Widok

zupa na kościach

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
m=jakie zupy można ugotować na kościach? bo ja jakoś nie mam pomysłu..czyli tylko krupnik mi przychodzi do glowy ale moj facet go nie lubi macie jakies inne propozycje?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
grochowa
image
pomidorówka.grochowa,krupnik,ogórkowa,kapusniak i pewnie jest ich więcej
żurek... mniam
ale jakich kościach?

ja najczęściej gotuję na udkach/skrzydełkach z kurczaka lub skrzydle/szyi z indyka :P

czasem na korpusie z kurczaka (każdą zupę) albo żeberkach :P (sporadycznie, bo wolę drób)
wg mnie praktycznie każdą...
Ja kupuję kości wieprzowe,czasami jest na nich sporo mięska,lubię też na żeberkach lub na drobiu - byle był "wiejski" bo na tych chudych i przezroczystych ze sklepu to nie umiem zupy ugotować.

Wtedy to ewentualnie tylko skrzydło z indyka.
barszcz ukraiński, jarzynówki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam kościze schabu nie mam pomysłu na zupe ;/...macie pomysły? grochowa to bardziej na wedzonych kościach...
image
możesz ugotować każdą zupę.
no ja osobiście tak każdej bym nie gotowała na samych kościach...no chyba, że nie miałabym wyboru albo nie robiłoby mi to znaczenia...
moim zdaniem zupy m.in. jarzynowe, pomidorowe, ogórkowe to zupy "rosołowe" i lepiej wychodzą i smakują na drobiu (ewentualnie mieszance: drób+ jakaś kość wieprzowa)...
na kościach to kapuśniak, grochowa...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mamcia - zależy co kto lubi albo na co kogo stać ;)

ja osobiście wolę wszystko na drobiu :] wyjątkiem jest kapuśniak na żeberkach ;)
eee, kości też są za grosze...:)))
tak, tak :) ale niektórzy twierdzą, że nie da się ugotować zupy na kościach :P że musi być kawał mięsa albo i cała kura ;)
Ja też wolę wszystko na drobiu, na kościach schabowych ugotowałabym jedynie krupnik albo ogórkową, ale i to bez entuzjazmu :)
Grochowa, kapuśniak, fasolowa, żurek - tylko na wędzonce.
imageimage
ja lubie pomidorowa na kosciach wogole wszystkie zupy po za rosolem robie na kosciach :) a grochowe na nodze świnskiej ;p
jem teraz mega dobry kapusniak zrobiony przez mojego faceta,zupę robił od godziny 19nastej,ale on zawsze poswieca tyle czasu zupom...robil na kościach,boczku,zeberkach...do tego podsazmona kiełbaska wedzona,dużoooo warzyw,specjalnie czekałam az skonczy,jakie on robi zupy,tylko fakt długo sięczeka ale warto,zeby zrobić dobra zupe naprawde trzeba ja gotowac min 3 godziny.
każda zupę nalęzy długo gotowac,ale wolno ja około 1,5 -2h na koncu dodaje przyprawy bez vegety i kostek jest przepyszna,,,
ja na wedzonych zeberkach robie kapusniak lub ogorkowa pycha, na kosciach mozna prawie kazda procz rosolu i pomidorowki tzn mozna ich uzyc ale warto wtedy dodac jeszcze kuraka bedzie duzo smaczniejsza

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

do góry