Widok

AUTYZM - szukam lekarzy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam prośbę do mam dzieci autystycznych. Polećcie mi proszę dobrych prywatnych pediatrów specjalistów z Trójmiasta i okolic - neurologa i psychologa/psychiatrę. Chodzi o pilną diagnozę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas głównie echolalia, troszkę opóźniony rozwój mowy w stosunku do rówieśników
Po prostu nie mówi jak 4-letnie dziecko-buduje prostsze zdania. Menu-bardzo ograniczone
bawi się z dziećmi, jest kontakt wzrokowy, mówi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam!
Mam pytanie czy do tego instytutu potrzebne jest skierowanie, czy konsultacje są płatne i od jakiego wieku są przyjmowane dzieci? Moja córka ma 1,5 roku, dzisiaj byliśmy u neurologa i mamy skierowanie z podejrzeniem autyzmu do owi w Gdyni na ul. Harcerską. Poczytałam trochę opinii na temat tego ośrodka i nie są zachęcające.Nie chcę trafić byle gdzie, nie chcę żeby jeszcze bardziej mnie nastraszyli, ja niewiele wiem o autyźmie i bardzo się boję...Chciałabym trafić na kompetentnych specjalistów i dlatego bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
Witam serdecznie!
mam pytanie, dlaczego zaniepokoiłaś się zachowaniem swojego synka?moja córka ma 1,5 roku i też bardzo się martwię.Czytam teraz sporo o autyźmie i bardzo dużo mi do córki pasuje, okropnie się boję...
Monika zamiast tracic czas na czytan ie lepiej zabierz corke czym predzej do specjalisty niech ja zdiagnozuje. Sprawa sie wyjasni i jesli rzeczywiscie cos jest nie tak, to im predzej zaczniesz terapie tym lepiej. Ja serdecznie polecam Monike - pomogla w diagnozie autyzmu u syna mojej kuzynki i przy programie terapii napisanym przez Monike robi fantastyczne postepy.
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Dziękuję za radę, na pewno odezwę się do Pani Moniki.A może miałabyś nr telefonu do tej Pani, bardzo bym prosiła.
pozdrawiam
Ja nie wiem czy Ci lekarze nie wymyslają juz troche. Jak ja wyszłam z młodym ze szpiotala to niby wszystko było nie takie. Za duża głowa w stosunku do ciała, za duża wiotkośc mięsni , ( nie siadał a to ze raczkował nie miało znaczenia ) wogole jak zaczeli wymyslać to byłam przerazona. WIec nie twierdze zeby nie leczyć ale wszystko z umiarem. Znam synków róznych znajomych co wogole do 3-4 roku nie gadali normalnie tylko po swojemu i bardzo krótkie zdania, a potem jak zaczeli to końca nie było pytaniom :) Więc głowa do góry zmartwionym mamom :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie potrzeba skierowania. Wizyta jest płatna - nie wiem ile teraz ale 1,5 roku temu 130 zł. Chyba nie było podwyżki. Dużo to i mało. Dużo - bo wiadomo piechota nie chodzi, ale mało bo za 2 godzinny pracy dwóch specjalistów to nie wiele jeśli Za 45 minut pracy zwykłego logopedy trzeba płacić 50 zł.
Nie wiem jak w Gdyni ale w Gdańsku OWI wogóle nie chcą sie zajmować autyzmem.
Wiem że w IWRD przyjmują na diagozę takie maluchy. I mają też dla nich programy terapi. Osobście znam dwoje maluchów, które trafiły na diagnozę i terapię w tym wieku.
Jak ma dobry kontakt wzrokowy, jak nawiązuje dobry kontakt z dziećmi - to autyzmu być nie może.
Może być po prostu opóźniony rozwój mowy - wybierz się do najzwyklejszej poradni psychologiczno-pedagogicznej na badania lub prywatnie logopedy i głowa do góry ;) Nie snuj więcej takich czarnych scenariuszy że to autyzm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Maja, właśnie wczoraj zarejestrowałam córkę w IWRD ale mam termin na 15 czerwca, chyba osiwieję do tego czasu...Może powinnam do tego czasu pójść do innego specjalisty, jak myślisz? a może masz kogoś godnego polecenia?
wiesz jak Ja bym chciała,żeby to byał prawda,że snuję czarne scenariusze i wymyślam?
Nawet nie masz pojęcia
byłam w poradni psychologiczno-pedagogicznej w Gdynia na Karwinach
stąd diagnoza AUTYZM WYSOKOFUNKCJONUJĄCY
jednym z najlepszych diagnostów w Trójmiescie jest Monika Zielińska
www.cdit.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli chodzi o zaburzenia mowy.... znajomym dziecko tez miało takie problemy, a zdiagozowano u niego niedosłuch.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
tyle,że moje dziecko słyszy, bo jest echolalia, czyli powtarzanie całych reklam, spotów,programu tv itp
marios, wiem, ze to nikle pocieszenie, ale autyzm wysokofunkcjonujacy to bardzo dobra diagnoza, pewnie najlepsza wsrod autystow. Radze Ci skontaktuj sie z Monika Zielinska, napisze Ci program do pracy z malym, przydzieli terapeute. Taka praca kosztuje wiele wysilku (wiem bo moja kuzynka ma autyste wysokofunkcjonujacego) ale postepy sa niesamowite.
Powodzenia i glowa do gory!!
Tel Moniki to: 692 489 013. Mozesz sie tez skontaktowac z Aneta Bagińska (ona pracuje dla Moniki) tel.: 503 553 220
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Maja mam diagnozę z IWRD, niestety autyzm. Mam pytanie, czy Twój synek miał swojego terapeutę, jak wygląda taka terapia i czy może mogłabyś polecić kogoś dla mojej córki, mieszkamy w Gdyni. Bardzo proszę o odpowiedź.
Odradzam pracę z Moniką Zielińską. Jesli juz nie ma wyjscia to lepsza ona niz nikt - ale radzę szukac innych rozwiazan.
Zielinska robi wielki biznes na rodzicach dzieci autystycznych. Ona sama pojawia sie, interesuje sie tylko w fazie przed podpisaniem umowy o wspolprace - a pozniej juz interesuja ja tylko regularnie dokonywane wplaty. Jej pracownicy ktorych przysysla do studenci bez doswiadczenia. Wystarczy ze stydentka pojedzie z nia na 2 tygodniowy pobyt na obozie dla dzieci autystycznych i juz wszystko wie, wie jak uczyć dziecko, jak rozumiec jego zachowania, jak pracować nad niepożadanymi zachowaniami. Onibuski w 2 tygdnie! Pani ta ma bardzo duza smykalke do interesow i unikania odpowiedzialnosci. Bo jak inaczej nazwac to ze TO RODZIC zatrudnia terapeutę, nie ona. Wiec zwolnienia terapeutki, sa na koszt rodzica! A jak terapeutka zajdzie w ciazę .... to ani terapi nie pieniazów nie ma w kieszeni rodziców- bo umowa obowiązuje i płacić trzeba Umowy wowczas rozwiacac jej nie mozna, bo "pracownice" chroni prawo pracy. Odradzam.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8
mama, to mnie teraz załamałaś, miałam na dzieje że zwróce sie do P. Moniki o pomoc bo szukam terapeuty dla mojej córki :( jeśli masz jakieś namiary na dobrych i sprawdzonych terapeutów, to proszę o pomoc.
Jak jest w wieku przeszkolnym to staraj sie o miejsce w IWRD http://www.iwrd.pl Bo nie ma w Trójmiescie lepszego miejsca.
Jak sie tam niedostaniesz to podaj maila to podam Ci na priw namiar na terapeutkę która wyprowadziła mojego synka "na prostą".
Ok .. juz przesledziłam twoje poprzednie wpisy.
Jesteście z Gdyni więc z takim adresem zameldowania do przedszkola IWRD Was nie przyjmą - bo one opłacane jest w dużej mierze przez gminę Gdańsk. Ja bym sie próbowała przemeldowąc .. ale nie wiem czy to przejdzie. Bo jak dziecko jest w tym przedszkolu to poza zajeciami w domu są też wizyty domowe - czyli terapeuta przyjeżdza do Ciebie do domu i pracujecie nad tym co sprawia problem w domu.
W IWRD na pewno mozesz liczyć na to że bedą Ci dawac wskazówki jak pracwać, co ćwiczyć i jak.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry