Widok

CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej ana, ja też niemam później monitoringu. Kup sobie testy owulacyjne i je rób tak od 14 dc. wtedy się przekonasz czy była owulka. jesli jej niebędzie to lekarz napewno Ci pomoże tj. będzie monitoring (kilka razy co około 2 dni) i jak już pęcherzyk będzie duży to zastosuje pregnyl. po tym napewno peknie.. 24 h i brac się do roboty :)

Ja w tym cyklu robie testy owu.. narazie niemam.. zobaczymy ale jak coś to w nastepnym cyklu będzie zastrzyk tak przynajmniej mój gin powiedział.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ach... szczęściara.... :)
super ze z maluszkiem wszystko jak najlepiej :)
dziewczyny musicie wierzyć moj maz tez mial slabe nasienie ale sie udalo wierze ze u Was tez tak będzie.

ana ciaza przebiega prawidlowo wszystko super :)))
image
image
Hej Aguseek :)
nie wiem jak maja inne dziewczyny ale ja po clo nie mam zadnych dolegliwosci. Teraz tez biore, jutro 5 tabletka i wszystko oki. Ale kazdy organizm inaczej reaguje, najlepiej spytaj swoja gin. A czemu masz zwiekszona dawke clo? slabo rosly pecherzyki? W 14 dc jaka mialy wielkosc? tak pytam bo ja tez biore 2 cykl ale nadal po 1 tabl. I nie wiem czy 2 moze zwiekszyly by szanse,a le poki co moja gin stwierdzila ze nie potzreba zwiekszac dawki, bo pecherzyk w 14 dn mial 20 mm...chyba ok.
Tylko najgorsze jest to pozniej nie mialam juz monitoringu i nie wiem czy pekl... :/ A po tym pregnylu pekaja na 100% ??
pozdr.
Biore 2 cykl CLO teraz 2 tabletki/dziennie przez 5 dni, wiecie co zaobserowałam ze cały czas od momentu brania tabletek boli mnie brzuch tak delikatnie jak na @, czywy teztak macie?

Ja czekam, miałam 2 piękne pecherzyki byl pregnyl i teraz czekam, czy sien udało czy nie:( Jak nie to bym chciała zrobic drożność w przyszłym miesiącu ale nie moge sie pozbyc bakterii coli i nie wiem co robic:((((
czy ktoś ma do sprzedania clo? bo do ginki mam termin na lipiec a skończył mi się . pomocy
Napewno Ci się uda ana :) Jak mąż ma dobre wyniki to tylko kwestia czasu (życzę oby jak najszybciej) - zobaczysz będziesz miała swoją fasolkę.. a my no cóż musimy cierpliwie czekać....
Ewa 30 i Kasika trzymam kciuki za ten CUD... :)
Ale naprawde jest wiele kobiet, które dopiero wtedy gdy przestały brac leki... i zapomniały na chwile o staraniach...zaszły w ciąże :))
Jesli chodzi o badanie nasienia meza.. to akurat mam to szczescie ze mojemu wyniki wyszły idealnie, wiec ja licze na clo i mam nadzieje ze sie uda, teraz biore 2 cykl i bardzo bym chciala by byl to ostatni :)
Hej Neta, czasami objawem owulacji moze byc plamienie...tzw. plamienie implantacyjne, tylko ze to plamienie wystepuje najczesciej kilka dni ok tydz po owulacji. Ale czytałam tez ze podczas jajeczkowania moze nastapic plamienie owulacyjne, tak ze wszystko mozliwe ze mialas wtedy owulke.
Oby :))
Cześć. Ja już jestem 2 cykl bez CLO wczoraj był mój 12d.c. i zaobserwowałam brązowawy śluz. Wiecie może czy to jest może objaw owulacji?? Współżyłam z mężem bo może to właśnie była owulacja w końcu cały czas miałam cykle bezowulacyjne i może ta brązowa wydzielina oznaczała owulke, dlatego nie chcieliśmy stracić szansy. Nie wiem co o tym myśleć ;( od 16d.c. mam brać duphaston...Pozdrawiam Was i trzymam kciuki mam nadzieje,że w końcu zdarzy się cud i ujrzymy wszystkie te nasze wymmarzone 2 krechy :)
Ewa30 mąż brał na poprawę nasienia. Owszem wzrosła liczba plemników i ich żywotnośc się poprawiła ale morfologia mów sama za siebie. Byłam już u lekarza w piątek na swoje USG

Mam piekne 3 pęcherzyki..

Pokazałam lekarzowi wyniki, nie był zachwycony.. choć powiedział że wkońcu 9% prawidłowych więc może się udać, jednak jak zapytałam jakie realne są szanse.. ile mam jeszcze czekać próbować, to powiedział że jeszcze 2 cykle prób.. a później radzi się zastanowić na inna formą np. inseminacją (i to nie koniecznie z nasieniem męża)

Sama już niewiem, może się zdarzy CUD

Ja w tym miesiącu jeszcze będę robić testy owulacyjne i w przyszłym czeka mnie jeszcze drożność...

Ja mam już dość, zanim się przebadaliśmy to żyliśmy sądzę że bardziej szczęśliwi. A teraz mąż jest załamany, nie dopuszcza myśli by była inseminacja bez jego nasienia. A ja ? No cóż ja pragnę dziecka i uważam że decydując się na bank nasienia, nic nietracimy wkońcu my będziemy wychowywać dziecko, ja je urodzę. Jest mi z tym bardzo ciężko. Psychicznie czuję się wyczerpana.

In vitro.. - hmm a skąd wziąść na to kasę ? :(

Zobaczymy co ten cykl przyniesie.
~ana nie biorę clo, bo mam przerwę (niby ostatni cykl przerwy). Teraz tylko przyjmuję luteinę na podniesienie progesteronu w II fazie.
Nie iem czy jeszcze będę brała clo. Wszystko zależy od wyników męża, ale najprawdopodobniej w wakacje zdecydujemy się na in-vitro. Chyba, że do tego czasu zdarzy się CUD
Ewa a jak tam u Ciebie? wyobraz sobie ze po tych 2 i pół dnia plamienia dostałam taki obfity okres ze masakra, nigdy takiego nie miałam ... z jednej str to dobrze bo moja gin stwierdzila ze podczas brania clo musza buc normalne krwawienia a nie plamienia, bo biorac podczas plamien, to nic z tego nie bedzie szkoda tylko straconego cyklu i organizmu.
A Ty teraz bierzesz jakies leki, bo z tego co czytalam wczesniej to clo juz odstawiłas??
aha, bo ja zaczełam 2 cykl z clo tez z 1 tabl dziennie. Ale w 14 dc moj pecherzyk mial 20 mm wiec chyba ok, i moja gin stwierdzila ze nie ma potrzeby zwiekszac dawki. Tylko ze juz po 14 dc nie mialam monitoringu i nie wiem czy pecherzyk pekl :/ w tym cyklu musze to sprawdzic :)
a jak ogólnie ciąża przebiega? wszystko oki?
Zazdroszczę Ci bardzooo ;)

pozdrawiam Madziulka
ana zaglądam jeszcze :) w 1 cyklu brałam 1 tabl ale bardzo pozno rosly mi pecherzyki i gin zmienil na 2 tabl
image
image
Madziulka jak zagladniesz na forum... pewnie juz nie masz takiej potrzeby bo dzieciatko w brzuszku rośnie :) ale jesli... to napisz mi jeszcze czemu gin zwiekszyl ci dawke clo na 2 tab dziennie? pecherzyki słabo rosły? czy moze od poczatku bralas po 2 tabl.?
pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie wczoraj wieczorem ruszyło, dzis mam normalny okres, traktuje to jako półtora dnia z @ wiec jutro zaczynam kolejny , drugi cykl z clo.
mam nadzieje ze w koncu sie uda, z tego co czytam to najczesciej zachodza dziewczyny po 3 cyklu. Clo mozna brac 6 m-cy, wiec wierze ze którys z nich bedzie szczesliwy, może być nawet ten szósty, oby tylko sie udało zajsc w ciaze :)
~ana tzn., ze tak samo jak ja reagujesz na clo. Dziwne, że @ Ci się rozkręca, bo u mnie po dwóch dniach było koniec plamień i koniec @.
Nieszczęsna jedna kreska... :((
i okres sie rozkręcił. Jutro biore clo... nadzieja na kolejny cykl.
~Kasika, a Twój mąż bierze jakieś leki na poprawę?
Nie masz się co martwić, bo u facetów te parametry zmieniają sie z tygodnia na tydzień. Poczytaj co piszą dziewczyny na innych forach. Jakość nasienia naprawdę zależy od wielu czynników zewnętrznych i dzisiaj może być fatalnie, a za tydzień super.
My też robiliśmy to badanie b. ogólne- bez tej całej morfologii. Nawet nie jestem pewna czy w naszym laboratorium robią pełne badanie, ale przed pójściem muszę się dowiedzieć.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Od kiedy własny pokój? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny tak się zastanawiam, od kiedy przeniosłyście wasze maleństwa do własnych pokoi? Moja...

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

jaki kupic e-papieros ??? (21 odpowiedzi)

może ktoś coś poleci dobrego , wolałabym nie za 300 zł bo musze kupić 2 szt ...tyle , że ciemna...

do góry