Widok

żłobek - pruszcz gdański

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam wszystkie mamy które mają ten sam problem co ja! :/ poszukuję żłobka dla swojego obecnie 4 miesięcznego dzieciaczka, ale dopiero na wrzesień 2011.. czy w tym pruszczu naprawdę nic nie ma?
słyszałam o baby roomie na bursztynowym osiedlu.. jakieś opinie na temat tego żłobka??? bardzo chętnie poznam opinie każdego kto miał do czynienia lub ma nadal z tym "żłobkiem".. z góry serdecznie dziękuję i mam nadzieję, że wasze opinie będą przydatne nie tylko mi, ale również innym mamom.. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
DaMa Pani Ani chodziło raczej o to, że to nie jest ani żłobek ani przedszkole, a jedynie punkt przedszkolny, który nie musi spełniać wszystkich tych wymogów które musi spełniać żłobek i p-le.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a czy to jest takie istotne? mówimy tu o 2-2,5 latkach a nie o dzieciach kilku miesięcznych
ja sama posłałam moją dwuletnią córkę do przedszkola, które uruchomiło grupę dwulatków (w Gdańsku nie w Pruszczu) i jestem bardzo zadowolona
A zdaje sobie Pani sprawę, że to nie jest żłobek? Zachęcam do wejścia na stronę Urzędu Miasta i zobaczeniu, które placówki są zarejestrowane jako żłobek.

http://www.e-bip.pl/Start/51/RecordsKeeping/Details/8216
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam, polecam żłobek Radosna Iskierka na osiedlu wschód.
posłałam niedawno tam malucha i jestem zadowolona, mamy tam 1/2 etatu wiec bardzo nam to pasuje. klimat jak w domu - Polecam!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam jak najbardziej w naszej placówce są osoby z odpowiednim wykształceniem... edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna, opiekuńczo wychowawcza jak i również po kursie opiekunki dziecięcej.

Pozdrawiam
Jeżeli jest Pani zainteresowana posłaniem dziecka do naszej placówki to serdecznie zapraszamy. Można przyjść zobaczyć jak u nas wygląda oraz zobaczyć wszystkie dokumenty dotyczące nie tylko żłobka ale również i załogi.

Pozdrawiam.
Proszę o jakieś świeże opinie na temat żłobka tęczowy domek. Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka tam lub do radosnej iskierki...
Skoro pytam to znaczy, że jest to istotne. Nie widzę nic dziwnego ani bulwersującego w zainteresowaniu rodzica tym, kto sprawuje opiekę. Teraz powstaje dużo przeróżnych placówek, w których nie pracują osoby wykwalifikowane - np. Różne punkty przedszkolne. Dla mnie bardzo istotna jest osobowość opiekuna mojego dziecka - czy jest to ciepła osoba, jak również jej profesjonalizm, znajomość rozwoju dziecka. Bardzo ważny jest dla mnie kontakt z nauczycielem/ opiekunem - stąd też zwykle pytanie o odpowiednie wykształcenie.
zainteresowana czy w żłobku jest to dla Ciebie naprawdę aż takie istotne? Jak dla mnie to najważniejsze, żeby panie były ciepłe i miały serce na dłoni, a kwalifikacje na pewno mają ukończone w tym kierunku, bo w przeciwnym razie nie mogłyby tej pracy w ogóle wykonywać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy w Żłobku Tęczowy Domek panie opiekujące się dziećmi mają ukończoną pedagogikę opiekuńczo - wychowawczą? Nie znalazłam informacji o kadrze na stronie.
To bardzo się cieszę że jest u Państwa możliwe skorzystanie z pomocy psychologicznej, za dwa tyg. wracamy z urlopu to podjadę zapisać synka do Tęczowego Domku, ponieważ słyszałam pozytywne opinie.
Witam serdecznie, współpracujemy z psychologiem, jednak opłaty dotyczące tej usługi są dodatkowo płatne
Od stycznia bodajże jest nowy żłobek PUBLICZNY na ulicy Żwirki i Wigury. W tym samym miejscu co Przedszkole Korczaka.
A czy w p-lu tęczowy domek jest zapewniona opieka psychologa? bo zastanawiam się nad posłaniem tam dziecka, ale chciałabym aby taką pomoc uzyskał w razie potrzeby, bo jest dość mocno zamkniętym w sobie dzieckiem.
Mój synek chodzi do żłobka Tęczowy Domek. Jest bardzo zadowolony. Już po tygodniu chodzenia tam żegnał mnie z uśmiechem na twarzy. Jak go odbieram zawsze jest uśmiechnięty, czyściutki. Ja jestem baaaardzo zadowolona z tego żłobka. A Ciocie są super. Widać, że lubią dzieci a one do nich lgną :)
Właścicielka posiada wykształcenie pedagogiczne o kierunku edukacja wczesnoszkolna, dyrektor placówki posiada 25- letnie doświadczenie w pracy z dziećmi.

Jeżeli są Państwo zainteresowani uzyskaniem dodatkowych informacji zapraszam na rozmowę, gdzie będą mogli Państwo zobaczyć wszytskie dokumenty.

Chciałam od razu zaznaczyć, że posiadamy wpis do rejestru żłobków w Pruszczu Gdańskim, więc wykształcenie pracowników jest kontrolowane na bieżąco przez Urząd Miasta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a czy wlasciciele tego żłobka mają wyksztalcenie do prowadzenia takiej placowki ,bo na stronie nic nie jest napisane o osobach tam zatrudnionych
Chciałam zakomunikować, że w Żłobku Tęczowy Domek dzieci chętne są... tylko że dopiero od marca :):)

Pozdrawiam.
zadzwon do zlobka i p-la w jednym nad rzeczka
Dzwoniłam do żółwika i tęczowego domku ,a tam dzieci brak!a ja chce dziecko oddać tam gdzie są dzieci...ktoś wie coś na temat chatki puchatka lub słoneczka ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry