Widok

Basen z niemowlakiem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś chodzi na basen z niemowlakiem? Moje chłopaki maja 4 miesiące - można już?
Chciałabym ich jakoś postymulować ruchowo, a uwielbiają kąpiel:)
Gdzie w gdańsku można chodzić z takimi maluchami?
Jak wyglądają takie zajęcia?
Jaki koszt?
Dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak mnie nakręciłyście na ten basen że idę z młodą:) Do Hotellu Gdynia - ale dopiero 12.12 pójdę:) Już nie mogę się doczekać!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nyzosia my tez idziemy:) własnie pytałam znajomą o wrazenia bo ona na witomino jezdziła z mała...ja na hotel gdynia sie zdecydowałam:) ale po 15.12 (szczepienie)
No własnie ja też mam szczepienie 2.12 ale w weekend 4-5.12 nie ma mnie w 3miescie więc idę dopiero 15.12. Fajnie - to potem się spotkamy:)
a czemu czekacie z basenem na "po szczepieniu"? są jakies przeciwskazania? My mamy szczepienie dopiero 3 stycznia a juz chcialam z mlodym isc.
ja chce spytac pediatre czy nie ma zadnych przeciwskazań i tyle...

nyzosia tez masz szczepione 15.12?:) no to super...Marcel bedzie miec kolezanke:)
Ja tak samo jak Aśku chce pogadać z pediatrą.

Aśku my mamy szczepienie 2.12 ale 5.12 nie ma nas w Gdyni więc najbliższa niedziela to 12.12 - wcześniej pomyliły mi się daty:) jak będzie nam się podobało to będziemy chodziły:) chociaż 19 nie pójdziemy bo młoda ma chrzest:) a potem święta....chyba w grudniu się nie nachodzimy:)
no własnie ...my szczepienie 15.12....w takim razie w grudniu chyba razem nie popływaja maluchy:p Ty bedziesz pierwsza to daj znaka jak Helka sobie radziła:)
Na pewno dam:)
A my się właśnie zapisaliśmy do "Dzidziusia" na Chełmie :) Pierwsze zajęcia mamy 18. grudnia. A jak pytałam pediatry, czy można, to pochwaliła nasz pomysł, więc myślę dziewczyny, że u Was też nie będzie żadnych przeciwwskazań. Mam nadzieję, że Mateuszkowi się spodoba, ale patrząc na to jak jest zachwycony każdą kąpielą to myślę, że będzie wniebowzięty ;)
Morela, a możesz napisać ile Dzidziuś liczy sobie za karnet? Bo cennika na stronie u nich nie widzę.
330 złotych, 11 wejść po 30 minut każde
dziewczyny, jakie środki ostrożności stosujecie,jeśli chodzi już po wyjściu z basenu, chodzi mi o to aby mały się nie przeziębił, zwłaszcza,ze teraz zima przed nami, czy mozna tego dnia np jeszcze spacerować,jak długo czekacie po basenie na wyjście na zewnątrz itd?
ja się dopiero wybieram ale myślę, że zaraz po wyjściu z wody dobrze okryć, dobrze wysuszyć, ciepło ubrać i tak z 15-20min odczekać zanim wyjdzie się na ten mróz :-) W hotelu gdynia zawsze można iść na kawkę i czas szybko zleci :)
no ja właśnie troszkę sie obawiam przeciębienia...no ale co? nie mozna tak dziecka pod kloszem trzymać:)

wiem ze w hotelu gdynia jest specjalnie podrzewana woda dla dzieciaczków, a jak z chlorem? wie ktos jakie jest stezenie?? i czy na basenie jest ciepło? bo ja np. w aquaparku marzne:p
W Hotelu Gdynia zazwyczaj temp wody jest 32st a powietrza 28st, stezenie chloru 0.6.

dzieki sanszajn:)
Jeśli chodzi o szczepienia, w pierwszych bodajże 2 dniach nie należy moczyć miejsca wkłucia, tzn. zwykła kąpiel jest OK, ale na basenie niekoniecznie, więc trzeba zaplanować szczepienie w odpowiednim odstępie.
Jeśli chodzi o ceny w Dzidziusiu, zależy ile jest zajęć w semestrze i jak długich.
w hotelu gdynia było ciepło, woda tez ciepła, chociaż jak synek wyszedł z wody to zaczął się trząść jak galareta, ale może to taki trochę szok dla niego był, bo pierwszy raz byliśmy, ale nie przeziębił się.ale teraz już zima się zaczyna na całego i troche mam stresa...
tez sie ta mrozna zimowa pogoda stresuje....brrr
Byłam dzisiaj u pediatry pytałam o basen z młodą powiedziała że ok, dała mi nawet takie zaświadczenie że młoda może chodzić ale....absolutnie nie mam z nią iść na basen w którym woda jest chlorowana:( ponoć chlor drażni drogi oddechowe malucha. No więc Hotel Gdynia odpada:(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry