Widok
my mamy obrączki wybrane w sobotę będziemy zamawiać
musimy kupić strój dla młodego ;) i dla mnie buty, bielizna i coś na poprawiny
protokół jutro lub w piątek
no i musimy wybrać się w końcu do USC
z kucharką wszystko umówione, a w przyszłym tyg będziemy szukać cukierni
zaproszenia wręczone
no jeszcze autko
echh jak ten czas leci .......
pozdrowionka dzieczyny
musimy kupić strój dla młodego ;) i dla mnie buty, bielizna i coś na poprawiny
protokół jutro lub w piątek
no i musimy wybrać się w końcu do USC
z kucharką wszystko umówione, a w przyszłym tyg będziemy szukać cukierni
zaproszenia wręczone
no jeszcze autko
echh jak ten czas leci .......
pozdrowionka dzieczyny
My jeszcze nie mamy obraczek :( Ale już prawie wiemy jakie chcemy. Skończył nam się papier na zaproszenia, a że nie mamy już teraz czasu jechać do hurtowni, gdzi ekupowalismy pierwszą partię, kupilismy trochę gorszy papiet w Empiku. Potem pan w punkcie "ksero", w którym cielismy papier zalamał nas swoim brakiem wyobrazni, zupełnie nie mógł zrozumiec o co nam chodzi, nawet zapisane wymiary nic mu nie mówiły....
Teraz tylko przygotować pozostałe zaproszenia, w sobotę przymierzyć suknię i zdecydowac co i jak ma być na niej, kupić strój dla Pana Młodego, spotkac sie w końcu z DJem i kucharzem, przystroić salę i kościół (ale w tym na szczęście wtręczają nas nasze artystki), kilka spraw bardziej formalnych i gotowe:)
Teraz tylko przygotować pozostałe zaproszenia, w sobotę przymierzyć suknię i zdecydowac co i jak ma być na niej, kupić strój dla Pana Młodego, spotkac sie w końcu z DJem i kucharzem, przystroić salę i kościół (ale w tym na szczęście wtręczają nas nasze artystki), kilka spraw bardziej formalnych i gotowe:)
No to już po :)))
Tak jak mówiłaś Mapio, bezboleśnie :)))
Ani słowa na temat poradnictwa tylko ploteczki, bardzo miła towarzyska rozmowa. Tak to ja mogę takie sprawy załatwiać :) Pani powiedziała do nas "... czego ja Was mogę jeszcze nauczyć..."
Kolejna sprawa za nami.
Mieliście troszkę szczęścia, że nie było proboszcza, on bywa czasami ostry. Jak spisywał z nami protokół, to było, że tak powiem bardzo formalnie.
Tak jak mówiłaś Mapio, bezboleśnie :)))
Ani słowa na temat poradnictwa tylko ploteczki, bardzo miła towarzyska rozmowa. Tak to ja mogę takie sprawy załatwiać :) Pani powiedziała do nas "... czego ja Was mogę jeszcze nauczyć..."
Kolejna sprawa za nami.
Mieliście troszkę szczęścia, że nie było proboszcza, on bywa czasami ostry. Jak spisywał z nami protokół, to było, że tak powiem bardzo formalnie.
Mapio no to umówiłam się z Panią Barbarą dzisiaj na 19. Już widzę jakie będą jaja jeżeli spróbuje umoralniać mojego L. Chyba pęknę ze śmiechu.
Myślałam, że już wszystko załatwiłaś w kościele, łącznie z opłata… to kiedy w końcu trzeba zapłacić…? …Jak przyjdziemy na to spotkanie 2 tygodnie przed ślubem?
Jesteś przekonana, że nie trzeba płacić organistce osobno … mi się wydaje, że ksiądz nam mówił, że da nam do niej kontakt i musimy z nią sami załatwić (ale ja już niczego nie jestem pewna:)))
Ci ludzie, o których piszesz, są jacyś niepoważni jak dla mnie. Jak pomyślę, jak się zdenerwowałam gdy przeczytałam Twoją wypowiedź w jakimś wątku, że już są dwie pary to aż mi się skóra jeży, myślałam, że zemdleje.
Nawet się cieszę, że jesteśmy tylko we czwórkę…;)))
Pozdrowiona, jak wrócę to napisze jak było.
Myślałam, że już wszystko załatwiłaś w kościele, łącznie z opłata… to kiedy w końcu trzeba zapłacić…? …Jak przyjdziemy na to spotkanie 2 tygodnie przed ślubem?
Jesteś przekonana, że nie trzeba płacić organistce osobno … mi się wydaje, że ksiądz nam mówił, że da nam do niej kontakt i musimy z nią sami załatwić (ale ja już niczego nie jestem pewna:)))
Ci ludzie, o których piszesz, są jacyś niepoważni jak dla mnie. Jak pomyślę, jak się zdenerwowałam gdy przeczytałam Twoją wypowiedź w jakimś wątku, że już są dwie pary to aż mi się skóra jeży, myślałam, że zemdleje.
Nawet się cieszę, że jesteśmy tylko we czwórkę…;)))
Pozdrowiona, jak wrócę to napisze jak było.
am poradnictwo bylo tylko pojedynczym spotkaniem mysle ze jak zadzwonisz do .... to wszystkiego sie od niej dowiesz co i jak
jezeli chodzi o pieniadze dla ksiedza to sie zastanawiamy ile dac
uslyszelismy ze co laska i z tych pieniazkow idzie dla organistki dla koscielnego i dla ksiedza :)
tak chcemy miec nasza organistke
i kontaktowalam sie z ludzmi ktorzy mieli miec slub na 15:00 ogolnie jaja bo powiedzieli mi ze oni maja w sw krzyzu a tu po prostu jeszcze nie zdazyli odwolac - sory ale dla mnie jacys niepowazni bo faktycznie zajmuja godzine innym ktorzy chetnie wezma w ten dzien slub u nas w kosciele
wiec nadal jesmy dwie w nasz dzien :) i naszych dwoch Panow
jezeli chodzi o pieniadze dla ksiedza to sie zastanawiamy ile dac
uslyszelismy ze co laska i z tych pieniazkow idzie dla organistki dla koscielnego i dla ksiedza :)
tak chcemy miec nasza organistke
i kontaktowalam sie z ludzmi ktorzy mieli miec slub na 15:00 ogolnie jaja bo powiedzieli mi ze oni maja w sw krzyzu a tu po prostu jeszcze nie zdazyli odwolac - sory ale dla mnie jacys niepowazni bo faktycznie zajmuja godzine innym ktorzy chetnie wezma w ten dzien slub u nas w kosciele
wiec nadal jesmy dwie w nasz dzien :) i naszych dwoch Panow