Widok

Amanda czy to ładne imię dla córki ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Żona chce nazwać córeczkę Amanda, co sądzicie o tym imieniu. Proszę o opinie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
przepraszam, ale mi się kojarzy z Korkim Taczerem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
zdecydowanie nie...jakos nie wiem czemu,ale nie przyzwoicie mi sie kojarzy...choc przepraszam jesli Cię uraziłam

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi też źle się kojarzy... a menda....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
przepraszam, ale wg mojej opini to kiczowate imię, nigdy nie nazwałabym tak mojej córci, ale to tylko moja opinia, nie zamierzam nikogo obrażać:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
wybij żonie z głowy to imię, wszelkie Amandy, Vanessy, Nicole czy Samanthy to jakaś tragedia ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8
Smieszne wydaje mi sie pytanie innych czy moga nadac takie imie dziecku...to rodzicom ma sie podobac a nie innym

to nic ze jakies imie nie podoba sie komus innemu ale MNIE sie podoba!

mi tez nie podoba sie wiele imion, Roksana, Nadia , Olaf ! ktore kiedys slyszalam w parku ale widocznie innym sie podobalo!

Dla kogos moze byc niezrozumiale jak ktos moze nazwac dziecko Jozek albo Staszek ! a widocznie moze ;) wiec drogi tatusiu nie pytaj na forum czy takie imie podoba sie innym , bo to WAM! sie ma podobac i to ma byc WASZE imie a nie innych
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też mam takie zdanie jak larsa28 ;)
nie ma sie podobac rodzica ,lecz dziecko nie powinno sie z niego wstydzic.. zmienic je moze dopiero jak skonczy 18 lat , a dlugo jak inni beda sie wysmiewac i obrazac...
jest tyle polskich pieknych prostych imion... od ania az do zosi...
nie daj sie, obron to dziecko przed skrzywieniem przez najblizsze 18 lat...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jeśli Wam czyli rodzicom się podoba to nie widzę problemu.Jesli tylko żonie to raczej byłabym za wypracowaniem jakiegoś kompromisu:)

Mi osobiście się nie podoba ale przecież to Wasze dziecko prawda?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
:): to wszystko racja, z tym, że należy pamiętać, że imię wybieramy dziecku na całe życie i przed jego wyborem należałoby się dobrze zastanowić, a nie spełniać jakieś swoje często chwilowe zauroczenia ;)
a jak rodzicom brakuje wyobraźni to jak najbardziej powinien się znaleźć ktoś kto obiektywnie rzecz ujmując powie, żeby zastanowili się raz jeszcze- DLA DOBRA DZIECKA :)

pozwolę sobie wkleić część artykułu, który był ostatnio na Onecie, nie twierdzę oczywiście, że dotyczy autora wątku ale warto poczytać ;)

"Trzeba jednak pamiętać, żeby imię wybierać rozsądnie, a także - co najważniejsze - aby pasowało do nazwiska. W licznych komentarzach można znaleźć dużą listę mniej trafnych złożeń. Oto kilka z nich:

"W pewnej szkole, miasteczka nie wspomnę, uczyła się MISZEL Noga" – pisze Mc_roch. "A ja miałam praktykę w gdyńskiej szkole i na pierwszej lekcji omal się nie udusiłam, tłumiąc śmiech. Sprawdzając obecność, musiałam z pełną powagą wyczytać DOLORES ŚLEDŹ i KARMEN FĄFARA" – dodaje Helena. Z kolei Dziewczonka spotkała się z Żakliną Zając. "Moja kuzynka nazwała swoją córkę Klaudia. Imię jak imię, obleci. Ale jak się doda nazwisko dziecka, to mamy oto w rodzinie Klaudię Ogórek. Aż zgrzyta" – dopisuje Hejo. Asiaby wspomina: "Do dziś chodzi mi po głowie chłopczyk, któremu rodzice dali na imię Tarzycjusz; pamiętam jego płacz, gdy dzieci nie umiały powtórzyć jego imienia w przedszkolu. Znajomi dali na imię synowi Nasim... bez komentarza". "A pewna nauczycielka polonistyki z najlepszego liceum w Rybniku nazwała swego syna Gniewosz Mściwosz, nie trzeba się domyślać, na co ten chłopak wyrósł" - komentuje Ania. "Poznałam pewną Samanthę Kiełbasę z Wieprza. Nikt mi nie powie, że to takie światowe i piękne" - pisze Marzena. "Znam chłopca, który nazywa się Nataniel Nawalaniec. Czy rodzice tego sobie wcześniej nie wypowiedzieli na głos?" – zadaje sobie pytanie Aga."

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
"a dlugo jak inni beda sie wysmiewac i obrazac..."

Nie przesadzajmy w czasach gdy funkcjonuje cała masa "dziwnych" imion akurat Amanda to chyba niekoniecznie imię do wyśmiewania i obrażania.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla mnie np paskudne jest imie Nadia - kojarzy mi sie z jakims afrykanskim buszem - to dla przykladu .....wiec ocena imion to sprawa indywidualna i subiektywna bo dla jednych to bedzie imie ktore bedzie straszylo ;) a dla drugich ach och jakie ladne
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym swojego dziecka tak nie nazwała ale jeśli ktoś uważa że dla niego to ładne imię to czemu nie - a za kilka lat powiesz dziecku że ma na imię np Patrycja ale chcieliście Amanda ale dziewczyny z forum wypersfadowały hahhah. Wasze dziecko - więc nadawajcie imiona jakie Wam się podobają. Mały % osób powie że to ładne imię co nie znaczy, że nie macie tak nazwać córki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A żonka jak się nazywa - Jessica???? To będzie pasować!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Sorry ale pies moich sąsiadów ma na imie Amanda...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
nie podobaja mi sie imiona "amerykanskie" a te mi tak brzmi:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
larisa28-fajny kawałek artykułu :D
No a niedaleko mnie mieszka facet co ma psa o imieniu Tola ;)
nie podoba mi się imię Amanda...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry