są antybiotyki z grupy penicylin (np. penicylina, ampicylina, amoksycylina).
Nigdy w ciąży nie daj sobie wcisnąć antybiotyku z grupy tetracyklin - nie będę się rozpisywała dlaczego...

A z ziołowych - czy próbowałaś np. Urosept (z ziołowych najbezpieczniejszy w ciąży; ale nie wiem jak silny masz stan zapalny)?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

do góry