Widok

AUTYZM - szukam lekarzy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam prośbę do mam dzieci autystycznych. Polećcie mi proszę dobrych prywatnych pediatrów specjalistów z Trójmiasta i okolic - neurologa i psychologa/psychiatrę. Chodzi o pilną diagnozę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam z czystym sumieniem prof Jaklewicz. Wspaniały lekarz z niesamowitą wiedzą. Byłam u niej z synkiem i po pierwszej wizycie postawiła nam diagnozę (wykluczyła autyzm). Pani Budzynskiej nie polecam - niekompetentna, zero wiedzy - nastawiona na wyciąganie pieniędzy. Jeżeli zależy na dobrym specjaliście to tylko Pani Profesor. Synek jest oczywiście zdrowy ale stresu sporo się najadłam i kasy też mnóstwo straciłam. Życzę zdrówka i powodzenia...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja kiedy pracowałam z dzieckiem autystycznym to współpracowałam z OWI na tysiąclecia i z ośrodkiem na Dąbrowszczaków.
W OWI warto się załapać na Integrację Sensoryczną - bardzo pomocna w terapii, a na Dąbrowszczaków generalnie ciężko sie dostać, chociaż jak ma się już orzeczenie to warto powalczyć chociaż o "superwizje" (taki nadzór w przebiegu terapii), ale za to robią bardzo dobry kurs dla rodziców i wychowawców dotycz autyzmu (dość drogi ale warto)
Niestety nie pamiętam już nazwisk tych osób, no i strasznie długo trwa samo załatwianie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dr (nie lekarz) Budzyńska na ul. Gomółki we Wrzeszczu - b. dobry diagnosta na Pomorzu, umów się na wizytę z dzieckiem- wizyta odpłatna, dość droga, ale chodzi o dziecko im szybsza diagnoza, tym lepiej. Poza tym zarejestruj się w Poradni na Chopina też we Wrzeszczu (na wizytę pójdziesz ze skierowaniem) przyjmuje tam lekarz psychiatra(b. dobra jest dr Mazur) i psycholog. Bardzo dobrym ośrodkiem jest oś.. p. Rybickiej - terapia, ale diagnozują tam także. W OWI raczej nie pomogą, ale warto też się wybrać, mają tam różnych specjalistów. Ja radzę wybrać się wszędzie, bo opinie mogą być różne. Również dobrą opinię ,jeśli chodzi o diagnostykę, ma Synapsis w Warszawie ale tam się długo czeka.Jeśli będziesz miała jakieś pytania odpowiem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
w ramach NFZ

Poradnia dla Osób Autystycznych w Gdańsku

Ul. Chopina 42

Tel: (058) 520 38 30

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
neissi - niestety nie wiem czy Ci lekarze z OWI maja swoje prywatne gabinety... może spróbuj tam zadzwonic i zapytać czy jest jakakolwiek szansa na szybką wizyte (odpłatnie)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
znalazłam cos takiego:

Specjalny Ośrodek Szkolno-Terapeutyczny dla Dzieci i Młodzieży z Autyzmem, Gdańsk, ul. Dąbrowszczaków 28, tel./ fax: 553 40 32, e-mail: ogdautyzm@wp.pl Dyrektor ośrodka - Małgorzata Rybicka.

Filia w Gdyni, ul. Witomińska 9, tel. 661 71 36, e-mail: sostgdynia@wp.plKierownik filii - Monika Krogulska.

Może się przyda
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję Wam pięknie :) A czy ci lekarze z Ośrodka Wczesnej Interwencji przyjmują gdzieś prywatnie? Sprawa jest pilna i stąd poszukiwania prywatnego lekarza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na studiach miałam kontakt z prof. Hanną Jaklewicz - psychiatra i psychoterapeuta, specjalizuje się w problemach dzieci i młodzieży, i z tego co pamiętam także w autyźmie. Starsza pani, pozostawiła u mnie wrażeni osoby szalenie kompetentnej. Sądzę, że warto zasięgnąć jej opinii.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/5163

tu są namiary na ośrodki w woj. pomorskim
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja znam placówkę państwową - ośrodek wczesnej interewncji, ul Tysiąclecia 13 a w Gdańsku, wiem że tam są różni specjaliści, trzeba miec skierowanie od pediatry, na wizyte czeka się miesiąc :(

pewnie za dużo nie pomogłam no ale może warto wiedzieć ze taka placówka istnieje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry